Glava motorja

Začel/a Srauf, Januar 13, 2009, 12:15:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

Fantje in dekleta
ali morda kdo ve, kje bi dobil najceneje glavo motorja za XM 2.1 td 12V, in seveda še tesnilo. Mi je šla k v...u. Gledal sem na E-bay-u pa imajo samo bloke motorja.
Seveda ne bi dajal celo premoženje za to, pa tudi ladije ne bi odpeljal na odpad jo je zelo škoda.
Zato vas prosim za pomoč!
Hvala in LP
Šrauf

gigo

Tesnila so do nedavnega imeli v motomatu, adriamerkurju, anet ipd. Vprašanje je samo kakšnega bi rad. Kaj je pa z glavo a je počla al se sam zvila?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

GSclub

si že vprašal pri novaku za rabljeno? z njim se da še pogodit za 10 - 20% nižjo ceno

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Srauf

Pozdrav
kot je bilo viet seveda na pol v temi, naj bi bila glava vredu, je pa vprašanje kaj bo videl mehanik.
Motomat bom pa poklical jutri upam, da se bo našlo tesnilo.
LP
Šrauf

Srauf

Žal je vse predrago.
Ker vse kaže, da je moj XM odšel v večni pokoj tako, da razmišljam o nabavi Xantie, ki sem jo videl na Cimosu v KP. To je Xantia diesel temno zelene barve in me zanima, ali jo kdo pozna?
Kaj naj pazim pri pregledu oziroma pred nakupom?
Hvala vsem
srauf

Citroenovc

Dam ti samo en nasvet - še ornk se ti bo kolcalo.

Kolikor je Xantia čist fajn avtič - je popolnoma neprimerljiva z XM.
OK

LP
Primož

Srauf

Citroenovc
Ja vem, da se mi bo kolcalo po XM-u, vendar tu se pogovarjamo o 700€ in naprej, kar pa mislim, da je preveč za letnik 94. Že sedaj mi je hudo, veliko sem naredil na njemu, zelo sem ga negoval, rihtal v njega vložil že ogromno denarja. Seveda to je bilo za velik užitek in ni mi žal. Vozil me je kot gospoda. Preverjal sem možne in nemožne variante vendar strošek je prevelik.
LP
Šrauf

GSclub

se pridružujem mnenju citroenovca. ko ti bo na xantiji šel npr. grelec kabine, bo strošek skoraj isti, kot ga omenil, pri xm pa rabiš zanj mogoče 2 uri dela. poleg tega računaj, da moraš praktično v vsak rabljen avto vložit par sto evrov. to se ti bo dvojno kolcalo.

Citroenovc

@šrauf - been there done that - ko se je pojavil malo večji servis - sem si rekel - u super - bom lepo odjavil avto, vzel drugega (ZELO preverjenega rabljenega) in se lotil obnove Citrončka - epilog - ta drugi avto je požrl 4x predvidenih stroškov za generalno prenovo Citrončka + ni in ni bilo konec. Na koncu sem ga prodal z izgubo (v bistvu VSE kar sem vanj vložil sem podaril novemu lastniku).

Ne vem katero Xantio točno gledaš - ampak s Xantio je tako - računaj na kupnino + takoj bo še za kakih 500Eur (vsaj) stroškov za ne temeljit servis. Tu pa veš, kaj imaš. '94 XM je pa že dovolj "mlad", da se izplača popravilo.

Še enkrat ti povem - DOBRO DOBRO premisli. Jaz osebno bi zrihtal XMa.
OK

LP
Primož

CitroDS

Ma na odpad pa je, kaj boš te jajca rihtal. Kupi audita pa boš vidu :Hammer3: šala šala....

Se ti splača zrihtat! Računaj da boš imel za ta denar praktično spet motor tip top če si ga prej rihtal že. Premisli! Škoda ga je da bi ga kar odpeljal na odpad.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Srauf

Ne, saj mi ni vseeno za XM-a. To je cestna križarka in ga ni bljšega avta.
Je pa drug problem, stanujem v bloku v LJ. in nimam prostora ali garaže, kjer bi lahko delal in popravljal.
Šrauf

mirchi

Šrauf,kaj je narobe z glavo?Je fuč al je slo samo tesnilo glave?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Srauf

Po tem, ko sem opisal Torutu kaj se dogaja, (naenkrat med vožnjo po avtocesti proti Vrhniki se je dvignila temparatura vode na rdeče polje kilometer za tem sva ostavila na bencinski Lom. Avto je takoj ugasnil in seveda iz mašine se je kadilo (para). Počakal sem, da se je motor ohladil zamenjal expanzisko posodo dolil vodo poizkusil zavergalt in seveda nič. Odprem pokrov expanziske posode in poizkusim ponovno zaveglat mašino takrat pa v loku meče vodo ven.) je bilo rečeno, da je verjetno glava, samo je vprašanje ali je skrivljena ali počena. To pa bi lahko povedal samo majster, ki bi ga pogledal ga razdru. Rečeno je bilo tudi, da je težko spravit glavo na nivo (mikron milimetra), da potem tesni in da ima dobro kompresijo. Potem so sledili klici od Ponca do Pilata oz. od razno raznih serviserjev, ki rihtajo diesel mašine in pa seveda Citroene in vsak je povedal približno ceno glave čez 500 € in pa seveda delo cca 350 €. Tako da sem se začel zanimat za Xantio. Seveda hidravlik mora bit.
To je na kratko to.
LP
Šrauf

gregor

Èe je xm drugače v solidnem stanju, menjaj glavo, pa bo mir.
10 let stara Xantia ne bo nič boljša in če še tesnilo glave ni bilo menjano, je vprašanje časa, kdaj se bo isto zgodilo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio