Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boro

Citat od: grozny;76151kako je pa z balkanom? srbija predvsem? Adria route od garmina je ne pokriva. kaj pa drugi?

garmina pa nism niti mislu vzet, ker ima status kot glof
kao ker ga ma sosed ga bom meu še jaz.
2x sm si ga sposodu od kolega-še dobro da sm si prej ogledal pot po michellinu ker je 2x zmrznu enkrat pa se je pred Venezio zgubu

jaz imam garmina 255W in do sedaj ni bilo nobene nevšečnosti. Ogromno potujem po celi bivši jugi in lavfa ko treba.

kar se tiče srbije.... jaz imam naloženo karto "SCG route 2.10 NT" - po izkušnjah - odlično pokrita srbija in črna gora...

kar se pa zmrzovanja Garmina tiče - mislim da sem nekje že napisal. Meni je samo enkrat "zmrznil" - kar hitro po tem ko sem ga kupil. Kolega mi je dal nasvet in odkar ga poslušam ni še niti enkrat zmrznil.
Nasvet: Vedno naj bo izbrana (odkljukana) samo ena karta, ne glede na to, koliko jih je v napravi naloženih.

LP; Boro

grozny

Citat od: vsx;76163Adria Route zelo dobro pokriva Srbijo.

LP

na garminovi strani piše da samo glavne ceste
kakor koli nagibam se proti Mio Moov M400 oz M400 FEU (razlika v mapah)
ali pa NAVIGON 4310 max
kaj praviste?
kaj pa posodabljanje kart? prvo leto zastonj-kaj pa pol?
kolko to stane? kaj pa stric torrent?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

vsx

Trenutno balkansko področje najboljše pokriva Adria Route.
Morda je nekoliko podrobnejša za Srbijo in ÈG zadnja izdaja SCG Route, vendar nisem testiral, je pa zadnja izdaja AR zelo poravila SCG področje.

Èe rabiš navigacijo za šminko in vožno skozi državo, po možnosti brez postanka in po AC - ti je vseeno kaj boš nabavil, če pa rabiš za navigacijo - pa sta trenutno najpodrobnejši SCG Route in Adriaroute.

Garmin ne zmrzuje, če so v uporabi samo področne karte. Èe imaš omogočeno Evropo, pa še pol evropskih topo kart, pa pol evrope posameznih kart po državah,  iščeš pa ruto MB-CE po AC na AR karti - potem bo zmrznil.

LP

zlikovski

Jaz ima mgarmina gor na noki-i XM, pa kolko sem jo rabil dosedaj dela super.

grozny

no po novem je v ožjem izboru še garmin 1390T premium
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

ja no fantje so si jih pred gostilno včasih pomerili, zdaj pa se postavljajo z drugimi stvarmi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

grozny

@garač kam pa to zdaj spada?

totalno neumesna
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

Èuj eni so se s kufri dajali, drugi s službami, tretji z modelčki in četrti z navigacijami.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

U, jaz pa vse to imam!:emot112: Mam kufer tudi za spačka, pa službo za enkrat tudi imam, pa modelčkov ene par, pa navigacijo ki ma notri tudi takega malega spačka, pa meharija, pa c4, pa... en avto na klocnih
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Citat od: garac;76401U, jaz pa vse to imam!:emot112: Mam kufer tudi za spačka, pa službo za enkrat tudi imam, pa modelčkov ene par, pa navigacijo ki ma notri tudi takega malega spačka, pa meharija, pa c4, pa... en avto na klocnih

Jupi...:emot112::emot112: jaz tudi. :BigThumbs:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Kaj pa ima vse zlikovski, uh dolga zgodba ;)

grozny

bah

jaz prašam za pomoč vi pa tle ping ponf kdo kaj ima

garač oprosti-sm biondast pa mi je kasno palilo

pa še zadnje vprašanje adria route posodobitve-so skoz brezplačne al samo prvo leto?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Moje mnenje o navigaciji ... kupiš najcenejšo možno napravo (ne rabiš glih met, bluetooth, pa radio, pa pregledovalnik slik) ..... karte se da dobiti kar ugodno ... in to je to ... za 1x , 2x na leto zadostuje ... pa ja se ne vozite z garmini v službo :-)

dvorjan

Tudi jaz predlagam najcenejso navigacijo. Ali ima 3,5 - 4,3 - 5,3 palcen zaslon je vseeno, itak je vas avtomobilcek vedno narisan v sredini, koliko trave vidite levo in desno pa ne igra vloge ... Karte se z nekaj iznajdljivosti dobi za prakticno vse, pa se ce se vozite vsake svete case z navigacijo ne bo problem, ce kako krozno krizisce ali pa kaj ne bo vrisano ...

Razen za tiste, ki ste pogosto v tujini (ne pa priloznostni izleti in dopusti), takim pa predlagam obvezno z dodatkom TMC, ki vas zna v primeru zastojev peljati po drugih poteh.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

visar

zakaj samo tujina... predvsem na naših cestah ko je veliko zastojev zna TMC priti zelo prav.
______/\\______
______/\\______