Testi letnih pnevmatik

Začel/a hadei, Marec 11, 2007, 12:14:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

@Jogador ja profil je enak sestavine pa ne. Glih letos je nova prišla na trg.

@Zeko ni samo profil važen. Stara guma je bolj trda kot pa nova, zato je pa vrtelo. SAj so tudi na naši Xantiji zdaj proti koncu stare eskimke vrtele pa so imele še dosti profila. Samo so imele pa že več kot 6 let za sabo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: ModelJT;114625@Zeko ni samo profil važen. Stara guma je bolj trda kot pa nova, zato je pa vrtelo. SAj so tudi na naši Xantiji zdaj proti koncu stare eskimke vrtele pa so imele še dosti profila. Samo so imele pa že več kot 6 let za sabo.

Stare so bile max 3 leta.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Jogador

Citat od: ModelJT;114625@Jogador ja profil je enak sestavine pa ne. Glih letos je nova prišla na trg.

Priznam, to pa nisem vedel, je že dve leti kar sem izven tega foha, nisem več na tekočem.
Mogoče bo nova izvedba (sestavine) kaj boljša, upam vsaj, ker tisto prej ni bilo ničemur podobno (guma stara pol leta, par kapljic dežja, pa je šlo vse po zavrtem, če nisi pazu).

Bom z zanimanjem spremljal teste naslednje leto, samo na svoj avto je pa vseeno zlepa ne bom več dal, odkar sem na mišelinkah se vozim petek in svetek, dež, sneg (na ledu pač nobena guma ni odlična, razen studed, ki so prepovedane) brez skrbi.
Res pa je, da na cesti ne norim, če najmanj pa, če je mokra ali zasnežena.:funny34d:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Pa ni to edini test na netu malo prečekirajte pa zdaj sava gor pa sava dol... Saj sta obe gumi sava in letna in zimska... So pač primerjali te dve... Tudi zimska og continental je svetovna seveda tudi letna pa bi prišli do istih rezultatov. Letn boljša za 15% od letne sava pa zimska boljša od zimske sava 15% pa je... Pa jaz sem taki test enkrat na TV gledal na eni tuji TV zato sem to siknil malo prečekirajte.

harvey

tale avtomagazin test s katerim potrjujeješ tezo, je pa res primer pravega šalabajzar testa. Še bolje pa je, da očitno buffet razpravljalci še smrtno resno verjamejo povedanem.

CitatZa zaključke je še prezgodaj. Ne smemo namreč pozabiti, da so to v večini primerov med seboj neprimerljivi avtomobili, obuti v pnevmatike različnih znamk in opremljeni z različnimi zavorami.

In ti že na podlagi tega delaš zaključke. Ugotovili so to kar že vsi testi čivkajo, da se Savine zimske gume dobro obneseje v snežnih razmerah slabše v mokrem in suhem in nič več. Test bi moral biti kvalitetne letne proti kvalitetne zimske gume na različnih podlagah ter več kot 4 testiranja in potem poprečenje. Avtomatsko v štartu imaš pri taki metodologiji več kot 10% napako.

Tule je ravno obratno, čudno....
http://youtu.be/8ncga6UxlHM
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Jogador

Citat od: harvey;114643tale avtomagazin test s katerim potrjujeješ tezo, je pa res primer pravega šalabajzar testa. Še bolje pa je, da očitno buffet razpravljalci še smrtno resno verjamejo povedanem.

Haha michelin alpin a3 in michelin primacy :BigThumbs:
"Watch this..."

Xandrej

Citat od: harvey;114643tale avtomagazin test s katerim potrjujeješ tezo, je pa res primer pravega šalabajzar testa. Še bolje pa je, da očitno buffet razpravljalci še smrtno resno verjamejo povedanem.

In ti že na podlagi tega delaš zaključke. Ugotovili so to kar že vsi testi čivkajo, da se Savine zimske gume dobro obneseje v snežnih razmerah slabše v mokrem in suhem in nič več. Test bi moral biti kvalitetne letne proti kvalitetne zimske gume na različnih podlagah ter več kot 4 testiranja in potem poprečenje. Avtomatsko v štartu imaš pri taki metodologiji več kot 10% napako.

