Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

John2005

Zanimivo. Najprej sem probal 130 konjski dizel, klasični menjalnik, Feel, 16 col gume. In dobil zgoraj opisano izkušnjo. Nato pa sem probal še 160 konjski dizel, EAT8, Shine in 18 col gume. Volan je bil tukaj veliko boljši. Ali je možno da samo zaradi gum ali ima močnejši model mogoče tudi kakšne drugačne stabilizatorje , blažilnike itd? Ve kdo?

andraž

Višja guma-več zibanja. Èe niso dovolj napolnjene je sploh nemirno morje

sl1

Pozna se koliko palčne gume so, pa tudi če je avto spuščen oz. ima trše blažnike, je boljši občutek vodljivosti. Tudi gume če so bočno ojačane se pozna.

John2005

Samo še eno vprašanje. Ali ima kdo tovarniško vgrajeno vlečno kljuko? Namreč prodajalci mi jo odsvetujejo in ponujajo naknadno vgrajeno alternativo. Cenovno je razlike cca. 200 EUR. Vem, da pri VW tovarniška kljuka prinese tudi ESP in zadnje park senzorje prilagojene v primeru priklopa prikolice. Kako pa je z tem pri C4?

gs nautica

Original! Saj je skrita pod odbijačem.

2.0BlueHDi in EAT8! Dobra izbira.

John2005

Se počutim kot megakomplikator. Ne vem če sem kdaj za kakšen avto ali motor toliko raziskoval kot za tega. Torej odločitev je da bo 2.0 HDi, EAT8, Shine in še nekaj dodatne opreme. Samo še odločit se moram ali ostanem na 17" ali doplačam za 18" kar sem tudi testiral.

sebi

Kluko vzemi original, tudi mene so prepriceval da jo bojo oni zmontiral ko smo naročevali avto, pa bi bila vidna on samo nekih 50€ cenejša kot original, to je bilo lani za C3 aircros.

c5 exclusive

Kljuko najbolje original. Sam bi vzel 18col.
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Matteo.

Èe kupuješ avtomatika obvezno original vlečna kljuka, saj je potem tudi hlajenje menjalniškega olja prilagojeno vleki prikolice.
Pa še skrita kljuka je...
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

John2005

Thx za tale info. Tega pa nisem nikjer zasledil.

John2005

Še eno vprašanje. Se xenonke splača kupit? Se kaj kvarijo? Ve kdo mogoče koliko stane menjava?

Matteo.

Moje mnenje, imam c4 gp l2016, pa imam tudi xenon.., Jaz ne kupim takega avta brez xenon, saj mi tisto preklapljanje meglenk ponoči nikakor ni všeč, vidljivost je pri xenon precej boljša kot pri navadnih, saj tudi zavija v ovinek. Imam tudi C5II z xenon ki svetijo v ovinek pa že pri tem avtomobilu zelo dobro svetijo luči, pri c4 pa še za odtenek bolje.. Jaz priporočam!

Imam tudi minus tega avtomobila in sicer avtomatski menjalnik 6 stopenjski, moja žena se ga nikakor ne more navaditi saj prestavlja malo zmedeno.. Rad bi šel probat 8 stopenjskega in če mi bo všeč grem tudi sam v menjavo.
Med opremo bo komplet Shine z dodatno opremo steklena panorama, xenon, vlečna kljuka, HiFI JBL, 18 platišča in 7 sedežev. Èe bo budget dopuščal pa še usnjene nappa sedeže, saj so mi svetli dodatki všeč.
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Xandrej

Avto mora imet: Xenon (LED) ter avtomat vse ostalo pač kako je... Moje osebno mnenje... Vsaki cent je vreden za luči!

woukec

Lahko ti potrdim navdušenje nad menjalnikom EAT8, po dveh mesecih uporabe novega C4 Spacetourerja.

John2005

Ja menjalnik je res dober. Nasledn tedn grem naročit. Za ta denar nisem našel nič enako družinsko uporabnega.