Olje v hidravliki.

Začel/a first, September 16, 2008, 08:35:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Za klikanje je lahko kriva tudi samo centralna bunka, ki je lahko slaba in ne drži pritiska. Pri meni je bilo prav to narobe. Centralna bunka je bila prebita, pritiska ni držala, zato je klikalo kot noro ( na 2 do 5 sekund). Po zamenjavi te bunke in obnovi ostalik klikanja ni bilo več (sem že pozabil kakšen zvok je to :) ).

rok.si

Ko je avto dvignjen v max višino se pritisk v sistemu precej poveča in torej mora črpalka občutno bolj "švicat". Važen je čas klikanja v normalni višini, 40 sekund je čisto okej. Korektorja višina se mažeta sama, saj po njima teče LHM.  Se pa z leti predvsem na nevzdrževanih avtih (menjava LHM, kaj je to ?) v korektorjih nabere svinjarija, ki upočasnjuje njihovo delovanje. Tega s spreji pač ne moreš rešiti, treba je razstaviti in očistiti ali pa uporabiti čistilno tekočino Hydraurincage. Howgh! :)

first

Zivjo,
ja dolinar mi je avto pregledoval v položaju za vožnjo, gor se je obešal in ni opazil nobene pomanjklivosti (tiktakanje vsakih 40-45 s),tudi testna vožnja je bila o.k.,je rekel da ima dobro lego na cesti, potem pa sem jaz doma avto dvignil in na višji poziciji je tiktakanje pogostejše,ampak pomoje je pumpa takrat bolj obremenjena in se večkrat pomatra v hitrejših intervalih. A guma se menja na najvišjem položaju?, ali mora biti avto prižgan?

lep dan:BigThumbs:

sop

gumo menjavas na najvisjem polozaju. takrat lahko avto ugasnes ker se ne spusti tako hitro.

first

zivjo,

danes sem se peljal mimo jesenic, izvoz lipce mislim da je blejska dobrava oz. nekaj podobnega, in tam je original citroenov servis (avto jesenice), pa sem se ustavil in povprašal majstra v servisu, kaj bi bilo razlog prekomernega vklaplanja črpalke, pa mi je rekel da je neko stikalo fuč na zadnjem spodnjem delu(kaj bi to bilo?:), da pa trenutno nima časa da se naj drugič oglasim. Zdaj pa jaz vas vprašam, ali je po va:emot112:šem problem centralna bunka, ali to stikalo?

lep vikend

Ibanez RG

Oboje. Oziroma eno ali pa drugo... C5 break ima zadaj tisto rocno stikalo s katerim zadnji del vozila znizas za nalaganje tezkega tovora. Ce ti tisto stikalo odpove, avto ostane zadaj v najnizjem polozaju, spredaj pa v luft in takrat se lahko slikas na licu mesta z najnovejsim digitalcem.
To stikalo stane menda 30 eur, naredi pa totalno pizdarijo - ce si na dopustu - recimo. Potem se lahko domov peljes s samo 20 km/h ali pa poklices avtovleko, ki ti zaracuna 100 eur za 60 km vleke (brez racuna).
Verjetno take tezave pri Xantii ni (ne bo). Skratka, za tri stvari ves, da lahko jebejo: netesnost hidravlicne crpalke, stikalo nekje zadaj - morda je to ventil in pa predrta membrana centralne bunke.
Se ti med voznjo pojavi kdaj rdec STOP znak? Ti morda med zaviranjem zavore cudno delujejo, kot da ni zadostnega pritiska v sistemu? Je od casa do casa "trd in tezak" volan? To so po moje simptomi slabe centralne bunke, ki pa je se mi zdi se najcenejse popravilo.
Bos sel nazaj k tistemu na Jesenice? Kaj pa pravi Novak? Vprasaj se na Citroen Jerovsek (Tone).
Za popravljanje hidravljicarjev je v sloveniji toliko mojstrov, da jih lahko prestejes na vseh 6 prstov leve roke.
Upam, da bos cim ceneje zrihtal stvar.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

first

lep pozdrav,

ja bremze primejo super, tudi volan je ok, edini problem je da se mi črpalka prižiga vsakih 10-12 sekund v položaju za vožnjo(tik taka), če jo dvignem eno višje je pa to na vsakih 3-4 sekunde. Ko sem avto kupil pa je bilo okoli 30-40s. Pomojeto ni dobro za pumpo? Drugače se avto super pelje (zavore,volan itd..).
Danes se bom odloču kam ga bom zapeljal, odvisno kje bom na terenu.:BigThumbs:

lep dan

first

ojla

zadevo mi je dolinar porihtu, nova centralna kugla, ostale še enkrat preveril in so ok. Od zdaj naprej tiktakanja ni več (samo še v sanjah :). Tudi avto se pelje lepše, servo bolj mehak. Cena 70 Eur z delom vred.

zdaj pa na cesto z mojo ladjo..

lep dan:emot112::emot112::emot112:

grozny

Citat od: Mike666;40744Pri max. dvignjenem mora biti plovek med tistidvema rdečima črticama.
Pa mera plovka je tista spodnja ki je ravna ploščica ne tista ki zgleda kot klobuček.
Pa prijetno vožnjo.

wejla. čuj kaj pa pri normalnem položaju? kje mora bit takrat plovec?
nivo se pa kontrolira ko mašina laufa ne?

LP
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Mike666

Med rdečima črticama. Ni pa treba bit motor prižgan le v norm položaju mora bit dvignjen!

grozny

hvala stari. bo treba točit. je točno na spodnji črtici
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

C16_Žaba

Citat od: Mike666;40744Pri max. dvignjenem mora biti plovek med tistidvema rdečima črticama.
Pa mera plovka je tista spodnja ki je ravna ploščica ne tista ki zgleda kot klobuček.
Pa prijetno vožnjo.

Ja sem malo listal in zasledil zgornjo razlago.
Kolkor sem bral in gledal sem vedno mislil, da mora ravno tista (gobica)-klobuček biti  med dvema rdečima črtama (v zgornjem položaju vozila seveda)
Spodnji se mi zdi, da je samo,da se plovček vsede nanj ko ni olja..
Lp, hidravličarji
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Mike666

Tako sem tudi jaz mislil ampak ko sem tak mel se mi je zdelo da je krepko premalo olja v rezervoarju! Sledelo je stalno prezračevanje in v ovinkih prižiganje stop luči!

grozny

s5 jaz in s5 kup uprasanj.
1. ker nimam pojma keri LHM je notri ali lahko mešam proizvajalce (kolega mi zrihta VALVOLINE LHM+ za 7E-vštet popust)

2. kje (če ima kdo sliko je dobrodošla) se ga toči in kolko ga je v sistemu?

3. mislim (nism še odmontirau gum bom pa v kratkem) da bo treba menjat zavorne diske oz ploščice. če bo treba menjat tudi diske-kaj priporočate?
isti kolega pravi da ima na zalogi Bosch-a in neko IT firmo OPEN PARTS-a kdo kaj ve o kvaliteti? pravi da jo prodajajo kako leto pa da ni nekih reklamacij

pa še to. kaj praviste na ceno 27E za prednji disk?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gigo

Za LHM lahko greš v citroen koper al pa na kenex.si. LHM-mi (tazelen) so si po viskoznosti različni uporabni in dobri so čisto vsi od OMW-ja, INA pa vse do original totalovega.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens