Xantia 2.0i 16V "98 (michoBX)

Začel/a michoBX, September 26, 2008, 05:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Stabilizatorski palici sta še plus - za tiste sem bil že tako odločen da jih bom menjal z "vargalantovimi". Pol pa da ti še en vajenc vse skupaj šravba - hvalalepa...

Bx nima hlajenih, pa so mnogo cenejši - sem pa razmišljal da bi naredil upgrade, ker so tile za tako močan motor in večjo težo preobremenjeni (enkrat sem jih uspel spravit na rumeno barvo). Moram preverit kakšne ima 16v - se mi zdi da so v haynesu slikani ventelirani, same čeljusti pa zgledajo enake, podobne se mi zdi da ima še celo mk1 xantia.
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Mah tudi hlajeni diski niso neka bavbav cena ... To je ratalo zelo poceni. Bendix prednji diski za Xantio so okrog 75Eur/par. Bendix je pa (vsaj včasih) bila prva vgradnja pri Citroënu, kolikor vem ... se pravi slabi že niso. Skratka - še vedno mislim, da bi moral prit z vsem materialom za 4 x diske za okrog 150EUR skozi.
450EUR je pa vsekakor absolutno preveč za 4 diske + set ploščic. Pa kje so ti te cene našli?

Stabilizator palice so pa Majini Xantii na zadnjem servisu mislim da zamenjali - pa so bile dokaj poceni. Par 10Eur vse skupaj.
OK

LP
Primož

michoBX

Citat od: Citroenovc;55866450EUR je pa vsekakor absolutno preveč za 4 diske + set ploščic. Pa kje so ti te cene našli?

Stabilizator palice so pa Majini Xantii na zadnjem servisu mislim da zamenjali - pa so bile dokaj poceni. Par 10Eur vse skupaj.

Citroen servis, tukj u Kranju. Stabilizatorji so po 20eur/komad(vargalant).

Seveda je preveč. Ampak folk se pusti, ko ovce...

michoBX

Po dveh mesecih spet ena sobota, da preverim vse avtomobile pri hiši - kakšno je stanje s tekočinami itd...

No pri xantii se je povečala poraba antifriza, sem 14 dni nazaj pred daljšo turo že opazil da je nivo padel, in danes spet isto. Puščati je začelo okoli nastavkov, ki grejo na pečko, drugje nisem opazil.

Zdj pa vprašanje - je to standarden problem - kako te plastične obroče stran dobit, ker videti je da pušča tam, kjer je cev nasajena na nastavek. Pa mora kr orng puščat - je požrlo več kot 0,5L v teh 14ih dneh.

Samo sprašujem - preden se sploh pripravim, da vem kaj me čaka.

LP Matija

Xandrej

To ni tukaj izteklo... Pečka je hin v kabini. Poglej kak je mokro pod sovoznikovimi gumjastimi predpražniki...

michoBX

Pečka ni hin, za to hibo že vem, in sem preveril pa je suho vse. Pušča na motorni strani, definitivno.

grozny

Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

Še slišu nism za to - zelo zanimiu - uporabno. No tole bom probu drugač rešt(d bo zihr), sam mi pa ni jasn zakj bi tle puščal... Bom siciral, pa poročal.

tct

Zamenjaj dokler imaš čas. Zgoraj ne vidiš je kot, kjer sta obe cevi vtaknjeni v pečko in je tesnilo O-ring. Te cevi preperijo in je treba to menjati. Nekdaj so jih delali tudi iz bakra. Imam eno viška, če nikjer ne dobiš.

michoBX

@ TCT, sploh nisem videl tvojega povsta. Se pravi da moram naročit del ki je pod številko 6 v zgornjem pdf-ju?

No v bistvu mam novo težavico - abs sveti lučka. Crknil je levi prednji senzor. Èakam @generala, da se mi javi, saj se bo avto rabil za daljšo pot v nedeljo..

michoBX

Dobil tudi že del, ki pride nataknjen v pečko, so imeli na zalogi v KP, me čaka pri Jenkotu. Glede na skico, katero je objavil tct, je malo drugače narejeno, ampak sam del je pa isti.

grozny

Citat od: michoBX;82220@ TCT, sploh nisem videl tvojega povsta. Se pravi da moram naročit del ki je pod številko 6 v zgornjem pdf-ju?

ha ha stari si pa hiter. po skoraj enem letu...:BigThumbs::BigThumbs:
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

Puščanje je bilo redno kontrolirano, sam lotil se pa nisem. Evo danes zamenjan cel kos s cevmi vred, ki so sedaj celo zaščitene s kovinsko mrežico na območju kolektorja. To je to. Abs pa še moram zamenjat.

michoBX

Evo naročil ABS senzor za Xantio 27,5€ 2 komada s poštnino vred - Ebay.de ;) Èakam da pride paket.

michoBX

Senzorje sem dobil v parih dneh, zmontiral pa šele danes.

No po menjavi je lučka še kar svetila, no potem sem se zapeljal meter, dva, nahitro zabremzal in lučka ugasnila. En senzor mi je še ostal, če bo kdo urgentno rabil dam za 10€ in pivo ;)