Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

atapata

Kar lepo dodaj še približno 100 tisoč in prosi boga da vse ostalo koliko toliko v redu!

Godfather

3 leta star in 130.000 povsem realno. Malo iz trte zvito se mi zdi, da bi moral prišteti 100.000 kilometrov.

Priporočam vsaj pregled pri pooblaščencu.

tomaz555

Glede na to, da nisem profesionalni voznik in letno naredim cca 40 kkm s svojim avtom in še 50 kkm s službenim, od tega večji del po Sloveniji, se mi zdi marsikaj realno.

atapata

Avto je pripeljan dol.Nebo nemec,francoz,belgijanec prodal avto dokler ne bo imel 200-300 tisoč-ni računice!Večinoma so pa tako ti avtomobili bili last firm,agencij,rentakarjev,državnih firm in podobno.Prav tako je malo verjetno,da je narejen veliki servis!

zupanovjoze

Veliki servis pri tem avtomobilu se dela pri 180.000 kilometrih.Pri pooblaščenem serviserju  se lahko pogleda na osnovi številke šasije zgodovina servisiranja,sigurno pa imajo vse podatke,če je bilo karkoli popravljeno v času garancije,na tej osnovi pa lahko dokaj točno oceniš realnost kilometrov. Od prodajalca zahtevaj pregled avtomobila pri mehaniku katerega ti sam določiš,če ti tega ne omogoči se mu lepo zahvali....!

Lorus

Hvala za odgovore...

@zupanovjoze: to je v planu...

Mučita pa me še vedno tista druga dva vprašanja...
C2 1.4 VTR avt. 2004
C5 Tourer 1.6 eHDi avt. 2012
C4 GP 1.6HDi 2015

ex Dyane
ex Xantia 1,9D
ex Xsara Picasso 2.0HDi 2x (2003 in 2004)

Enyo

Citat od: Lorus;244633Hvala za odgovore...

@zupanovjoze: to je v planu...

Mučita pa me še vedno tista druga dva vprašanja...

Odgovor na prvo vprašanje:

DA, obstajata dva motorja in dva menjalnika. 115KM ima še robotskega z oznako ETG6, 120KM pa že klasični avtomatik z oznako EAT6.

Več je na tej povezavi: žhttps://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=110032&p=1750588

Na sliki je pa menjalnik ETG6

sl1

Jaz bi samo še tu dodal (malo se že ponavljam): za vozila iz tujine se dobi za manj kot 20€ na internetu porocilo s slikami in podatki vozila z drazbe, kjer se vidi km in poskodbe. Tako te nasi dilerji ne morejo prinesti okoli, zahodnjaki pa naceloma ne prevrtavajo km.
Preden kupis avto, ki ti je vsec, se splaca se to preveriti.

antasi

Citat od: sl1;245593Jaz bi samo še tu dodal (malo se že ponavljam): za vozila iz tujine se dobi za manj kot 20€ na internetu porocilo s slikami in podatki vozila z drazbe, kjer se vidi km in poskodbe. Tako te nasi dilerji ne morejo prinesti okoli, zahodnjaki pa naceloma ne prevrtavajo km.
Preden kupis avto, ki ti je vsec, se splaca se to preveriti.

Tole je zelo dobra informacija.
Imaš mogoče tudi kakšen link?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sl1

Jaz sem svojega preveril tu: //www.autodna.si
In sicer sem kupil 2 poročili za skupaj 18€. Eno je bolj kratko in splošno, drugo pa bolj podrobno - km se vidi samo v drugem se mi zdi.
Vidiš pa če je bilo kdaj prijavljeno kot ukradeno ali zaleteno, koliko lastnikov je imelo do sedaj, seznam opreme itd..

Pred tem avtom sem namreč imel že zaaranega enega prekotrojanskega, pa sem ugotovil, da so ga prevrteli za 50.000km.
Ko sem jim poslal ta poročila z enim dopisom po mailu, so mi prijazno vrnili aro.
Tako da bo kar držalo - Šentjur pri Celju z okolico je meka uvoženih vozil v Sloveniji. Samo pazi se, ker 3/4 je prevrtenih.
To, da povsod pise "Exclusive" pa da to seveda ni, je še najmanj.

antasi

Halo moderatorji. Da boste naredili nekaj pametnega in ne samo šinfali nas prekotrojance naredite extra temo in tale zapis link od sl1 v nakup vozil da bomo drugič našli. Sem slišal da je baje eden diler tudi v Lj in eden celo v šk.loki prevetel kilometre...

sl1

:)) hej prekotrojanci ste drugače cool - kolikor sem vas srečal, ste precej prijazni. Bolj kot mi vsekakor. Da ne bom samo šimfal.
Pa jasno da povsod lahko naletiš na prevrtene km. To je kar poslovna praksa, ker ni resnih pravnih posledic. Še če ga prijaviš za kaznivo dejanje poizkusa goljufije traja 2-3 leta, da se kaj zgodi. Pa še takrat so prebrisani in direktni uvoznik ni tudi prodajalec zato, da se prodajalec izgovarja, da ni vedel. Potem se pa že toliko zakomplicira, da je težko kaj dokazati. Pa še če dokažeš, dobi pravna oseba par 1000€ kazni, kar ni zanje nič. Toliko zaslužijo v pol dneva.
Èe prijaviš na tržno inšpekcijo, pa inšpektor mora ugotoviti prevrtene km na dovolj velikem številu njihovih vozil, da dokaže da je prevrtavanje njihova poslovna praksa, šele takrat jih lahko kaznuje in to spet samo za par 1000€. Takega preverjanja noben inšpektor ne dela v praksi.
V Belgiji je pa kazen 1€ za vsak prevrten km. Zato tam praktično nihče več ne dela tega.

antasi

da malo pokomentiram prekotrojance, ki smo drugače zelo prijazni z redkimi izjemami
(antasi-pa še kak forumaš tukaj ,ki se dela lepega..)

Celje je bilo čisto lepo in pošteno mesto, dokler niso prišli od dole brača Šargi, ki se kličejo Kičo, keko itd v glavnem imajo salone po celi mariborski od AC do centra, edina izjema je A2S in pa Selmar-bmw, zdaj tudi citroen, pa še ti baje z njimi sodelujejo, pri preverjanju bmw vozil prikrivajo km, tako vsaj pravijo na bmw forumu-ne jaz, potem je tukaj še Košak naš bivši citroen, ki je bil včasih ok, pa se je spufal in sedaj ni ok.
Šentjur, oz. kozjansko je pa res leglo slo dilerjev, ki so se izgleda učili od najboljših zg.napisanih v Celju.

Lorus

Hvala za vse odgovore!

Zdaj vsaj vem, na kaj biti pozoren...

Sicer sem bil opozorjen na težave z multifunkcijskim displejem, da se razlivajo kristali. To naj bi bilo odpravljeno na G4P in GP nekje v sredini 2016. Ima kdo kak info o tem?
C2 1.4 VTR avt. 2004
C5 Tourer 1.6 eHDi avt. 2012
C4 GP 1.6HDi 2015

ex Dyane
ex Xantia 1,9D
ex Xsara Picasso 2.0HDi 2x (2003 in 2004)

Enyo

Težave z LCD-jem naj bi odpravili s faceliftom in je grafika od takrat naprej drugačna. Načeloma lahko samo barve spreminjaš na zaslonu, unga modrga števca pa ni več. Avto boš pa na zunaj prepoznal po strešnih nosilcih. Pred faceliftom so bili temno sivi, po faceliftu pa svetlo sivi oziroma srebrni