Originalni Tomosi

Začel/a Etedoron, Junij 08, 2008, 10:07:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Etedoron

Spackarit sem zacel se v "tistih" casih, ko pri nas ni bilo presvercanih spackov, Charlestoni so imeli 50000 km, spacki in amiji pa so se locili na Cimose in Tomose. Takrat je veljalo, da se bolj splača vzeti Tomosa kot Cimosa, ker so bolje narejeni in so materiali boljsi in manj gnijejo.

Danes je slika zelo drugacna. Po papirjih statisticno vozimo vecinoma Cimose iz leta 1975, v resnici pa so tudi najzlahtnejsi slovenski veterani po poreklu iz Italije, Avstrije, zadnje case pa dozivljamo invazijo nizozemskih pujsov... Nic slabega, cim vec, tem bolje, ampak delcek slovenske tehnicne zgodovine pa izginja v pozabo...

Zanima me, koliko vas vozi originalne Tomose.

Kar vem:
Tonaj - ima ex-Kikijevega 1961 z motorjem 6
Susko ima 1968 Ami 6 Break
Saso ima 1965 2CV4 z motorjem 6, je rekel, da bo vrnil motor 4
Moj je 1968 2CV4 z motorjem 6, replika 1965

Plattfuss ima Ami 8, mislim da tudi še Tomos?

Je se kdo? Oglasi se. Ker jih imamo vedno manj, bi bilo dobro imeti eno evidenco originalnih slovenskih Citroënov in tudi, ce ima kdo od nas tudi originalne dele teh modelov.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

kuruzar

Citat od: Etedoron;36627Spackarit sem zacel se v "tistih" casih, ko pri nas ni bilo presvercanih spackov, Charlestoni so imeli 50000 km, spacki in amiji pa so se locili na Cimose in Tomose. Takrat je veljalo, da se bolj splača vzeti Tomosa kot Cimosa, ker so bolje narejeni in so materiali boljsi in manj gnijejo.

Danes je slika zelo drugacna. Po papirjih statisticno vozimo vecinoma Cimose iz leta 1975, v resnici pa so tudi najzlahtnejsi slovenski veterani po poreklu iz Italije, Avstrije, zadnje case pa dozivljamo invazijo nizozemskih pujsov... Nic slabega, cim vec, tem bolje, ampak delcek slovenske tehnicne zgodovine pa izginja v pozabo...

Zanima me, koliko vas vozi originalne Tomose.

Kar vem:
Tonaj - ima ex-Kikijevega 1961 z motorjem 6
Susko ima 1968 Ami 6 Break
Saso ima 1965 2CV4 z motorjem 6, je rekel, da bo vrnil motor 4
Moj je 1968 2CV4 z motorjem 6, replika 1965

Plattfuss ima Ami 8, mislim da tudi še Tomos?

Je se kdo? Oglasi se. Ker jih imamo vedno manj, bi bilo dobro imeti eno evidenco originalnih slovenskih Citroënov in tudi, ce ima kdo od nas tudi originalne dele teh modelov.

Pred kratkim sem kupil 2cv letnik 67 kateri je narejen v sloveniji. Sedaj ga obnavljamo , potreboval bom še veliko informacij in upam da mi boste pomagali
lp Stane

garac

@kuruzar, veš, da bodo člani po svojih močeh priskočili napomoč, sploh keža, pubi in še kdo, ki se ukvarja z obnovo

Kakšno slikico stroja pripni, da vidimo classic Citroën
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Etedoron

Kuruzar: ce bos kaj rabil, pomoc, dele, samo povej.
Jaz bom kmalu imel inventuro in se bo ziher naslo kaj delov, ki jih ne rabim. Bom objavil na forumu, ko bo aktualno.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

garac

tomos sem shranil
Cimos se še najde na kaki zavesci, za zbirko pa bi rabil C 15 tiste male cimos CK plastične po vzoru citroenov iz 80
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

tale letak sem našel na netu. Ima kdo doma original? Da bi si skeniral in bi se dalo prebrat. Je pa kopija francoskega, prevedeno.

lp

janez

in se nadaljuje...

janez

in...

janez

tale je tudi z neta. malo boljši za brat.

sušo

Citat od: Etedoron;36627Kar vem:
Susko ima 1969 Ami 6 Break

Samo letnico sm popravil. After all, it was made in last summer of love...

janez

Bom dal kar tu, ker nas je večina vozila na naših prvih cimosih savine srčke...

:BigThumbs:

andraž

Se jih spomnim. Sem imel na prvi Diani. Pa spomnim se strica, ko je menjal na GS-u iz originalnih Michelink na Savo, pa kako je bil slabe volje... Sem šel pa 2 leti nazaj gledat enega DS-a v Rimske toplice, ki je bil naprodaj, pa je imel zadaj te gume, za katere je prodajalec trdil, da so še super, čeprav so zgledale kot bi zapeljal na bombo.

LP, Andraž

janez

No pa še TOMOSOV program iz leta 1971:BigThumbs:

Lovro

Kakšne dimenzije pa so bili tisti savini srčki?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

135 80 15 Sava Radial JET . Zimske so bile enake samo bolj grobe in M S je gor pisalo .. Delali pa so srčke že prej, ista dimenzija sam manjši srčki in pasaste so bile.