Menjava zadnjega mosta

Začel/a karel, December 21, 2008, 06:36:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

romzi, tudi citroeni nimajo več torzij, pa modeli, ki si jih naštel imajo različno vzmetnje, nimajo vsi torzije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Romzi

Ja drži. Nekateri nimajo torzije (hidravličarji recimo), imajo pa zelo podobne preme in prav vsi imajo težave - eni bolj pogosto, drugi pa malo manj.

Dragan3

no jjst sem že par zlo uničenih torzij dal narazen ker me je pač zanimalo kak to zgleda notr.... ti mosti sploh nebi bili slaba zadeva.... če bi že tovarniško dal na usako stran mosta nipl in vsakič ko bi delav oljni servis stisnu se mal masti.... po moji logiki bi taki mostovi zdržal usak trikrat več....

zlikovski

dami

Samo, potem bi tudi prodaja rezervnih delov padla skoraj za trikrat...., pa nipli so tudi
stošek, da vrtanja lukenj in navojev ne omenjamo....važno je da zdži garancijo, če ne
pa tudi prav, se pa francoze naredijo...

frodo1

Veliko delov,- tudi preme se prodaja na  avtooprema.si
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Dragan3

nipli niso tak velik strošek... požrejo pa veliko živcev... to pa priznam.  sam če bi prodaja rezervnih delov padla... pa ka sam zadnji mostovi crkujejo al kaj si imel v mislih? ? ? ? sam če ze serisko to ni vgrajeno... je trenutno zadnji čas za kako xsaro mk2....berlingota.....itd....   seveda če je zadnji most ok...pelat do kakega mehankarja ko ma kaj pojma in da vgradi niple.... sam ne takemu ko misli da se samo luknja uzvrta nipl not i gotovo..... to lahko narediš doma vendar s tem nisi nč naredu oziroma še slabše....ker use špene not porineš....

bingo

Meni so niple na zadnjo premo Berlinga pri rednem servisu (Grosuplje) zmontirali... In pri vsaki menjavi olja še mast čez nipelj stisnem...

Upam da bo most še dolgoooo zdržal, ker sem zadnjič v Lj. enga B2-zelen-Pampa videl, ki je imel desno zadnje kolo čisto postrani :(

ggrega

mene samo zanima katero je tisto famozno orodje ki ga rabim da razdrem most in zamenjam,ta dva ležaja in tisto plastično pušo

vsak serviser pravi da tega ne moreš doma ,sedaj me pa res zanima ,zakaj ne
če je to tukaj že kdo razdiral bo sigurno vedel kje je catch:BigThumbs:

saj niplni so itak najmanjši problem če je most tipi topi

alesz

Citatzamenjam,ta dva ležaja in tisto plastično pušo
vzeti je potrebno dražji pribor za obnovo,tisti,ki ima osovine zraven........je nekje na forumu reklama...

ggrega

Citat od: alesz;152617vzeti je potrebno dražji pribor za obnovo,tisti,ki ima osovine zraven........je nekje na forumu reklama...

osovine...

ni mi jasno kaj s tem misliš,kolikor vem so notri samo tri stvari,prvi in zadnji ležaj (če se temu tako reče) in plastična puša

os je pa pač os ki je osnova te preme:BigThumbs:

popravi me če se motim

ali je tukaj  dovolj materiala
http://www.avtodeli.com/index.aspx?source=katalog&grupa=190&id=560316

frodo1

Citat od: ggrega;152608mene samo zanima katero je tisto famozno orodje ki ga rabim da razdrem most in zamenjam,ta dva ležaja in tisto plastično pušo

vsak serviser pravi da tega ne moreš doma ,sedaj me pa res zanima ,zakaj ne
če je to tukaj že kdo razdiral bo sigurno vedel kje je catch:BigThumbs:

saj niplni so itak najmanjši problem če je most tipi topi

Tako enostavno to ne gre, sem bil zraven  ko se je delalo, problem je ker ja pač vse skup sprešano, pa po več letih zarjavelo, pa tudi sama velikost je problem. Èe misliš da boš samo malo potolkel pa bo šlo narazen, ti povem da ne. Èe že menjavaš je pa smiselno menjat vse in ne samo ležaje, poškodovane so verjetno tudi osovine, pa semeringi so potrebni. Ne vem pa kje sate videli plastične puše, vsaj pri xsari jih ni.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Tiki

Plastične puše vem da ima Fiat Punto mk1... Samo tam lahko zadevo sam zamenjaš, materjal pa tudi ne košta več kot 70€... =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

alesz

Več firm dela te pribore in so vglavnem namenjeni mehanikom,ki lahko z določeno opremo in znanjem ti naredijo.Nočem reči,da se v domači delavnici to ne da.Ampak v to se nočem več spuščat,ker če naprimer tu napišem da je za neko delo potrebna ura,se mi javi nekdo ki to na dvorišču s punco opravi v desetih minutah...pa naj bo.

Dragan3

tist ko misli da si bo to sam doma popravu....lahko sanja še naprej...