C4 Picasso na servisu

Začel/a soncek, April 23, 2008, 05:53:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

soncek

Temu prispevku bi lahko dali naslov: Saj ni res, pa je... Nočem vam zamoriti dneva in pokvariti razpoloženja, vendar mi bo res lažje, če napišem oz. opišem današnji dogodek.
Vozim C4 Picasso, od marca do danes sem naredila 52.400 km, torej sem res veliko na cesti. Vmes mi je že nekajkrat "crknila" žarnica H7 na levi ali desni strani spredaj. Zaradi tega se nikoli ne vznemirjam in o tem sploh ne razpravljam. Ko ugotovim, da je moj lepotec "enooki", pač zapeljem na najbližji Citroen servis - odvisno na katerem delu Slovenije se zgodi, in zadeva je v nekaj minutah urejena. No, tako je bilo to do danes.
Žarnica se je odločila "umreti" v Celju. Prav zaradi foruma vem za Citroen Košak in sem zapeljala tja. Vesela sem bila, ko sem videla, da delajo kljub prazničnemu času.
Vstopila sem skozi vrata servisa, vendar je sprejem strank na blagajni v prostoru salona. Uslužbenka, ki sem jo zmotila med pogovorom s kolegi, pristopi in vpraša, kaj želim.
"Žarnica mi je "crknila", pa bi prosila, da mi jo zamenjate", sem pojasnila svoje želje.
Pa pravi ona: "Prometno prosim!"
"Gospa samo žarnico bi rada zamenjala...." Bila sem prepričana, da me ni razumela.
"Ja, vem, prometno mi dajte, da naredim nalog! Tak je pri nas postopek!"
Èeprav mi ni bilo nič jasno, sem ji dala prometno. Sledilo je popisovanje po dolgem in počez in ko ji je uspelo popisati vse, je želela še davčno številko. Ker ji nisem želela povedati, saj sem nameravala znesek poravnati takoj, je nesramno pripomnila, da na nekoga mi vendar mora izdati račun. Očitno je podatki iz prometne niso zadovoljili. No, pa mi po šestih minutah le pomoli moj nalog s katerim me pošlje v pisarno za njenim hrbtom - AMPAK: "Okoli morate, skozi servis!", me opomni, ko sem "štartala" na vrata, da mi končno menjajo žarnico.
Gospodu, vodji servisa, povem, da prosim za menjavo žarnice in mu dam NALOG. Pogleda, prebere in vstane. Sem mislila, da mi bo on zamenjal žarnico.... Pa ni..... Dati sem mu morala ključe od avtomobila, on pa je šel do mehanika v delavnici in mu rekel, naj mi zamenja žarnico. Mehanik se obrne, me pogleda in se začudi:"Ja, zakaj pa bi vi tukaj zamenjali žarnico. če ste z Logatca!?" Kot, da sem z vesolja! "Ja, gospod, v Celju mi je "crknila", pa sem prišla k vam!"
Avto je bil parkiran čisto pred vrati servisa. "Notri zapeljite!" mi ukaže, mi vrne ključ in jaz ubogljivo storim, kar naroči.
Odprla sem "havbo" in čakala, da pride na ogled, katera lučka ne sveti - do zdaj sem namreč vsem, ki so mi menjali žarnico, luči najprej prižgala, da so videli katera ne sveti, bi se reklo, da sem že "zdresirana" ;-))!
Pogleda, gre po žarnico in jo zamenja. 5 minut in moj lepi avto "gleda" po predpisih! Zdaj pa nazaj na blagajno plačat račun.
Gospa telefonira privatno, jaz čakam. Èutila se je vsa negativna energija in nisem se niti skušala delati prijazno. Srkne kavo iz avtomata, se počasi obrne in gre v pisarno k vodji servisa. Izgine... Èez salon - iz čisto druge smeri - pride mehanik z mojim nalogom in ji ga položi na mizo - postalo mi je jasno, da je ona šla iskat moj nalog!
Z negodovanjem o izginulem nalogu se gospa vrne in naredi račun. Itak spet ni imela šifre žarnice in je klicala nekoga po telefonu. Šifra se je našla, račun je bil gotov.
"17,30 eura!"
Mene je skoraj kap! "Lepo prosim, če mi razčlenite račun!" sem izdavila, saj je to več kot 2x toliko kot sem sicer plačala za zamenjavo žarnice!
"Ja, seveda, saj imate vse na računu!" mi zadovoljno pojasni! In je res: 6,84 eur je žarnica, ostalo je delo! Ena ura 34 eur! In žarnica je manj zahtevno delo!
Za plačilo ji dam kartico Eurocard. Potegne skozi POS, ne dela, potegne še enkrat, ne dela. Obriše kartico v svoje hlače, potegne, ne dela. "Kaj ste že kaj kupovali z njo?" Mislim, to kartico uporabljam dnevno! In tudi ta dan sem jo! Njej sem odgovorila samo: "Ja že večkrat sem z njo kupovala!" in ji pomolim bančno kartico. Vstavi jo v POS in natipka znesek. Listek se natisne in TRANSAKCIJA ZAVRNJENA! Nič več mi ni bilo jasno! Kartica je direktno vezana na bančni račun in jaz VEM, da imam pozitivno stanje. Kako nimam??? Ne vem, če sem kaj rekla ali ne, to me je sesulo. Ona pa triumfira! Naštejem ji gotovino, tudi kovance, ker res ne nosim gotovine s seboj. Ko je le videla, da je to s karticami višek, se začne zgovarjati, da je pa morda kaj narobe z aparatom. Takrat nisem bila več čisto razsodna, saj me je resno zaskrbelo moje finančno stanje. Končno le vzame 17,30 eura v gotovini, mi da račun in odidem.
Kam? V City park, ki je v neposredni bližini. Na bankomat. Komaj sem se zbrala za PIN kodo in strahoma čakala kaj bo. Vse OK! Denarja toliko kot sem vedela, da ga imam! Občutno boljše volje, se odpravim v Big bang po cd in plačam z Eurocardom. Brez problema! Obe kartici torej delujeta brezhibno!
Tako, dragi moji Citroenarji! Niso vsi servisi v mreži Citroen enaki, daleč od tega, da so enako uslužni in prijazni! Gospod, uslužbenec na Petrolovi črpalki v Kozjem, ki mi je poleti zamenjal žarnico H7 kar na bencinskem servisu, bi lahko o prijaznosti in ustrežljivosti poučil marsikaterega delavca v Citroen verigi. In mehaniki, ki so mi povsod doslej računali več kot pol manj, so res v manjših in skromnejših salonih in delavnicah, vendar so veliko bolj človeški. Menjava žarnice mi pri njih vzame največ 10 minut, v Celju pa pol ure. Ampak pri Košaku rabite NALOG!  In to stane. Po predpisih!
Odslej bodo moje žarnice menjavali povsod drugje, le pri Košaku ne. In če se mi še kdaj zalomi in najdem kakšnega z NALOGOM, bom sporočila!
Pa lepe praznike!

