Glava motorja

Začel/a Srauf, Januar 13, 2009, 12:15:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Lepo, da si zrihtal. Uživaj v vožnji.

Srauf

Ja vesel sem kot dojenček. Seveda pa se nočem preveč veselit, ker me potem takoj napade druga napaka. Svet je pač okrogel in vedno pride za tabo naslednja napaka.
Ja vesel sem
:emot112:

Šrauf

Lamy

Super, super:BigThumbs::BigThumbs:

Glavno, da je porihtan. Uživaj še naprej v vožnji :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Èe se ti pa napake ne bi dogajale pa nebi blo zanimivo.Vidiš,da se je splačalo zrihtat cestno križarko.

Veliko užitkov v nadaljni vožnji:BigThumbs:
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Srauf

Pozdrav
saj sem vedel, takoj ko bom vesel, kot dojenček me bo našla naslednja napaka.
Avto mi noče vžigat, kot se spodobi. Približno dva krat ga moram zaverglat in še to dolgo pustit, da dela štarter, šele nato običajno vžge. Pokadi pa se iz izpušne cevi velik dim.
Ali mogoče kdo ve kaj bi bilo svečke so nove, akumulator pa tudi nov.
Sicer sem zmenjen z Torotom v soboto, vendar pa nevem ali bo akumulator to zdržal do sobote. (sicer mehanik, ki je popraljal glavo je rekel, da se bo popravilo samo do sebe, ko se bodo tefloni vsedli), ali je to res?
Ko pa dela pa dela zelo lepo.
Hvala za pomoč
LP
Šrauf

:breaking_pc:

Srauf

Pozdrav
preveril sem ali žarilne svečke dobijo napetost. In to je vredu. Tako, da mi še vedno ni jasno zakaj noče lepo zalaufat mašina. Je pa še zanimivo, da se pokadi temen dim iz izpušne cevi, takoj ko mašina zaštarta. Kaj pomeni črn dim in kaj moder? Mislim, da je črn, ko ne delajo vredu batni obročki oz. da so izrabljeni; ali je to res?
Hvala za odgovore!
LP
Šrauf

:bombs:

garac

črn dim je pač slaba zmes nafte in zraka, mogoče premalo zraka, res pa je da motor tvojega xm ni več najnovejši in se kažeje tudi znaki izrabe.
Bel dim-voda uhaja v valj
Modrikast dim-motor pije olje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

Po moje vbrizgavanje goriva ni nastavljeno tako, kot mora biti. Preveri sistem za vbrizgavanje goriva itd., po moje dela motor s presezkom goriva ali pa s premalo zraka.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Srauf

Pozdrav
v soboto bom menjal žarilne svečke, ker ko je avto ogret kar solidno vžge, če pa stoji cca 12 ur na mrazu (nimam garaže) pa ga je potrebno dva do tri krat zaverglat in kar dolgo verglat, takrat ko vžge se pokadi črn dim iz izpuha in potem dima ni več in mašina teče zelo lepo. Vleče tudi zelo lepo (mislil sem na kompresijo saj je bila brušena glava).
Ali se je komu že zgodilo, da bi mu nove svečke odpovedale. Se pravi samo enkrat normalno vžge potem pa se pojavi opisano.
LP
Šrauf

:bombs:

Srauf

Pozdrav
Niso bile svečke, ampak tista ročna pumpa za dobod nafte. Zanimivo pri vsem je bilo, da je dajal znake, kot da je problem v segretosti motorja. Napaka je sanirana.
LP
Šrauf

garac

ha je vlekla zrak? enak problem sem inel pri bx, da mi je čez noč padla nafta, pol mi je toro nekaj skup skombiniral, od takrat naprej ni bilo problemov, sam da bi zaradi tega kadil pa res ne vem?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Srauf

Garač
samo pet krat lahko ugibaš, kje sem bil v soboto in kdo mi ne pogruntal, kaj je problem.
LP
Šrauf

garac

@srauf, sva danes govorila, smo šli prej na 1/2l vode
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Srauf

@Garač
Moram povedat do nedelje zvečer vžigal dost normalno, ponedeljek zjutraj pa kot zakleto zopet ni hotel (stal je cirka 10 ur). Bom poklical Torota upam, da me ni že sit z nadlegovanjem.
Res pa je, da je danes zjutraj, ko ni hotel vžgat, bil 4 X na predgretju potem pa velik bel oblak dima iz izpušne cevi.
Kako se že reče F1 ali Help.
LP
Šrauf

grozny

no viš a ni lepše se peljat u XM-u kot pa u uni Xantiji-ki je bla mučka 100 na uro??

LP
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence