Testi letnih pnevmatik

Začel/a hadei, Marec 11, 2007, 12:14:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@gregor, ne ga strelat, upam, da ne berejo tega foruma, bodo uvedli še zimske gume za motorje, ali pa verige
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

ja, te pa vidim v živo vsake toliko, jih gre zelo malo v promet, pa spyke menda ne montirajo pri nas
[SIGPIC][/SIGPIC]  

harvey

Citat od: Xandrej;114572Letna guma je tudi pri -15 boljša od zimske pri ustavljanju... V zimi zmaga le pri snegu, in ledu (zimska), letna se še vedno prej ustavi če ni snega ali ledu!

Nikakor ne bo držalo, očitno si prespal ure kemije. Zmesi za letne ali zimske pnevnmatike se povsem različne in se razlikujejo kot dan in noč. Èe misliš, da je razlika med gumami samo po izgledu profila, tj. če je bolj krampasta je zimska, če pa manj pa letna si v globoki zmoti.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

No da neboš bedarij govoril dalje si preberi še v slovenščini sem ga izbrskal da se neboš mučil s kakšnim tujim jezikom!

http://www.avto-magazin.si/nasveti/primerjali-test-zimska-proti-letni-pnevmatiki/

Jogador

Poslano od garac  :
ja, te pa vidim v živo vsake toliko, jih gre zelo malo v promet, pa spyke menda ne montirajo pri nas

Lahko ti jih zmontirajo (spyke), samo so prepovedane, tako da te bo prvi policaj, ki jih zapazi štrafal...:argue1:

Citat od: harvey;114601Nikakor ne bo držalo, očitno si prespal ure kemije. Zmesi za letne ali zimske pnevnmatike se povsem različne in se razlikujejo kot dan in noč. Èe misliš, da je razlika med gumami samo po izgledu profila, tj. če je bolj krampasta je zimska, če pa manj pa letna si v globoki zmoti.

Si me prehitel:BigThumbs:

Že same lamele pri ustavljanju z zimskimi gumami (kvalitetnimi, ne sava eskimo S2 in podobna jajca) toliko pomagajo (se razširijo-> zvečajo površino gume, ki je v stiku s podlago), da je ni letne gume, ki se na mokrem ustavi pri minus 10°C vsaj približno tako...

Lahko probaš, samo na praznem parkirišču, ne v koloni:funny34d:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Jogador

Citat od: garac;114597ja, te pa vidim v živo vsake toliko, jih gre zelo malo v promet, pa spyke menda ne montirajo pri nas

Lahko ti jih zmontirajo (spyke), samo so prepovedane, tako da te bo prvi policaj, ki jih zapazi štrafal...:argue1:
"Watch this..."

garac

@jagodor, pa to mi (oni od mene æez cesto) za skandinavijo pošljemo ane ane, vprašaj šaflo, kaj je to vesoljska tehnologija. Katere gume ima obute ajdovski ultralahki zmagovalni od nase nagrajeni avion?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Citat od: Jogador;114603Poslano od garac  :

Si me prehitel:BigThumbs:

Že same lamele pri ustavljanju z zimskimi gumami (kvalitetnimi, ne sava eskimo S2 in podobna jajca) toliko pomagajo (se razširijo-> zvečajo površino gume, ki je v stiku s podlago), da je ni letne gume, ki se na mokrem ustavi pri minus 10°C vsaj približno tako...

Lahko probaš, samo na praznem parkirišču, ne v koloni:funny34d:

Še tebi:

http://www.avto-magazin.si/nasveti/primerjali-test-zimska-proti-letni-pnevmatiki/

Da nebo zdaj sava eskimo kriva ko ste tolko nadudlani s temi DOT-i pa testi pa nevemkaj... Včasih so avti šli po snegu kam češ pa niso imeli 3d tehnologije gum, ESP, pa pikolematerne pa nevemkajvse. Se vozimo na Roglo že 20 let na smučanje z različnimi avti pa z različnimi pnevmatikami pa smo še vedno gor prišli pa domov tudi... Pa dobro si preberi kaj sem napisal in kaj testi govorijo.

Zimsak guma je boljša od letnih le: V snegu, žlufarci in na ledu drugače pa popuši na celi črti pri kakršnikoli temperaturi...

Jogador

Citat od: Xandrej;114611Še tebi:

Da nebo zdaj sava eskimo kriva ko ste tolko nadudlani s temi DOT-i pa testi pa nevemkaj... Včasih so avti šli po snegu kam češ pa niso imeli 3d tehnologije gum, ESP, pa pikolematerne pa nevemkajvse. Se vozimo na Roglo že 20 let na smučanje z različnimi avti pa z različnimi pnevmatikami pa smo še vedno gor prišli pa domov tudi... Pa dobro si preberi kaj sem napisal in kaj testi govorijo.

