Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Garmin n?vifone?

Garmin n?vifone? je ponesel navigacijo in komunikacijo na vi?jo raven. Garmin s ponosom najavlja vhod v mobilno telefonijo z n?vifonom, ki predstavlja vse-v-enem, saj ima tanek, majhen, na dotik ob?utljiv zaslon, ki zdru?uje telefoniranje, spletni brskalnik  in osebne nastavitve.  

?N?vifone je (vse-v-enem) mobilna naprava, ki predstavlja neprekosljivo uporabnost in funkcionalnost.? pravi Cliff Pemble, Garminov predsednik svetovne prodaje. ?To je naprava, ki je naredila preboj na področju mobilnih telefonov in GPS navigacij po celem svetu, ena naprava, ki zmore vse.?

N?vifone je inovativna mobilna naprava, ki ima ?irok spekter naprednih funkcij, ki so enostavne za uporabo. Naprava z zaslonom na dotik, je edinstvena in ima  3.5G mobilne kapacitete z internetnim brskalnikom, povezljivostjo podatkov, osebnih sporočil ter osebnih navigacijskih funkcij. Vklopljena naprava vam na 8,9 cm zaslonu na dotik prikaže tri osnovne ikone ?Klic?, ?Iskanje? in ?Karta?, kar predstavlja za uporabnika enostavno upravljanje z n?vifone funkcijami.

N?vifone je edinstvena ve?namenska naprava. Telefonira se s pritiskom na oznako ?Klici? in izberete ime v svojem imeniku. Ko je n?vifone poločen na nosilce v avtu se avtomati?no pretvori v GPS meni in hkrati omogoča prostoročno telefoniranje.

Kupci, ki ?e poznajo Garminovo linijo n?vi cestnih navigatorjev, bodo zadovoljno sprejeli n?vifone kot svojo osebno napravo. Vključuje prednaloženo karto Severne Amerike, Vzhodno in ZahodnoEvropo ali vse skupaj ter omogoča uporabniku hitri dostop do uli?nih naslovov. Navigacija ?turn-by-turn?  z glasovnim in slikovnim vodenjem pripelje uporabnika do cilja. ?e uporabnik zgreši zavoj,  n?vifone avtomati?no izračuna pot in ga usmeri nazaj na pravo pot in hkrati izgovarja imena ulic.

N?vifone je Garminova prva naprava, ki vključuje iskalnik Google, kjer lahko pride uporabnik do razpolo?ljivih informacij po svetu. Uporabniki lahko poiščejo lokacijo npr. ?kavarNaš in Google bo razvrstil rezultate na podlagi lokacije uporabnika. Informacije, ki jih priskrbi Google, vključujejo spletno bazo in tako lahko uporabnik izbere najprimernej?o destinacijo in pot do kavarne. N?vifone vključuje tudi osebne sporočilne funkcije, kot so e-mail, besedilo ter SMS sporočila.

Za večjo varnost se lahko uporabnik kadarkoli dotakne naziva ?Kje se nahajam?? in mu naprava prikaže zemljepisne koordinate, najbli?ji naslov ter kri?išče, najbli?jo bolničnico, policijsko postajo in bencinsko ?rpalko. Naprava avtomati?no ozNaši točko, kje je bilo vozilo nazadnje parkirano, uporabno predvsem pri iskanju v večjih parkirnih hišah in na parkiriščih.

N?vifone vključuje dostop do Garmin prometnih informacij (dostopno v določenih dr?avah), ki ponuja tekoče informacije o prometu, cenah bencina, cen delnic, športnih dose?kov, novic, lokalnih dogodkov ter vremenska napoved. N?vifone vključuje ?tevilno mobilnih zabavnih aplikacij. Z vgrajeno kamero lahko uporabnik fotografira, naprava avtomati?no zazna ter zabeleži zemljepisne koordinate, kje je bila fotografija posneta. Uporabnik lahko shrani fotografijo in ga vodi nazaj na lokacijo ali pošlje fotografijo po e-mailu ter prejemnika vodi direktno do lokacije. N?vifone omogoča tudi direktni dostop do geo-lokacij in znamenitosti s fotografijami preko Google spletnega brskalnika. Dodatne multimedijske funkcije na n?vifonu  so video kamera, MP3 in MPEG4/AAC.

Predvidena dobavljivost je v tretjem ?etrtletju 2008.

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=n4GrERm2Mvo&feature=related[/MEDIA]

gigo

Kot je prikazano v videu mi dopade. Kaj je pa v resnici pa bom znal povedat ko ga sprobam.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

fotograf

Hay!
              Tudi jaz malo expirementiram navigacije sem in tja,
   vendar samo na SONY ERICSSON M600 I,pa sem prišel do ugotovitve;da
   kar se samega usmerjanja in natan?nosti tiče,dale? presega vse skupaj
   NAV4ALL . Res pa je,da je sam prenos informacij nekaj malega pla?ljiv,
   drga? pa dela skoraj na meter natan?no in skoraj vse hi?ne številke
  prepozna,same karte se pa? osve?ujejo preko omre?ja.Men osebno je ta
   navigacije do sedaj najbolj qool! AX PA JE ITAQ ZAKON !

http://www.nav4all.com/site2/www.nav4all.com/index.php
:funny34d:

deyo

A to je podoben primer kot Si.Navigator, kjer se ti karte prenašajo glede na tvojo lokacijo. Pla?a? pa prenos GPRS podatkov?

fotograf

Mislim da je to nekej podobnega,drga? pa karto pogledaš sam ?e želiš;so pa narisani samo usmerjevalniki .tako daje poraba podatkov minimalna.Cel dan vožnje po Italiji prb. 1.5 ?

deyo

Se bom malo poiral v prihodnjih dneh tudi z tem sistemom.

Hvala na info.

gigo

Pozdravljen. Nekam ?partansko mi deluje ta app. No, mogoče pa celo to prednost. Zanje čase postaja iz dneva v dan bolj zanimiva Maporama. Zadnja verzija ?e posebno pritega pozornost nad simpliciteto upravljanja, hitrostjo delovanja in grafi?nim prikazom. Je neka me?anica Tomtoma in MioMapa združena v eno samo. Preglednost oz. pokritos SLO je fenomenalna tako, da lahko zlahka re?emo, da je eno stopniko vi?je od garmina.

[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Kako misli? stopničko vi?je od Garmina. Po pokritosti sigurno ne more bit boljši. Ali pa misli? kaj drugega?

gigo

S fenomenalno pokritostjo je bilo mišljeno, da je na isti ravni kot garmin saj uporablja navteq-ove karte. Uporaba in p?rakti?nost ter enostavnost programa pa preka?a garmina po celi ?rti.

deyo

Ja se mi je zdelo da to misli?, ker sem vidu, da uporabljajo iste karte.
Sam po enih podatkih ki jih imam bo oz. je Navteq kupila Nokia, ki bo  oz. je podpisala ekskluzivo z garminom, tako da bo ta kartografija samo njegova. Tom Tom pa je kupil Teleatlas.
Sedaj me zanima kaj bo ostalo ostalim ????

gigo

Ne vem kje si ti videl objavljeno, da bo nokia kupila Navteq ?e pa se je zavezala z nekaterimi izdelovalci GPS naprav za dobo 20-ih let, da jim bo prodajala pravice do uporabe kart.

deyo

Nisem videl objavljeno, vendar iz zanesljivega vira je ta novica.

dvorjan

Citat od: gigo;32496Ne vem kje si ti videl objavljeno, da bo nokia kupila Navteq

Tudi jaz ti zgornje lahko potrdim. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!