Menjava zadnjega mosta

Začel/a karel, December 21, 2008, 06:36:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

karel

No lepo,vsak dan se kaj novega naučimo.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

lepljiviavto

Lep pozdrav
tudi mene zanima zadnji most za brlingota
imam namreč enake probleme levo kolo
stoji postrani ,zanima me cena obnovljenega.
Ležaji za eno stran so cca 45 eur.
Obnovil bi ga sam,če se splača samo najprej
ga moram zamenjati, ker brez berlingota sem peš.:emot45:

garac

a osevine so še dobre, kr drugače nima smisla menjat ležaje. Na servisu to znese cca 450€.
most paše tudi od C15 (menda)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

A kdo ve dokaj natančno ceno za nov zadnji most z montažo.Kolega kupuje Berlinga (predzadnji model), ki je odlično ohranjen, z 92000 km (realnih), ker pozna lastnika, le na zadnja kolesa stoji na "X". Avto je vreden nakupa, le zadnji most bi kolega dal zamenjat z novim, ker bi še delujoč star verjetno hitro doživel podoben X. Kolikšna je cena takega posega, da skupaj s prodajno to ne bo preveč.
Še to: a se to zgodi vsakemu berling ali samo tistim, ki potujejo bolj naloženi?

Hvala!

karel

To z zadnjim mostom se naredi kar vsem vendar zakaj enim prej drugim kasneje pa nebi vedel.
Naš ima prevoženih 360000km in je desno kolo
kar močno nagnjeno levo pa še ni panike.
Jaz sem kupil tovornega za dele in kolesa stojijo prav pokonci pa
mislim tudi da je tovorni močnejši,vsaj upam da je temu tako.
Sedaj ko sem tega tovornega začel kosati bom se tudi jaz lahko lotil menjave,madona bo moja vesela.
Kar se tiče novega mosta so mi v avtohiši Košak rekli,da bi prišlo okoli
660 evrov kar pa že presega meje dobrega okusa.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

garac

obnova na servisu z novimi osevinami, ležaji ... cca450€, v žireh (bce) stare osevina navarijo in pobrusijo, novi ležaji cca 350€
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

ggrega

da mal tomo potegnem iz naftalina : Emot20:

ali kdo na forumu ve kateri zadnji mostovi vse pašejo na berlinga l.01

moram na mojem menjati,pa se mi nekako ne izplača obnavljati

garac

vsekaor se splača obnavljati, ker star most lahko kaj kmalu spet spusti dušo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

isarajli

odvisno... če je avto namenjen prodaji, se ne splača. NO, spet pametujem v drugo smer. Ne vem kaj še paše...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Romzi

Citat od: isarajli;152299odvisno... če je avto namenjen prodaji, se ne splača. NO, spet pametujem v drugo smer. Ne vem kaj še paše...
Èe si tudi kot prodajalec pošten, potem se splača. Sicer pa bolje prodajat kar nepopravljeno in se delat Francoza...

isarajli

zanimivo, kak je večina poštena,ko kupujem avte pa polovico zatajijo..A če menja most Je 100% ,da ne bo zdržal vsaj dve leti? Lahk se zgodi da bo zdržal dlje ,kot pa šlamparsko obnovljen

Dragan3

isarajli aj zaj pa tak realno povej... kaj pa pričakuješ od 2001 ali starejšega letnika????? skoraj nemogoče da dobiš dober most na avtu.... tudi tisti obnovljeni... niso najbolši...

isarajli

hja, če pri 2001 letniku ne moreš pričakovat ,da boš naletel na most v dobrem stanju, potem ne vem kaj si naj mislim o citroenu.
Še vedno verjamem, da se najde  v dobrem stanju, saj je veliko pacientov ,ki avto zelo čuvajo, nimajo vlečne kljuke itd, nazadnje ga pa razbijejo ali podobno in gre v kose...Ne vem, ugibam. Je pa res ,da zna bit strošek menjave mosta mosta zelo podoben obnove....

Romzi

No tukaj se zelo zelo strinjam. Mislim, že 20 (ali več????) let imajo iste težave s temi premami (Xm, Xantia, Xsara, XP, Berlingo, Saxo, C5..)  pa nikome ništa!
Menda je težava v vdoru vode v ležaje. Haloo! Èe ne morejo narest enega spodobnega semeringa, bi pa preko preme in roke nataknili eno manšeto pa je.
Pri Pegueotu so vsaj tako "pametni" in so nehali ta drek dajat na avte, Citroen pa ....
Renault npr. ima zelo podoben sistem zadaj (nihajne roke in torzija) pa tudi na 15 let starih Meganih stojijo zadnja kolesa u nulo naravanost. Vmes so nekaterim pokale vzmeti pa so potem to menda rešili.

Ne kapiram skratka.