Testi letnih pnevmatik

Začel/a hadei, Marec 11, 2007, 12:14:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Danes sem gledal gume za mojega fotra... 225 50 R17 in pri vulkanizerju videl gume:

Infinity INF 050 v tej dimnziji. Kaj piše na uradni strani:

Good drainage supreme high speed capacity, high lateral skid prevention capacity, wear resistance for long life use, good handling stability and traction that can be used on and off road.

Cena dimenzije 225 50 R17 je reci in pi?i: 52? ja prav ste prebrali. Guma pa zgleda takole:

CitroX

Ta cena je pa res nizka. ?e ima dovolj dobre vozne lastnosti, ni problema tudi ?e ne drži najdlje, ker za ceno neke renomirane dobiš dva kompleta.
?e neka firma naredi veliko pnevmatik to ni nobeno zagotovilo za kvaliteto.
Kumho se je izkazal za solidno (ali dobro) znamko, pa ne verjamem, da so ?e od samega za?etka tako dobri...
Katera bo naslednja? Ne vem, mogoče tudi kumho, bom videl nasledenjo sezono, za to poletno je profila na bridgestonki dovolj, upam samo, da se niso ?e preveč postarale(dot03)...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

dvorjan

Evo, vceraj zmontirane Turanza ER300 RFT, 215/55/16, avto se pelje kot po tracnicah. Danes prevozil 150 km po mokrem in suhem, pa sem spet navdusen nad gumo. Zaradi ojacanih robov je itak trda kot kamen in se nic ne zvija.

Sem pa kar hitro opazil, da avto malce slabse pospesuje in da bo poraba brzkone le opazno vecja (tam 0,5l/100km). Guma je slisna, nekateri bi rekli, da tudi glasna. A meni je vazno da drzi, kadarkoli jo rabim. =)

Aja, pa z novimi feltnami zgleda C5 kot pravi stroj, se posebej spuscen. Bom moral res slikat in na forum nalepit.

Pa se zanimivost - z vulkanizerjem sva potrebovala uro in 10 minut, da sva jih namontirala - so tako debele in tezke, da so rabile 4 roke in stroj, da so skocile na svoje mesto (pa se senzor tlaka je bilo potrebno paziti, da se ne poskoduje).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

odlično.

Jaz sem s svojimi Hankook zaenkrat zadovojen itak ne norim samo me je pa fascinirala ker je pa nesli?na hudič.  Tak je tiha, da slišim samo simfonijo mojega ?estaka spredaj... Kupi kdo muziko? (malo heca)...

peter skala

a mi zna kdo povedat koliko je pomembna hitrostna oznaka.po homolegaciji naj bi imel H,ampak moj mlinček nikakor ne presega 190 km/h.,ki ima oznako T.zase mislim da  je T dovolj,kaj pa to pomeni za organe in kdo me lahko je...
razlika v ceni je pa opazna
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

michoBX

@peter skala;

Za xsaro picasso boš imel dovolj T, le nosilnost pa le pazi da bo prava - nevem a maš 88 - uglavnem manj ne ...

Ne verjamem da se bi ti kdo v hitrostni razred vtikal...
Hja, dougcajt mi je ja...

aygo

V homologaciji za picasso piše 185/65 R15 88H ali pa 88T.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Test varčnih pnevmatik

Ali obstaja pnevmatika, ki zaradi svojih lastnosti varčuje gorivo in to ne na račun varnosti? Reportaža.

Kar dve pomembni instituciji; ACE (Auto Club Europa) in GTÜ â€" nemško združenje za tehnično ustreznost, sta preverjali danes vedno bolj priljubljeno »obutost« sodobnih vozil; namreč pnevmatike s posebej ugodnim kotalnim uporom. Po najnovejših spoznanjih namreč vse več izdelovalcev avtomobilov svoja vozila opremlja s takšnimi pnevmatikami. Gre takšno (varčevanje) na račun varnosti?

Na testu so pod drobnogled vzeli kar 16 tako konstruiranih letnih pnevmatik, dveh različnih velikosti. Ključna kriterija za ocena sta bila obnašanje vozila na mokri cesti in dejanski prihranek pri gorivu.

Pri meritvah porabe je bila razlika med najboljšo (Michelin Energy Saver) in najslabšo pnevmatiko (Goodyear Excellence) kar 0,72 litra na 100 km, pri hitrosti 130 km/h. Å e večje so bile razlike pri meritvah zavorne poti. Pri zaviranju iz 100 km/h na mokri cesti se je vozilo, opremljeno z najslabšo pnevmatiko na tem testu, Nankang Toursport 611; premikalo še vedno s hitrostjo 52 km/h, med tem, ko je vozilo, opremljeno s pnevmatiko Pirelli-P6, že stalo. Natančneje; zavorna pot iz 100 km/h je pri Pirelli P6 znašala nekaj čez 70 metrov, pri zgoraj omenjeni pnevmatiki Nankang pa kar 96 metrov.

Zmagovalci? Pri upoštevanju varnosti in pri varčevanju z gorivom se je v velikostnem razredu 175/65 R 14 T najbolj odrezala Brillantis, izdelovalca Barum in pnevmatika P4 Cinturato, izdelovalca Pirelli V velikostnem razredu 195/65 R 15 H pa so kot zmagovalca razglasili Continentalovo pnevmatiko Premium Contact2. Med posebej priporočljive so zapisali tudi pnevmatike Fulda Eco Control, Vredestein Quatrac2 in Bridgestone Turanza ER 300. Nekoliko slabše, a še vedno z oceno priporočljivo, so jo odnesle Goodyear Vector 4Seasons, Michelin Energy Saver, Pirelli P6. Morda celo pričakovano pa so oceno nepriporočljivo prejele daljne vzhodne znamke Nankang in Goodride.

Dobra novica za vse: na račun varčevanja z gorivom ni (več) potrebno delati kompromisov pri varnosti. Na najboljši možni način to kaže uravnotežena in tudi cenovno ugodna Barum Brilliantis, ki jo je mogoče dobiti tudi v Sloveniji (cena, nekaj nad 40 evrov za pnevmatiko zgoraj opisane lastnosti), po drugi strani pa je pretirano varčevanje pri izdelavi (še) vedno premalo varno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

@aygo
v moji homologaciji sicer piše 88 H a sem nabavil  continental 88 T mislim da ne bi smelo biti problema
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

aygo

Citat od: peter skala;34095@aygo
v moji homologaciji sicer piše 88 H a sem nabavil  continental 88 T mislim da ne bi smelo biti problema
Mislim da ne,jaz sem zimske tudi kupil v hitrostnem razredu T.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Test letnih pnevmatik
Vir: Revija AVTOBILD
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Hankook moje 2 mesto (vzgledno) bravo naši!

Gox

Nov test letnih pnevmatik ... Motorevija, Marec 09

Gox