Xantia 2.0i 16V "98 (michoBX)

Začel/a michoBX, September 26, 2008, 05:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Mam prošnjo :)

Èe lahko kdo odstopi prospekt od xantije mk2 bi bil zelo hvaležen. Bxovega še vedno rad prelistam :) Urejam dokumentacijo od vseh avtov pri hiši.. :)
Hja, dougcajt mi je ja...

tct

michoBX

2 Leti je ko sm menjal diske in ploščice, no zdaj so spet hin sprednje ploščice, narejenih pa manj kot 30k. Izrabljene so zunanje, notranjih je še nekaj. Kaj je to stalna praksa pri xantiah? Mami vozi ta avto, to me malo čudi...
Sej ni problem zamenjat, sam cajta ni, pa četrtek avstrija...ahh

michoBX

Sem prilepu sliko zraven - lahko kdo kaj več pove kako se to reši, oziroma kaj se je zgodilo?

Mami je že parkrat pojamrala, da ji utripa ključek na armaturki, pa noče vžgat potem. Rešitev je bila samo: iztakn, vtakn, pa je šlo :)

No zdaj pa stalno kaže ta ključ, akumulator sem že odklopil za celo popoldne pa nič bolje. Moteča stvar so še kazalci, le kaj je z njimi, da so stalno na drugi strani?

Èe ima kdo katerokoli idejo, bo nad vse dobrodošla! :BigThumbs:

Xandrej

gregor

Števce bo treba razdret Tistega za hidrost se sicer da z eno čudno metodo spravit nazaj. Daš kontakt, vzameš klemo z akumulatorja in jo za trenutek natakneš nazaj, samo tolko da se dotakšneš. Pa večkrat je treba poskusit. Ampak ti moraš takoalitako zaradi obratomerja razdret. Zgodi se pa to kot je andrej rekel ko pade napetost, npr ko je akumulator hin in hočeš štartat.

Za ključek pa bi jaz sumil čitalec ki je na volanski ključavnici. Imam še kakšnega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pehorunkl

Ko sem imel instrumentno ploščo zunaj, da sem zamenjal žarnice, so se kazalci lepo vozakali sem ter tja, kakor sem obračal ploščo. Ampak niso pa bili zabiti do konca, kot pri tebi.
Enkrat se je enako zgodilo na bratovi, pa je potem po nekem času skočil nazaj.
Ključ pa mi je eden že enkrat na tak način crknil. Ni bilo druge, kot naročilo novega za 140EUR :Hammer3:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

michoBX

Aha, no za števce se mi je zdelo da je kaj takega, tu me ne skrbi. @gregor, sem ti poslal ZS...

gregor

Citat od: pehorunkl;142536Ko sem imel instrumentno ploščo zunaj, da sem zamenjal žarnice, so se kazalci lepo vozakali sem ter tja, kakor sem obračal ploščo.

Kazalec za obratomer se zakajla v "šipo" števca, meni ga ni uspelo s obračanjem rešit.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

michoBX

Evo, števca sem rešil, mi je ratalo tudi obratomer brez da bi razkopal še samo enoto. Zamenjal sem vse žarnice, tako da bo spet popolna novoletna jelka zdaj :)

Kar se tiče ključa, pa očitno ni problem same tuljave, saj se mi je problem pojavil še 1x kasneje, s ta drugo tuljavico. Mi ga je pa uspelo postaviti v delujoče stanje tako, da sem prej luči prižgal in šele potem dal ključ v ključavnico, pa je speljal. Mam doma še en ključ za kodirat in mam plan to narediti v prihodnjih dneh...

MATEJ2

Citat od: michoBX;85965Mam prošnjo :)

Èe lahko kdo odstopi prospekt od xantije mk2 bi bil zelo hvaležen. Bxovega še vedno rad prelistam :) Urejam dokumentacijo od vseh avtov pri hiši.. :)

Imam jaz ene navodila za mk2 xantio 2.0 16v RFV 132 konj.
Za pločevinko 4,9% zelena ali rdeča , jih lahko odkupiš.

michoBX

U Matej - fina ponudba! Sicer je pa zgornji post že kar star, mi je že Žiga iz Žirov enkrat spotoma zrihtal katalog, Navodila pa tako ali tako že imam :) Mogoče se najde še kakšen kandidat, zato nikar stran z njimi!

Kakšno pivce pa rad spijem v družbi, samo kaj ko sem skoz v službi. Drugo leto, takle cajt se nam obetajo neki projekti na vašem koncu, pa če ne prej, bo pa takrat spotoma kakšno 0,5L padlo :)

michoBX

... Ja in dnevi bežijo, pa se mi še ni uspelo zapeljat do servisa, da bi mi uredili to zgodbo s ključem. Je treba le z avtom tja, ker nimam Kodne kartice za ključ :( Se pa je problem še nekaj časa pojavljal, danes pa je mami že šla v službo z njo, tako da je pa mogoče zdaj OK.. Bomo videli.

pehorunkl

Jap, če nimaš tiste kode, moraš plačat nekih 30EUR, da ti jo naročijo iz Francije za tvoj avto.......in izdelavo novega ključa ali kodiranje.
Tako je bilo pri meni.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Kodo sem jaz dobil na britanskem forumu francoskih avtov, VIN to PIN... Pa še zastonj je blo, mogoče prišparaš kakšen euro...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: