Testi letnih pnevmatik

Začel/a hadei, Marec 11, 2007, 12:14:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Kot član AM** dobivam na dom njihovo revijo. Včasih je v njih kaj koristnega tako kot naprimer TEST LETNIH PNEVMATIK.
Glede na to, da je datum za zamenjavo zimskih pnevmatik z letnimi, katere so namontirane na lepih plati??ih pred vrati prilagam fotografije testov gum. žal so te iz leta 2006, ker ne morem skenirat leto?njega. Pa vendar...
Prvi test je za pnevmatike dimenzij 185/65 R14 in drugi za 225/45 R17:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Zanimiv test, pa ?e mojo dimenzijo so testirali... Samo vseeno jaz ne znam te tabele razbrat... ničja cifra je boljša ocena, a ne?

V katerem stolpcu je skupna oceNaš Katera guma je najboljša?

Al so ?e razvr??ene od najboljše navzdol?

LP
Goran

Xandrej

hadei

Evo mi je uspelo skenirat leto?nje letne pnevmatike. Rezultati so isti kot jih je navedel TMA....samo komentarji so slovenski. Testirane pa so gume dimenzij 155/70 R13 in 205/55 R16. Osebno sem ugotovil, da je bolje, ?e se vozim samo po suhem:emot60:
Levi fotografiji sta za manj?o dimezijo, desni za večjo. Nisem mogel drugače kot test prepolovit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Glede pnevmatik ?e dve zanimivosti na katere je dobro biti pozoren...
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Pri teh testih je tako,da pnevmatike istega proizvajalca dosegajo različne rezultate glede na različne dimenzije.Test pa je odvisen tudi od tega s katerimi avtomobili so testirali pnevmatike.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Pa kdo je bo dal oglas v časopis, ki gume testira
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Samo zanimivo. V lanskem testu je bila moja guma v zlati sredini, v leto?njem pa je podn od podna. Samo za v garažo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Jaz bom glede teh testov rekel tako: Naj si te teste v rit vtaknejo. Med nami ni voznika, da bi skoz avto teral do skrajnih zmočnostih, ni avta ki bi bil pripravljen zato. To so dirkalni avti in to je to. Malokdaj človek pritisne na gas malo pa je takih ki se igrajo s svojim ?ivljenjem namerno. Potem pa ono. Moja guma je najboljša na testu zdaj pa gasa po dežu pa čez ovinke. Najboljša je gume tista ki jo upravlja trezna glava. So nianse pa res mogoče ni treba nekega podna kupovat ali pa neke no name firm mislim pa da je vseskupaj tukajnekje. In tudi je odvisno od avtomobila. moči motorja, zavor itd itd.

Gox

Se popolnoma strinjam z Andrejem... Kaj pomaga najboljša guma na testu, ?e imaš amortizerje uničene do konca?

(pol pa odleti? s ceste, pa je guma kriva...)

Z znanimi blagovnimi znamkami, ki dajo nekaj v razvoj pnevmatik pomojem nimamo kaj falit. (Bridgestone, Continental, Michelin ...)

?ungalunga gume pa res ni potrebno kupiti .

LP

hadei

Pa ne, bre. KUMHO. Kar nekaj, kar nekaj.:emot152:
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Bridgestone; Leto nazaj sem dobil ugodno ponudbo - takrat sploh nisem gledal teh tabel, sedaj pa vidim da je v vrhu. Ta opis sicer lahko potrdim (uvrstili so jo u sam vrh), seveda pa je ?e vedno (kot sta povedal gox in x) treba trezno vozit...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

Tudi v Auto Bild je en test gum, a kdo ve ali je enak?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Kupujem letne pnevmatike. Rabim 2 kosa. Ima kdo kakšne VIP?

Pozna kdo NANKANG? Izgledajo takole...samo so za kaj?!

http://ssl.delti.com/pnevmatikitakoj/start.html
[SIGPIC][/SIGPIC]