Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

simons

LP
Namen imam kupiti garmin navigacijo,nekaj cenejšega in sem zaslediv to ali ima kdo kakšne izkušnje. Posebej me zanima prednaložena karta.

deyo

Ta model ima prednaloženo eno regijo. Po vsej verjetnosti je to Avstrija, Italija in Švica.

gigo

Potem pa še rabiš Adriaroute in CityNavigator in to je vse kar potrebuješ.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

simons

dons sem se odloču za tole in jo tudi že naročil,ker ima že vse gor

deyo

Vodič za pomoč pri nakupu/izbiri navigacije. Cestne ali ročne.

garac

osebno sem se odločil, da navigacije ne rabim, ker se, ko jo najbolj potrbuješ izkaže kot ne uporabna, sicer pa bi itak kupil osnoven model, pa verjetno kak tomtom, garmin najbž ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Na poti po Italiji je v nekaj momentih naš Garmin 200 imel kar nekaj težav.

Še največ težav je bilo na severu Toskane. Verjetno je karta v tistem predelu slabo narejena.

Garmina je kar mešalo ... zavijte levo, desno, levo, desno, sem in tja, tudi tam kjer ni bilo ceste ... Potovali smo po ta pravih vaških cestah, včasih tudi takih brez sredinske črte.

Medtem ko potuješ po avtocestah, ni opaziti kakega problema, deluje OK.

Še ena pomankljivost je ta, da avtokampi niso vnešeni ... če greš v garmina iskat prenočišča najde samo hotele ...

Aja ... pa na dirkališču garmin ne deluje :funny34d: (slika spodaj)

hadei

Nekaj novega na trgu navigacij
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tma

Jaz imam Mio na telefonu (pocketPC) in je najbolj zmeden od vseh kar sem jih do sedaj uporabljal. Navigon pa je najboljši. Garmin ima zame najboljši vmesnik in funkcije, TomTom pa kar dobro vodenje. Cardinale oz. ViaGPS-a pa po zahodni Evropi še nisem uporabljal - pri nas in na Hrvaškem se dobro obnese samo ima zelo smotan uporabniški vmesnik.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

gigo

Èe še moje izkušnje napišem... zadnje čase se garmi precej zgublja. NA enostavnih traktih ponuja kar 3 možne rute in podobne monade. TomTom ima precej natančno vodenje le grafični vmesnih je potreben še del. Prav tako morajo posodobiti karte. Do sedaj lahko potrdim, da navigaciji Navigon in I-go nista povzročili niti ene nevšečnosti. Izjemno pregledno vodenje tako v tujini kot na domačih tleh in kar je navažnejše.. pokritost je odlična.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

neyc

imel sposojenega navigona 2100 in garmina 200 (se mi zdi, bolj stara zedeva)...

navigon je zmeden, kuj neke preračunava, če greš mal po svoje rabi preveč časa, da naračuna novo pot... ... ...

pol garmin (stari model), šel v celovec čez dravsko dolino... tud mešalo, on bi kuj obračal nekaj, pol v dravogradu me pošle čez ljubljano v celovec... čez mejo kot noč pa dan... bp

zdaj s 205W šel na izlet po koroški, našo vse, preračunal takoj, kak si šel naprej od načrtovane poti.. niti enkrat se mu ni zmešalo,.. tud do slapov me je pripelal, ki sem si jih shrano po stopinjah in minutah... zaenkrat zelo zadovoljen...

deyo

Citat od: neyc;39978imel sposojenega navigona 2100 in garmina 200 (se mi zdi, bolj stara zedeva)...

navigon je zmeden, kuj neke preračunava, če greš mal po svoje rabi preveč časa, da naračuna novo pot... ... ...

pol garmin (stari model), šel v celovec čez dravsko dolino... tud mešalo, on bi kuj obračal nekaj, pol v dravogradu me pošle čez ljubljano v celovec... čez mejo kot noč pa dan... bp

zdaj s 205W šel na izlet po koroški, našo vse, preračunal takoj, kak si šel naprej od načrtovane poti.. niti enkrat se mu ni zmešalo,.. tud do slapov me je pripelal, ki sem si jih shrano po stopinjah in minutah... zaenkrat zelo zadovoljen...

@neyc - 200-tka te je verjetno vodila z City Navigatorjem 9 pri katerem je Bila Slovenija podprta dobesedno skoraj samo z glavno cesto :), 205-tka pa za City Navigatorjem 2008, zato te je tudi pripeljal kamor je bilo potrebno.

neyc

''200'' kr s adria routom

205W pa tud... res da je zadnja verzija mislim da 2.1 ... ostale karte so izkloplnjene... se vkljapljajo po potrebi...

deyo

Nejc, sam adriaroute te v Celovec ni mogla peljati!? Ali pa te ne razumem prav.

gigo

Stare karte neyc in slabi reciverji v starih nuvijih. 100x ponavljajoč problem. Poleg tega ljudje sploh ne določajo parametrov po katerih se garmin ozira. Hitra pot, najkrajša pot, izogibanja ipd.