Testi letnih pnevmatik

Začel/a hadei, Marec 11, 2007, 12:14:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Saj je ?ojko enkrat globoko razmišljal o takih testih in testiranjih. Po svoje je na en Našin ?e prav imel.

hadei

Heh...lani slabe lastnosti na mokri cesti-zato velik minus......letos pa je carska na mokri cesti...hmmm. Saj vem....nove zmesi pa to....kao.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Hmm, ja verjetno igra tukaj veliko vlogo, kdo da ve? komu v ?ep, pa pusti kakšne testne gume ?e za šlahto da bolje doma testirajo :-)

Je pa itak pri teh testih 1001 stvar, ki vpliva na rezultate...in kot smo enkrat ?e razglabljali, kaj ti bo nova guma, ?e imaš amortizerje zanič :-)

LP
Goran

Čojko

Citat od: Gox;30961in kot smo enkrat ?e razglabljali, kaj ti bo nova guma, ?e imaš amortizerje zanič :-)

LP
Goran

Ravno takrat ko so druge komponente slab?e moraš najboljše gume kupovat.

Jaz sem z Bridgeston Potenza na Xsari zadovoljen in super držijo v vseh pogojih, le nekoliko hitreje se obrabljajo kot Michelinke. Ker prevozimo malo kilometrov na leto je to odli?na kombinacija. Tudi na Partnerja pridejo Bridgestone - Turanza in sicer se zopet nameravam malo igrat z dimenzijami. Namesto 185/65/15 gledam za 195/65/15, ki so za cca.15% cenej?e ali 195/60/15, ki so nekoliko ničje vendar ?ir?e, obseg in cena pa praktično ista kot original dimenzija. Za hec in probo bom namontiral gor Xsarine gume 195/55/15, da vidim kako bo s pospe?ki in samo vožnjo.

Kar pa se tiče Bridgestone B330EVO (jih imam na slučbenem Cliotu) in niso kdo ve kaj, čeprav so verjetno vse gume teh malih dimenzij pribi?no iste (slab?e) napram večjim gumam za močnej?e in hitrej?e avtomobile.

Na Partnerju imamo trenutno zimsle Debica Frigo, ki so v suhem ok, na mokrem pa bi skoraj kdaj raje stopil ven in šel pe? - me prav spominjajo na Zastavo 101 z gumami Tigar!

andraž

Marsikatera skoraj neznana tovarna dela enako dobro gume kot priznane tovarne, pri katerih zaradi zvene?ega imena pla?a? za gumo mnogo ve?... S tistimi neznanimi mislim predvsem korejske tovarne, ki po mojih izku?njah z veliko zimskimi kilometri, delajo super gume.

LP

CitroX

...naslednje leto pa otrdi ko kamen.
Ne bi se zanesel na ?ungalunga ali tigae ali tiger ali podobno.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Xandrej

Ja za Kumho so tudi govorili ?ungalunga pa bom rekel, da sem z njimi do sedaj bil najbolj zadovoljen. Pa Hankook pa te stvari. Po moje Kumho naredi ve? gum ko vsi evropski proizvajalci skupaj.

garac

zdaj je modna nano tehnologija, zmes z nano delci je prišla tudi v gumarsko industijo, kevlar...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Mislil sem na Kumho in Marshal, ki so na visokem nivoju. Ne otrdi po enem letu, ne trese, drži smer v vseh razmerah, obraba ni prevelika... Ko mi je 10 let nazaj kolega priporočal zimsko Marshal, sem ga vprašal ?e je jugonostalgik in ?e ?e misli na biv?ega maržala, potem pa sem bil zeloooo prijetno presene?en nad gumami.
Cena je cca. 45% ničja od Michelina, Kleberja...
Zakaj bi plačevali ve? kot je to potrebno?

LP, A.

garac

@andrač, kaj pa imid??
@hadei, nova zmes? Pri nas to navadno pomeni cenej?a zmes
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Imid? naj imajo kar drugi. ?e je efekt na cesti enak, potem mi je popolnoma vseeno kaj piše na gumah. Ostane ti kar nekaj eurov ve? v denarnici, te pa usmeri? raje v 2cv ali ds. Mnogo bolje.

Xandrej

Jaz ?e tudi iščem kaj bi nabavil... Glede na to, da mi gume zdržijo 2 sezoni pa ne dirkam in se prilagodim razmeram na cesti mi je vseeno katera guma načeloma ampak mislim, da bom vzel Kumho ali pa? kaj bo ugodno.

andraž

Na kombiju imam zimske in letne Marshal, z zimskimi gumami od oktobra do konca marca prevozim cca. 20.000 km, po tej sezoni bo komplet 4 gum za odpis, zdržale pa bodo 2 sezoni. Letne delujejo ?e tretje leto, ker naredim z njimi samo cca. 12.000 na sezono. Nobena guma od omenjene znamke do sedaj ?e ni tresla, se deformirala, eksplodirala... pa sem v 10 letih "pokuril" 5 zimskih kompletov in 3 letne. Vulkanizer gume napolni s plinom, jaz pa redno kontroliram tlak v njih. To je pa tudi vse kar postorim glede vzdrževanja gum.

LP, A.

tct

Imam Kumho, ki bo šel ?e v tretjo sezono. Nimam pripomb, ?e posebej, ker so gume hitrostnega razreda W in ZR dosti dražje ponavadi.

andraž

Marshal je po eni teoriji licenca Kumho, po drugi pa Kumhova blagovna znamka za ameri?ki trg. Profili in oznake tipov gum so enaki.