Satelitska Navigacija

Začel/a garac, Marec 05, 2007, 09:39:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Ampak kot sem prebral bo ?e vedno navteq zagotavljal karte za ostale navigacijske naprave tako da mirno re?em "dobrodošla konkurenca". Maporama - kapo dol!
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Za fuzbalerske navdu?ence

Garmin je za leto?nje Euro 2008 nogometno prvenstvo v ?vici in Avstriji pripravil posebno POI (interesne točke) datoteko z vsemi informacijami in posebnimi GARMIN Euro 2008 ikonami vozil posameznih dr?av, ki jih boste lahko uporabili na Garmin n?vi prenosni cestni navigaciji:

Podrobnosti stadionov
Razporedi nogometnih tekem                                    
Fotografije stadionov
Ikone vozil v zastavah posameznih dr?av  

Povezava: http://www.garmin.co.uk/Euro2008downloads

fotograf

http://dahovc.myminicity.com/
  Poglejte sem pa mi pomagejte spuvat navidezno bajtico !!! BRUUUUUM

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Izdana je nova posodobitev za topografsko karto AdriaTopo Slovenija. Najdete jo tukaj.

Zadnjo verzijo MapSourca pa tukaj.

deyo

GPS NAPRAVA GOCLEVER 3550A

OPIS:
- zaslon: 4,3'' 480x272, občutljiv na dotik
- razmerje zaslona: 16:9
- glasovno usmerjanje, SLO jezik
- ozek in kompakten zunanji izgled
- zemljevid: Slovenija do 99% in glavne ceste EU
- Centrality Atlas III 372 Mhz procesor
- viaGPS 2.5 Cardinale, Mireo
- pomnilnik: 64MB ROM/64MB RAM
- media predvajalnik: MP3, Mpeg4
- pregledovalnik slik in e- book
- reža za SD kartice
- stereo zvočni izhod za slušalke WINCE 5.0
- baterija: 1600 mAh
- dodatki: stojalo za avto, USB,
- avtopolnilec, SD kartica
- garancija: 12 mesecev

deyo

Garmin 255 in Garmin 255WT

Na prodajne police prihajata dva nova modela GARMINOVE NAVIGACIJE. To sta modela 255 in 255WT.

Razlike med Nuvi 250 in Nuvi255:

·         Prenovljen uporabniški vmesnik

·         Možnost prikaza 3D senčenih kart ( 3D pogled kartografije), zato lahko naprava ob uporabi združljivih kart, kot je TOPO Slovenija, prikazuje relief terena

·         shranijo do 1000 Priljubljenih točk

·         funkcija »Kje sem?« pa kadarkoli izpiše najbližje bolnice, policijske postaje in bencinske črpalke.

·         Nüvi 255WT tudi podpira sprejemnik za prometne informacije (dodatna oprema), kar v tujini omogoča še boljšo navigacijo – nüvi 255 se bo ob uporabi sprejemnika izogibal prometnim nesrečam, zastojem, prikazoval bo gostoto prometa...

·         Micro SD vhod, tako da ne bo potrebno več uporabljati vmesnika pri SD Adriaroute

·         Boljši GPS, ki veliko hitreje najde signal in si shrani zadnjo lokacijo

·         Veliko hitrejši procesor, ki je trenutno najhitrejši

Pa še cene:

NUVI 255  MPC 199,90  
NUVI 255WT  wide zaslon in TMC  MPC 259,90 EUR  

Oba modela pa se ekskluzivno dobita samo v BigBangu.

deyo

Garmin nüvi 2x5 – PREPROST, CENOVNO DOSTOPEN

Garmin najavljao začetek prodaje cestnih navigacijskih naprav serije 2x5. Serija 2x5 predstavlja nadgradnjo (ne pa zamenjavo) serije 2x0 in se umešča med serijo 2x0 in seriji 3x0 ter 7x0.

Glavne značilnosti serije 2x5:
- boljši uporabniški vmesnik
- dodan gumb za pregled prometnih informacij
- senčena 3D kartografija
- pregled poti
- PANORAMIO - slikovna navigacija po znamenitostih
- samodejna menjava časovnih pasov
- konfigurator za glasovno izbiranje/vodenje
- gumb meni – navodila, nasveti, orodja
- Varnost (Kje sem? (moj položaj, najbližji naslov, najbližje križišče, bolnice, policijske postaje, gorivo, pomoč na cesti)
napreden, patentiran prikaz radarjev, prikaz omejitev hitrosti zaklepanje Garmin (PIN koda)
- prometne informacije
- hitra pripravljenost na uporabo – HOT FIX
- hitrejše nalaganje/premikanje karte (zemljevida)
- SD reža za prednaložene kartografije in potovalne vodiče na: MicroSD kartici (standard), SD Card kartici (widescreen)
- Poiščite slike znamenitosti z njihovimi koordinatami: pregled znamenitosti (slika s koordinatami) pred vašim odhodom
lahko si jih naložite preko spletnega naslova na vašo navigacijsko napravo, izberite sliko (znamenitost) katero želite obiskati iz seznama priljubljenih destinacij, ...

Osnovni paket vsebuje: 12V napajalni kabel, vakuumski nosilec, navodila za uporabo, disk za armaturo

janezg

Imam nuvi 760 in je 2 meseca vse delalo ok.Sedaj pa sem opazo da ne morem več poslušat mp3 muzike, ker je gumb PREBRSKAJ disejblan,prav tako me ne pusti da bi spremenil tip vozila in print scren mi ne shrani slike. Imam upgredano na 3.0
Sam sem ga že resetiral na tovarniške nastavitve pa nič. Navigacija pa dela brez problema. Zval sem že na geoset pa sorekli da je najboljše da jim napravo pošljem k njim pa da tam pogledajo. Ker pa je vtem forumu dosti stručkojov pa mislimm da bi mi lahko glede tega kdo pomagal
:Red-Irate::Red-Irate::Red-Irate::funny34d:

gigo

Èe ti rest ni pomagal ti žal tudi sam ne znam. Po mojem mnenju sta tu prisotli lahko samo dve napaki:

1. Upgrade softwer ima bug
2. Omogočil si kako drugo nastavitev na nuviju katera onemogoča določene funkcije.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janezg

Potem v tem primeru ni druge kot da napravo pošlem na Geoset.
Ker probal sem že vse.

janezg

hVALA VSEM K STE PROBAL POMAGATI, SEM ŽE ODPARAVIL NAPAKO.
kRIVE SO BILE POI TOÈKE ZA RADARJE , KO SEM JIH POBRISAL JE NAPRAVA DELALA OK. ISTE POI TOÈKE SEM NALOŽU NA PRIJATELJEVEGA NUVIJ A760 PA SO TUDI TAM NASTALI TAKI PROBLEMI
SKORO NEMREŠ VERVATI

janezg

Problem rešen.Krivo je bilo ,da sem imel na napravi preveč GPI failov

deyo

S spletne strani Navigo Sistema (http://www.navigo-sistem.hr/index.php) si lahko prenesete novo brezplačno nadgradnjo za AdriaRoute. Na njej so nove cestne povezave, hišne številke v več mestih po Sloveniji in popravljene pripombe uporabnikov.

Novosti:

SLOVENIJA
- nova evidenca hišnih številk (EHIŠ) – 8325 novih hišnih številk
- dodane nove kategorije destinacij (avtocestna počivališča, frizerski/kozmetični saloni, veterinar, pokopališča)
- nove ceste, nova krožišča, destinacije...
- popravljene pripombe uporabnikov

HRVAŠKA
- novosti pri vizualizaciji navigacije
- hišne številke za 97 mest in 33 mest z imeni ulic

BOSNA IN HERCEGOVINA
- dodano 18 novih mest z imeni ulic
- popisana vsa naselja v BIH (5800)

MAKEDONIJA
- dodani dve mesti z imeni ulic v Makedoniji (Struga in Gevgelija)

dvorjan

Mojstri, kako bi kar najhitreje posodobil SLO-karte za navigacijo MyGuide 3000?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!