Menjava zadnjega mosta

Začel/a karel, December 21, 2008, 06:36:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Citat od: Dragan3;152647tist ko misli da si bo to sam doma popravu....lahko sanja še naprej...

In zakaj bi bilo nemogoče?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

karel

Citat od: isarajli;152656In zakaj bi bilo nemogoče?

Sem bil zraven ko sta dva majstra na dvigalu cel dopoldne tolkla z resnim orodjem,da sta zadevo razdrla.Nazaj je bil hobi program.
No potem ugotoviš,da je tudi osovina zažrta pa je potrebno še tisto menjat...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

frodo1

Citat od: karel;152681Sem bil zraven ko sta dva majstra na dvigalu cel dopoldne tolkla z resnim orodjem,da sta zadevo razdrla.Nazaj je bil hobi program.
No potem ugotoviš,da je tudi osovina zažrta pa je potrebno še tisto menjat...

To je edini pravi odgovor :BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

ggrega

če se hočeš pa umazat pa nekak takole http://www.youtube.com/watch?v=TPWjHziK808[/QUOTE]

ok sem si nekako takole tudi predstavljal ,nekako takole je izgledalo ko sem na eni stari prikolici popravljal,če je enako na berlingu potem ne bi smelo biti nekih problemov

edino če je tista kratka os malo zažrta zna biti problem,ker je potem elipsasta

semeringi so pa ,če sem prav opazil vgrajeni v ležaju,vmes med ležaji je pa tista bela plastična puša

torej trije deli...

izgleda simpl ko pasulj:BigThumbs:

bom se verjetno kar sam lotil takoj ko bom imel en dan časa,pa poročam:take_picture:

Dragan3

da lahko sanja pravim zato....  ker se noben ne spravi tega menjavat dokler avto popovnoma ne počepne..... takrat je pa ze use zažrto..... ce pa se spraviš ko to začne prvič kaj škripat..... je pa tako kot na videoposnetku.... le da odstranitev....traja veliko dlje...

ggrega

ok sem našel nekaj bolj podrobnega,res da je rusko ampak mislim da se bistvo razume ,pa tudi točno vidiš katera je tista osovina ki se stalno omenja
http://www.youtube.com/watch?v=iqDS_IoLsdQ

ggrega

Citat od: Dragan3;152744da lahko sanja pravim zato....  ker se noben ne spravi tega menjavat dokler avto popovnoma ne počepne..... takrat je pa ze use zažrto..... ce pa se spraviš ko to začne prvič kaj škripat..... je pa tako kot na videoposnetku.... le da odstranitev....traja veliko dlje...

ja sej pri meni še nič ne škripa,pa tudi že bolj postrani sem jih videl...

sem zadnjič že odprl tisti prvi ležaj,pokrovček,pa izgleda da ga je ravnokar na spodnji strani preglodalo,na sami osi oz. v ležišču. Nisem opazil nobenega roba ali česarkoli poškodovanega,zato toliko enega spraševanja....

karel

Citat od: ggrega;152730bom se verjetno kar sam lotil takoj ko bom imel en dan časa,pa poročam:take_picture:
Vzemi si dva dni časa,za vsak slučaj.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Jogador

Citat od: karel;152752Vzemi si dva dni časa,za vsak slučaj.

Se pridružujem nasvetu, mi je mehanik razlagal, kako to izgleda. Èe imaš na voljo komplet orodje in še pomočnika , je daleč od enostavnega to narazen dobit. Èe je pa še kaj zraven pobrano, da ni samo ležaj hin, potem je pa to še cela štorija zraven.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ggrega

Citat od: karel;152752Vzemi si dva dni časa,za vsak slučaj.

Citat od: Jogador;152755Se pridružujem nasvetu, mi je mehanik razlagal, kako to izgleda. Èe imaš na voljo komplet orodje in še pomočnika , je daleč od enostavnega to narazen dobit. Èe je pa še kaj zraven pobrano, da ni samo ležaj hin, potem je pa to še cela štorija zraven.

he he ja saj bi v soboto to začel delati ,saj ni problem da ne bi imel orodja,ali delavnice ali pa pomočnika,avto na viličarja pa v višave

sicer pa ni panike bingo služi kot drugi voz

če ima kdo kje kakšen že izrabljen most bi mi tudi prav prišlo,kakšno poskusno razstavljane:BigThumbs:

isarajli

frodo1

Kupovat takšno stvar je vedno riziko, ne veš ali je bilo popravljeno kot mora bit, potem je vsekakor bolje dat popravit komu ki to zmore, pa bit zraven popravila, pa naredit kot se šika, da te doleti ista usoda v kratkem. Povprašaj na Žgajner servis, tam ti bodo naredili cenovno najugodnejše.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

ggrega

našel sem enega starega p 306 l.96,ki ima kolesa popolnoma pokonci za 80€

ali kdo ve če most paše na mojega binga l01

prosim čimprej da mi ga kak švercar ne odpelje pred nosom:BigThumbs:

Dragan3

isarajli sj ne da šimfam..... sm tale mi je skor sosed.... pa kolikor jst vem tole ni obnovljeno ampak sam sneto z avta.....