Xantia 2.0i 16V "98 (michoBX)

Začel/a michoBX, September 26, 2008, 05:35:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Evo bom naši xantii namenil novo temo, da bom pisal o njej samo sem...

Po skoraj enoletnem razvajanju naokoli je prišel čas velikega servisa. Olje in filter sem že zamenjal, jermeni in vse kar še spada zraven pa še pride.

Evo danes sem jih na moje presenečenje (pomladi sem zamenjal prednje zavorne ploščice) spet menjal, bolj natančno povedano zamenjal sem samo dve - zunanja stran.

Zj nevem, v planu mam tak komplet diske menjat + ploščice, ni mi pa jasno zakaj mi je že 2ič izrabilo ploščice samo na zunanji strani, na notranjih pa je bilo še pol "mesa"???

1. Na desni še ni bila izrabljena do konca,
2. na levi pa je že fajn ružilo...
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

Poglej v mojo temo o Xantii v delavnici pa boš videl isto pesem.

michoBX

Ma nevem, v naslednje sigurno kupim original, ker tile ponaredki imajo očitno precej manjšo življensko... Pa če mi na citroenu dajo 15% popusta, bo pa občutek še boljši ;). Seveda mam namen doma šravfati...

michoBX

No pa je le pritisnil mraz in stisnilo še ta originalen akumulator. Nabavil novega BOSCHa S4, 74Ah. Garancijo z računom pa spravil v predal, če slučajno gre falit...

gigo

Citat od: michoBX;41222No pa je le pritisnil mraz in stisnilo še ta originalen akumulator. Nabavil novega BOSCHa S4, 74Ah. Garancijo z računom pa spravil v predal, če slučajno gre falit...

Kolko si dal, če smem vprašat? Mi je na Beštji crknil meni pa...
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

90€. Tap*s medvode(10% na gotovino), ugodneje mogoče trgo avto, s tem da jim prineseš starega, se mi zdi da majo 15% popusta...

Lovro

Ali je možno, da gredo ploščice prej v franže zaradi teže motorja? Prijatelj, ki je imal xsaro 2.0 HDI je imel take težave - zaradi teže mašine so se baje hitreje obrabljale.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

michoBX

Bi znalo bit, sploh me moti, ker dobiš v ovinku občutek podkrmarjenja - torej prednji del sili ven. Posredno so za to krive preozke gume - 185 je čisto premalo za 1400 kilogramsko zverino in pa neenakomerna razporeditev teže na oseh - spredaj težji.

michoBX

Presekal prednjo desno gumo. Ker sta bile obe prednji že pri koncu, sem se odločil za nov par. Nabavil BFGoodrich g-force winter. Cena v rangu savskih, prepričal me je profil - globoko zarezane lamele.

Zaenkrat zelo zadovoljen. Montiral zadaj, zadnje pa sem prestavil na pogonski par. Definitivno udobnejša (lepše pobira lukjne in izbokline, tišja) od dunlop sp wintersport 3D, nad katero sem skoraj malo razočaran, glede na ceno. Komaj čakam sneg, da zamenjam še prednje.

gigo

Mogoče, če bi mele še profila bi bilo bolj smotrno jih zaflikat. 10 Eur al pa 130 Eur je velika razlika ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Profila bi bilo še do 15 Novembra, a kaj ko se jo ni dalo zaflikati, je bila poškodba po dolžini cca. 2 cm (kos stekla na parkirišču).
Drugo, ki je še cela imam doma spravljeno za vsak slabčaj:BigThumbs:

michoBX

Gretje v noge ni delalo. Opazil šele zdaj, ker sem začel delati daljše poti. Danes sem si vzel 15 minut časa, odstranil okvirček, klima enoto in ugotovil da se je ena zajla skrivila in tako je bilo onemogočeno delovanje ene lopute.

Zajlico sem zravnal, mehanizme dodatno podmazal in vse skupaj sestavil nazaj. Še par slik, če bo še kdo odpiral, kdaj...

grozny

e dobro da si to dau gor ki meni tudi ne prime za v noge. kar preskoči.
pom pogledau še pri meni. upam da ne bo pegole in kaj polomim

čuj kaj označiš kaj se je zvilo?
hvala
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

Ja meni je tudi kr preskočilo... Vidiš na 2. slikci, levo zgoraj, ta bela izolacija zajle. Tisti vzvod je drugače bolj odprt, zajlica pa se zvije med vpetjem in delom, kjer je fixirana bela izolacija zajlice. z Bo treba sedaj bolj nežno... Da bi pa menjal komplet zajlo, pa bi bilo potrebno precej več podret...

grozny

čuj da si to dobu vn si samo ploščo od radia dau vn pa je pol to to?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence