Olje v hidravliki.

Začel/a first, September 16, 2008, 08:35:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@grozny:
Cena 27€ za prednji disk je full majhna, tako da bi se vprasal o kakovosti. Pa takoj ti bo zal, ko ga bos v 10.000 km pokrivil. Kupi kako bolj znano firmo. Na olju, bremzah in gumah se ne spara ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

grozny

ne ne brez skrbi je od Bosch-a sam je kolega zrihtau dober popust 20+%
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

Citat od: gigo;43324Za LHM lahko greš v citroen koper al pa na kenex.si. LHM-mi (tazelen) so si po viskoznosti različni uporabni in dobri so čisto vsi od OMW-ja, INA pa vse do original totalovega.

če te prav razumem pol ni panike če mešam proizvajalca? kolko ga pa je v sistemu? če bi ga komplet menjaval
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

To pa moraš v knjigico pogledat oz kak Haynes manual. Za Xantije žal nevem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

grozny

slavni Hynes ja. ki nimam pojma kje ga dobit

oz. popravek sm ga ne eMulu dobu
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

dvorjan

No, Bosch ni ravno neka firma za bremze, ane. =) Drugo bi bilo, ce bi rekel Brembo. =)

grozny

in ti maš brembo na tvoji Limonci a? miga mam Ferrarija
res da je roša ma....:argue1:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

tct

Jaz imam Brembo, ker so poceni (Motomat), pa ni kakšne razlike od originalnih ali Boschevih. Razlike so pri karbonskih in nažaganih in z drugimi ploščicami. Kdo pa to rabi?

dvorjan

@grozny:
Ija, mam Brembo diske pa Ferodo ploscice. Original Citronckove sem namrec ze dvakrat pokrivil zaradi bedakov, ki mi zapirajo cesto ko se ne peljem ravno pocasi (pa jih nocem ubiti) in divjadi, ki ima sicer rada nocni mir pa se cudi zadevam kot je asfalt in cudna svetloba sredi noci ...

Ibanez RG

Pri nas v mostah ima Avtodeli Sturbej Brembove diske za 50 eur (cena za C5 2.2 HDi - spredaj) in to je proti originalnim, kiso 70 eur ful ugodno. Pridejo v rdeci skatlici in jih ima vedno na zalogi. Tisti za 27 eur in 34 itd so pomoje bolj za 1 qurc. Ima tudi Valeo pa se ene s tremi crkami (ne spomnim se katera firma je). Pa garancije na pokrivljene originalne diske tudi ne dajo. Trdijo namrec, da si poprej gonil in nato cez veliko luzo zapeljal in je okvara zaradi tega.
Tako da bom 100 % komplet Brembo vzel, ko bodo ti sedajsnji hin. A pri moji penzionisticni voznji bo to sele cez 5 let, ha ha...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

grozny

dobro hehehe ste primli za vabo-tko sm usaj malo zvedu kake so kaj cene.

no u glaunem preračunano brez škonta je 1 disk 35,5 eur. sam itak bremo pa bosch ne moreš primerjat. sam kaj mam pa jaz gor ne bom vedu dokler ne odmontiram gume tak da bom tiho.

no ma v bistvu sprašujem ker ma moja punčka že 150+ pa bo verjetno kj za menjat ne. kr u servisni nič ne piše. tak da ne vem kaj je prejšnji lastnik delau.

ti kake so pa kaj cene ploščic? spredaj in zadaj seveda
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

Citat od: grozny;43390dobro hehehe ste primli za vabo-tko sm usaj malo zvedu kake so kaj cene.

no u glaunem preračunano brez škonta je 1 disk 35,5 eur. sam itak bremo pa bosch ne moreš primerjat. sam kaj mam pa jaz gor ne bom vedu dokler ne odmontiram gume tak da bom tiho.

no ma v bistvu sprašujem ker ma moja punčka že 150+ pa bo verjetno kj za menjat ne. kr u servisni nič ne piše. tak da ne vem kaj je prejšnji lastnik delau.

ti kake so pa kaj cene ploščic? spredaj in zadaj seveda

Za xantijo točno nevem, ti pa lahko povem, da za xm-a kateri je razred višje stanejo npr. sprednje 22 Eur v trgoavtu tako, da nebo astronomski strošek. Za diske pokliči anet v lj in boš dobil najugodnejše cene vključno z dostavo.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

grozny

ben dobro zdaj ste me zmedli u nulo.
kaj zdaj? so bosch dobre al ne? mislim na diske in ploščice

no sej anet mamo tudi na obali sam js mam cene iz adriamerkur-tisti iz obale jo malo bolj poznamo
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

Pozanimaj se in kupi kar ti najbolj ustreza. Èe nimaš extremne vožnje so čisto vredu vsaki diski (sam da niso pekinese). Ma ti imaš tam dol vsega i svašta od aneta, eurotona, rade, adriamerkur tako, da sam tel. zavrti pa boš vedu cene.

Mike666

Za LHM naredi tak kot ti je Gigo reko! Najboljše je vzet TOTALovega! Vlivaš pa ga v tisti rezervoar kot imaš tisti plovek za stanje olja! Zraven je čep z eno cevko,katerega snameš in doliješ do mere!

V celotnem sistemu gaj mislim da tam cca 3-4 litre ampak ti ga ni treba tolko kupovat. Kupi tam 2 litra, kaj ti ostane naj bo rezerva!

Za diske pa ne šparaj z neko italijansko repo in daj malo več pa si nabavi originalne BREMBO diske ter Lukas TRW zavorne ploščice (najbolj efektivna kombinacija) Mam na Xantiji Brembo in ti lahko povem da to zavira tak kot mora!
Pri takih stvareh ne šparaj kajti lahko je le en meter usoden do trka!