Zimsak guma je boljša od letnih le: V snegu, žlufarci in na ledu drugače pa popuši na celi črti pri kakršnikoli temperaturi...

Zelo zanimivi rezultati testa, nebi pričakoval takih.

Samo primerjat eskimo S3, ki jo nespremenjeno delajo že več let (pa je še vedno neuporabna razen za v sneg pa mogoče delno za led) z eno leto staro intenso (ki tudi ni biser tehnologije, pa je vseeno neprimerno boljša in modernejša guma)... Naj primerjajo alpin a3 pa energy saver od michelina, ki sta dejansko moderni gumi, ta rezultat bi me zelo zanimal, dam glavo stran, da ne bo podobnih rezultatov.

Z gotovostjo trdim, da ne dam več savske gume na avto, pa če mi jih šenkajo, eskimo s3 je tako neuporabna guma da se kormoran snowpro bolje vozi na mokrem in suhem...:argue1:
Za v sneg je pa dobra, samo v snegu se voziš mogoče en teden v celi zimi...

Je pa povsem res, da je veliko odvisno od šoferja, ko je cesta slaba, dobra guma samo olajša zadevo.

P.S.: dot-i in podobne zadeve so irelevantne (če ni guma res stara 10 let), samo je ratal popularno, da vsak ki kupi novo gumo pogleda kdaj so jo naredli...
"Watch this..."

gregor

Men se zdi, da je Intensa tudi že zgodovinska guma. Nov model je pa Intensa HP.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

my bad, pozabil napisat HP zraven, intensa je bila še pred effecto.
"Watch this..."

dvorjan

Prva Intensa je bila dalec najslabsa guma, kar sem jih kadarkoli imel. Po 14.000 nevarnih kilometrih je ni bilo vec, vse ostale so vsaj 25k km zdrzale. Potem je dobila Sava se eno priloznost v obliki zimskih S3. Tudi polomija od gume, ampak s to razliko, da se mi ni bilo vec za voziti celo zimo z njimi, ampak sem jih po 14 dneh prodal (kolikor sem pac rabil za dobavo precej bolj solidnih Vredensteink). Obnovljene Sava gume so bile na spacku, ko sem ga kupil. Kljub spostljivi starosti so se malce drzale, torej so vcasih res znali narediti dobro gumo. Danes pa ocitno ne vec - zdaj ali namenoma ali ne, to ne morem soditi. Ampak vsa ta manija po sparanju se pozna tudi na materialih ... Ce bom kdaj imel v lasti skuterja, mogoce dobi Sava se tam priloznost, sicer pa mojih koles ne vidi vec. Kar je dejansko zalostno, saj gre za slovensko podjetje, samo ce proizvaja podpovprecne proizvode, pac ne bomo prisli skupaj. ****strelov avion je pa prej izjema kot pravilo - za njegove gume verjetno dajo skupaj vse znanje in tehnologijo, kar je premorejo ... Gre za cisto drugace pristop. En Lojzek, ko bi kupil gume za 50€ po kosu, pa niti ne ve, kaka cestna radost ga caka. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;114619Prva Intensa je bila dalec najslabsa guma, kar sem jih kadarkoli imel. Po 14.000 nevarnih kilometrih je ni bilo vec, vse ostale so vsaj 25k km zdrzale. Potem je dobila Sava se eno priloznost v obliki zimskih S3. Tudi polomija od gume, ampak s to razliko, da se mi ni bilo vec za voziti celo zimo z njimi, ampak sem jih po 14 dneh prodal (kolikor sem pac rabil za dobavo precej bolj solidnih Vredensteink). Obnovljene Sava gume so bile na spacku, ko sem ga kupil. Kljub spostljivi starosti so se malce drzale, torej so vcasih res znali narediti dobro gumo. Danes pa ocitno ne vec - zdaj ali namenoma ali ne, to ne morem soditi. Ampak vsa ta manija po sparanju se pozna tudi na materialih ... Ce bom kdaj imel v lasti skuterja, mogoce dobi Sava se tam priloznost, sicer pa mojih koles ne vidi vec. Kar je dejansko zalostno, saj gre za slovensko podjetje, samo ce proizvaja podpovprecne proizvode, pac ne bomo prisli skupaj. ****strelov avion je pa prej izjema kot pravilo - za njegove gume verjetno dajo skupaj vse znanje in tehnologijo, kar je premorejo ... Gre za cisto drugace pristop. En Lojzek, ko bi kupil gume za 50€ po kosu, pa niti ne ve, kaka cestna radost ga caka. =)

:emot112:
"Watch this..."

Zeko124

Eskimo S3 je šrot, tu bi se kar strinjal. Ob malenkost mastni cesti je vrtela tudi še v 3. prestavi (pa je imela še precej profila).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si