Ja in vi pričakujete da bodo to naredili vkljub vsem gumarskim lobijem, zakonom in še česa. Ste pa res naivni. Veš kako paše gumarski industriji, da moraš imeti 2 para gum doma, dvojne felne, vulkanizerjem, z vsakim računom zasluži tudi država... Zakaj je samo en in edinstven video test na youtube pa danes že vsega boga testirajo tega pa ne razgašajo in ne testirajo...

Glej tudi sam imam dva para gum ker še enkrat povem zimska guma je za zimo, letna pa za poleti. Ampak letna tudi pozimi ob nizkih temperaturah bolje ustavi kot zimska, zimska je boljša od letne v snegu, šlufarci in ledu ter (M+S) Mud&Snow... To je to... S tem ni treba nikogar žalit ali je bil v šoli ali pri pouku ali pri kemiji ali kakorkoli... Pa najdite si teste na netu kakršnekoli pa je vsak pa vrjame kaj pač vrjame...

rocky86

Še tolk se niso potrudil, da bi našl gume enake dimenzije! Tudi tu nastane nekaj razlike (185/60 zimska proti 195/55 letni) + šrot gume.
Peugeot 5008

gregor

Kdor hoče, je test razumel. Bistvo je, da letna guma v nizkih temperaturah ni slabša oz. toliko slabša, kot nam to reklame govorijo.
Tisti ki noče, pa naj še naprej živi v prepričanju, da pod sedmimi stopnjami nujno rabi zimsko gumo. Saj morda je bolje tako, ker imam poln k*** folka, ki se ob prvem snegu drajsa z letnimi, in dela zastoje na cesti.

Roky iz članka jaz ne znam razbrat, da sta bili različni dimenziji gum, niti da sta bili enaki. Samo piše da ker intense ni v tamali dimenziji, so avto obuli v 15ke. Nikjer ne piše da so samo letne vzeli 15.
Sicer pa tudi če bi/so testirali 14 in 15, bi bil test čisto realen, saj vas veliko vozi pozimi drugačno dimenzijo kot poletne valerje.

Za terenca imam tri komplete, lamelne zimske za v sneg, kramperce za  v blato, in ene "univerzalne" za po cesti, kadar ni obdobje snega. No zakonsko gledano so vsi trije kompleti ustrezni tudi za zimo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dvorjan

Letna guma seveda ni slabsa od zimske v nizkih temperaturah, je veckrat celo boljsa - ampak to velja le in zgolj za suho podlago. Kolikokrat pa je pozimi povsem suho?!

Cim v enacbo dodamo vlazno podlago (kar je v mrzlih zimskih jutrih prakticno vedno), se letnim gumam zacne drseti, saj so pretrde ...

Ampak se pa strinjam z Gregorjem - ker folk ne zna voziti, je bolje, da imamo pozimi vsi namescene zimske pnevmatike, poleti pa letne.

Sicer imam prijateljico, ki je intelektualka, ampak ko pride pa do pojmovanja obutve avtomobila pa si ne da dopovedati nic. Ona vse leto vozi zimske gume - zakaj - ker se ji ne da ukvarjati z menjavo, saj ta vzame cas. Pa potem raje na 3 leta gume zamenja ... Kljub argumentom, da voznja zimskih gum poleti le te "prekuha" in unici ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

rocky86

Citat od: gregor;114673...Roky iz članka jaz ne znam razbrat, da sta bili različni dimenziji gum, niti da sta bili enaki. Samo piše da ker intense ni v tamali dimenziji, so avto obuli v 15ke. Nikjer ne piše da so samo letne vzeli 15.
Sicer pa tudi če bi/so testirali 14 in 15, bi bil test čisto realen, saj vas veliko vozi pozimi drugačno dimenzijo kot poletne valerje...

Imaš prav, nikjer ni točno napisano katero dimenzijo so vzeli. Ko sem nahitro prebral test sem razumel da so zimske 185 in letne 195.

