Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Jaz imam naloženo le eno "karto". Kljub temu je dvakrat blokirala. Je pa še zanimivo, obakrat se mi je to zgodilo pri izvozu oz. uvozu iz avtoceste na Vrhniki. Mogoče je kaj tam takrat motilo signale.

Garmina mi ob blokiranju karte ni bilo potrebno izključiti, le destinacijo sem moral ponovno vnesti in je spet delalo.

@GOX - hvala za informacijo glede serpentin - po mojem imaš kar prav, ker tiste serpentine proti Gornjem Gradu s kamniške smeri so res zelo ovinkaste.

@Gigo - tudi ti imaš prav, sem že videl, kako se je garmin zakalkuliral in zgrešil odcep. Sicer te potem pripelje nazaj, vendar lahko to pomeni izgubo časa in odvečne km. Tudi najhitrejša pot ni vedno najhitrejša. Vsekakor tudi jaz priporočam, da za vsak slučaj že prej naštudirate pot, garmin pa naj bo le zato, da vam ne bo treba stalno gledati v zemljevid.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

stole

15.1.2007 izšla navodila za prometne informacije na Garmin napravah.Navodila najdete na alter forumu tmc v sloveniji meni na 765 dela.
 http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/355228/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD

garac

test navigacij, poceni je najbolje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

stole

Gox

Dodatna vozila za Garmine dobite na tej povezavi: http://www.vehiclesforgarminnuvi.com/

Lahko si na Garmin naložite C4-ko :take_picture:

sebi

Pa 2cv je, pa DS :emot112:

grozny

eno vprašanje. kako imajo različni proizvajalci urejene posodobitve kart?
kaj je zastonj smo prvič in pol plačuješ al kako?
pa na splošno bi rabu pomoč pri izbiri.
ne rabim BT, MP3, da predvaja slike in filme... navigacijo v glavnem
da se ne bo zgubljala pa preračunavala, zamrzovala-> če sploh kak tak obstaja

pa kake so sploh v grobem razlike med Garminom, TomTom, pa kaj jaz vem še kerim..

hvala za pomoč
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

visar

jaz sem pred nakupom izbiral med vecimi navigacijami...
zato sem si jih tudi sposodil in imel kar tri hkrati, najboljše se mi je odrezal derivat I-go

Zato sem takoj ko je igo dobil TMC kupil navona.
Tukaj ni zopernega preklapljanja med kartami, avtomatsko te pelje po celi evropi (testirano), poti zna preračunavari po odsekih kar znatno pohitri preračunavanje.
vmesnik je pregleden ima 3d, line assist.... za slovenijo pa karte dela monolit, kar pomeni zelo natančno in pregledno mrežo cestnega omrežja. satelite najde zelo hitro (včasih po 10s). TMC pa deluje in te avtomatsko preusmeri mimo cestnih zapor.

skratka ne silim te da si umisliš ravno navona, vendar ga vsaj preveri če ti bo odgovarjal.

mimo mp3, BT in ostalega pa itak ne moreš, jaz imam to izključeno.
______/\\______
______/\\______

gigo

Stvar je taka. Èe potrebuješ navigacijo samo občasno pa ne bi rad dal velike denarce ti priporočam kako rabljeno. Dobiš kake garmine že za 50 Eur. Kar se tiče preračunavanja ipd nevšečnosti pa je stvar kakovosti gps sprejemnika oz. jakosti satelitskega signala . Èe si v neki vukojebini ti ne bo še tako pregrešno drag navigator našel signale.
Lahko potrdim da med boljše navigacijske naprave spada Navigon, Igo-Miomap in TomTom.

Èe je navigacija namenjena v 90% za tujino svetujem Navigon oz. Igo. Oba sta zelo enostavna za upravljanje in imata poenostavljene navtekove karte.
Kar se tiče pokritosti Slovenije (sicer sploh ni potrebe po navigaciji) so Igove karte boljše. Garmin pozabi!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

grozny

kako je pa z balkanom? srbija predvsem? Adria route od garmina je ne pokriva. kaj pa drugi?

garmina pa nism niti mislu vzet, ker ima status kot glof
kao ker ga ma sosed ga bom meu še jaz.
2x sm si ga sposodu od kolega-še dobro da sm si prej ogledal pot po michellinu ker je 2x zmrznu enkrat pa se je pred Venezio zgubu
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Potem je bil ali slab garmin, ali slaba karta ... (zmrzne rad zaradi slabe karte)

Na mojem dopustu sem prepotoval 10400km z garminom in je vedno deloval ok. (skoraj zadnja karta EU, 2011.10)

Pa je že star Nuvi 200-ka.

Vsekakor pa Garmin ni vsemogoč, je samo pripomoček za potovanje, vseeno moreš vozit po pameti in če on reče desno, pa je tam kolovoz, ja ne boš zavil tam..ampak boš peljal do prvega križišča.

Poleg garmina smo ruto preverili v cestnem atlasu EU in je bilo OK.

Drugih znamk pa nisem imel prilike sprobati, tako da ne morem podat mnenja kakšni so. Do sedaj sem zadovoljen z Nuvijem.

vsx

Adria Route zelo dobro pokriva Srbijo.

LP

grozny

pa kaj lahko daješ mape nekega proizvajalca na grug GPS?
npr adria rout na tom tom-a?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

vsx

Odvisno od naprave.
Èe naprava deluje na Windows CE platformi, lahko naložiš Garmin Mobile XT.

Èe ni Windows platforme AR mape ne delujejo.

LP

gigo

Garminova zmrzal je problem kart in le v redklih primerih same naprave

Obstajajo tudi konverterji a ne vidim smiselnosti takega početja. V najslebšem primeru si lahko od kopice podjetij tudi sposodiš naprave katere najbolj ugajajo tebi.

lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens