Xantia 2.0i 16V "98 (michoBX)

Začel/a michoBX, September 26, 2008, 05:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Èe maš 110 konjsko(266mm), pol so enaki, pri 132 pa so večji(283mm)....
Hja, dougcajt mi je ja...

ManInBlack

Hvala za dobrodošlico grozny! :emot96:

Ja, 132 konjska je... torej ni varijante?

grozny

ni za reskirat. tistih par mm se pozna na zavorni poti, ogrevanju diskov,.....
zaradi težjega nosa predvsem
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

Nove gume - se je pojavila ugodna priložnost, pa sem jih pa kar vzel.

Kumho Solus KH15 - 195/65 r15. Niso ravno po papirjih, so bile pa precej cenejše. Zelo tiha guma in vodljivost je sedaj precej boljša.

Mam pa že nekaj novega v planu; zadnji lonec je prerjavel tam kjer pride privarjen na cev. Po vsej verjetnosti bo samo popravilo - drugače nov lonec, verjetno walker, pa en lep nastavek zadaj.

sop

Citat od: michoBX;49047zadnji lonec je prerjavel tam kjer pride privarjen na cev. Po vsej verjetnosti bo samo popravilo - drugače nov lonec, verjetno walker, pa en lep nastavek zadaj.

za silo ima xantija to lepo porihtano s precko pod to cevjo tako da v primeru prerjavenja cev lepo obstane na tej precki in nic ne ruzi po tleh.
men se je enako zgodilo ko sem bil ravno na dopustu v toskani in da se nisem v polnem ropotanju vozil domov sem naredil kar lijak iz tetrapaka za mleko in ga vstavil med cev in lonec potem pa z alu folijo in salotejpom povil - kar je ostalo od piknika. seveda je zdrzalo le 10 km, hahaha :Hammer3:

michoBX

Je fajn tista prečka, sam avto pa ne gre nikamor zdaj. Ju3 bomo švasali...

michoBX

Evo pa smo porihtal, kr nou lonc sm dav, un je bil že res bogi. pa še ml kroma nakonc... Blink blink :take_picture:

Citroenovc

čigav lonec in koliko ojrov?

hvala
OK

LP
Primož

michoBX

Lonec je walker. Sami kosi brez brez krom nastavka je bl 80 ojrov, pol pa se del pa nastavk je bl pa se dobrih 40 zravn.

saxovts

micho danes sem te pa srečou u podgor zelen ax mami drajving

michoBX

Citat od: saxovtsmicho danes sem te pa srečou u podgor zelen ax mami drajving        
Nis edin, k mi to prav, pojma nimam kam sm gledov... Od tistga bobnenja me je glava bolela za popizdit, sm sam postlo vidu ;)

michoBX

Zamenjani 4x diski(brembo) + ploščice(ferodo). Avto več ne dviguje zadnje riti ob zaviranju - kar da vedeti, da so zadnje zavore bolj slabo delovale (ob demontaži se je utrgal šravb ki gre skozi ploščice - standard Al + Fe). Spredaj sem zamenjal tudi stabilizatorske palice(vargalant). Material + 2uri = 340Eur.

Pozabil pa sem namazat vzvode prestavne ročice, ker je bil avto ravno na dvigalu... drugič :)

Citroenovc

Se mi zdi pa kar drago. Jaz sem menjal diske tam nekje okrog 2004, če se še prav spomnim - pa mislim da je bil material za vse 4 diske ipd v rangu 25kSIT.

Mimogrede - tole podmazovanje vzvodovja ... Zdaj BXa nisem imel možnosti zalaufat skoraj 3 mesece, ker je bila garaža nedostopna ... In se včeraj spravim malo premigat starega kompanjona ... OK, akumulator preveč prazen ... dam filat ...
AMPAK vseeno sem pa mal tako želel ga premigat ... začnem prestavljat - 1. in 2. lepo; R tudi še. 3., 4. in 5. se pa totalno štekajo ... Èe npr spravim v 4. - zablokirata 3. in 5. in obratno ...OK, bom videl, kako bo danes, ko bo BX zalaufan in dvignjen v vozen položaj ... ampak vseeno ... bbb .. :-( Kaki nosilci motorja mogoče že dokaj hin pa se je v kako čudno pozo "nagnilo" vzvodovje, zdaj ko je popolnoma na tleh ...

Ja nič - treba se bo lotiti malo bolj kompleksno ... BX MORA nazaj vozit ... tole stanje mu samo škoduje ... :-(
OK

LP
Primož

michoBX

Dost je drago, samo morš vedet da tudi recmo kak benedixov primerek ni kaj veliko cenejši -  do 10 eur na disk. Popusta mi je dal več kot 100 eur na vse.
Na citroenu so samo materiala nabrali za 450 eur, z delom pa nevem kolko čez 500. Za C4 1.6 16v je 550 na pooblaščenem, mi je ravno kolega zadnjič omenl - noro...

Ja res je neverjetno, kako hitro izgublja, če se ga ne vozi. Gti je stal pol leta na prostem, se je tudi samo škoda delala - je pa sedaj tolko lepše, ko se zapeljem ;)

Citroenovc

A čakaj ... meni je šele zdaj kapnilo, da ti govoriš o Xantii in ne tvojemu BX ... Hehe .. Ja za Xantio je res mal dražji material ...

Èeprav 450EUR samo material za 4x diske zamenjat + 2 stabilizatorski palici ... kaj so NORI?!?!?

Sem šel prav pogledat koliko me je '07 koštal material (Lucas) za zadnje diske pri Safrane - reci in piši 65EUR. Pa delo 20EUR.
OK

LP
Primož