CitatBrez težav so nam namenili osem pnevmatik; komplet zimskih z oznako Eskimo S3 in komplet letnih, na katerih je pisalo Intensa. Z kratek čas se je zataknilo le pri dimenzijah, saj Intese z merami 185/60 R 15 ni bilo na zalogi. Toda tudi to težavo smo odpravili in Modusa obuli v za odtenek širše pnevmatike (195/55 R 15), ki še vedno ustrezajo homologacijskim zahtevam.
Peugeot 5008

Xandrej

Citat od: gregor;114673Kdor hoče, je test razumel. Bistvo je, da letna guma v nizkih temperaturah ni slabša oz. toliko slabša, kot nam to reklame govorijo.
Tisti ki noče, pa naj še naprej živi v prepričanju, da pod sedmimi stopnjami nujno rabi zimsko gumo. Saj morda je bolje tako, ker imam poln k*** folka, ki se ob prvem snegu drajsa z letnimi, in dela zastoje na cesti.

Roky iz članka jaz ne znam razbrat, da sta bili različni dimenziji gum, niti da sta bili enaki. Samo piše da ker intense ni v tamali dimenziji, so avto obuli v 15ke. Nikjer ne piše da so samo letne vzeli 15.
Sicer pa tudi če bi/so testirali 14 in 15, bi bil test čisto realen, saj vas veliko vozi pozimi drugačno dimenzijo kot poletne valerje.

Za terenca imam tri komplete, lamelne zimske za v sneg, kramperce za  v blato, in ene "univerzalne" za po cesti, kadar ni obdobje snega. No zakonsko gledano so vsi trije kompleti ustrezni tudi za zimo.

Hvala! :BigThumbs:

mirchi

Ce koga zanima,kako se obnesejo razlicne gume pri razlicni starosti,razlicnih vozilih in razlicnih voznikih v kriticnih trenutkih vas povabim ob prvem mocnejsem snezenju na neskomercializiran test. In to brez podpore gumarjev in sponzorjev.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Citat od: dvorjan;114619torej so vcasih res znali narediti dobro gumo. Danes pa ocitno ne vec - zdaj ali namenoma ali ne, to ne morem soditi. Ampak vsa ta manija po sparanju se pozna tudi na materialih ... Ce bom kdaj imel v lasti skuterja, mogoce dobi Sava se tam priloznost, sicer pa mojih koles ne vidi vec. Kar je dejansko zalostno, saj gre za slovensko podjetje, samo ce proizvaja podpovprecne proizvode, pac ne bomo prisli skupaj.

Pred dobrim desetletjem, ko sem še delal dol je Sava s takratnim njenim testnim voznikom Branetom Kuzmič redno opravljala testiranja in snemala reklame na Aerodromu Portorož. Ko sem enkrat Kuzmiča med pavzo vprašal, kaj misli o savkah in njeni ceni je lepo povedal, da je v začetku sodelovanaj z Goodyearom Savka močno prekašala le tega in veliko drugih gum priznanih proizvajalcev, ki so bile tudi v višjih cenovnih razredih. Žal je oceno zakjučil s tem, da je Good year zaradi tega čez noč poslabšal sestavo Savinih gum in jih na testiranjih postavil pod svoje.
Žal Sava ni samostojna znamka in neglede na znanje in tehnologijo le te ne more prodajat bod vsakim imenom. V končni fazi so v njen razvoj in proizvodnjo vključene tudi bolj zveneče znamke (vsaj bile, ker ne sledim več) kot so Good year, Dunlop, Fulda...

Jogador

Citat od: deuche;114817Pred dobrim desetletjem, ko sem še delal dol je Sava s takratnim njenim testnim voznikom Branetom Kuzmič redno opravljala testiranja in snemala reklame na Aerodromu Portorož. Ko sem enkrat Kuzmiča med pavzo vprašal, kaj misli o savkah in njeni ceni je lepo povedal, da je v začetku sodelovanaj z Goodyearom Savka močno prekašala le tega in veliko drugih gum priznanih proizvajalcev, ki so bile tudi v višjih cenovnih razredih. Žal je oceno zakjučil s tem, da je Good year zaradi tega čez noč poslabšal sestavo Savinih gum in jih na testiranjih postavil pod svoje.
Žal Sava ni samostojna znamka in neglede na znanje in tehnologijo le te ne more prodajat bod vsakim imenom. V končni fazi so v njen razvoj in proizvodnjo vključene tudi bolj zveneče znamke (vsaj bile, ker ne sledim več) kot so Good year, Dunlop, Fulda...

Točno tako, preverjeno skozi leta na družinskih avtih.
Res škoda, Goodyear je očitno kupil savo zato, da se je znebil ene konkurenčne firme na trgih v južni evropi...:Red-Irate:
"Watch this..."