Alenka

dobimo_ga

Kriza!!!!

No, naš pa je sedaj že pozdravljen, prede lepo, na servisu so bili res prijazni (da se zopet kaj ne pritožim, haha), čist mimogrede so povedali da bodo poslali delavca na izpopolnjevanje v Francijo, torej nekaj sem pa le dosegla. In prav je, da se na forumu govori o servisih, kajti le tako  se bodo servisi vsaj malo potrudili za nas. V vsem tem morju konkurence pa res ni potrebno, da se mi jezimo, naši avti pa crkujejo!

Tudi jaz želim SREÈNO IN VESELO 2009 VSEM!

garac

Te dokumente v priponki sem dobil od Sončka.
Veš kaj Sonček, bolj ko gledam, bolj sem mnenja, da imaš tokrat za vgrajeno žarnico leto dni garancije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rs23

Ja, tudi jaz em istega mnenja.

lp
Robert

deyo

@sonček si pa imela "zanimivo" izkušnjo.  Mislim, da te je bolj kot papirni del menjave žarnice razkuril odnos zaposlenih na tem servisu.

Èimmanj takšnih izkušen v letu 2009 ti želim.

Srečno.

Gox

Citat od: garac;44643Veš kaj Sonček, bolj ko gledam, bolj sem mnenja, da imaš tokrat za vgrajeno žarnico leto dni garancije

Zgleda tako, saj tudi piše da je za "delo in vgrajene rezervne dele 12 mesečna garancija"

Zdaj edino to: a se šteje žarnica kot rezervni del?

V splošnih pogojih sicer nikjer niso omenjene žarnice, piše pa da garancija ne krije posledic normalne obrabe dela. (A je pregorela žarnica posledica njene normalne obrabe?)

Na delo velja garancija vsekakor, saj je bilo tudi dobro plačano. Za žarnico pa ne vem če bi jo upoštevali.

Bi bilo dobro se pozanimati, pri komu ki to ve.

Lp
Goran

soncek

Citat od: deyo;44649@sonček si pa imela "zanimivo" izkušnjo.  Mislim, da te je bolj kot papirni del menjave žarnice razkuril odnos zaposlenih na tem servisu.

Èimmanj takšnih izkušen v letu 2009 ti želim.

Srečno.

Seveda, ampak cena me res ni pomirila.... :Hammer3:

bramar

Hah, je pa res čudno, da so za tako majhna popravila enaki »papirnati« postopki, kot če bi sesul celo vozilo. Se čudim, da ne naredijo kaj v zvezi s tem, saj se izgubi veliko več časa za administriranje, kot za popravilo. Navsezadnje bi lahko taka popravila plačevali kar preko manjše blagajne ... Sploh se mi zdi, da v SLO »bolujemo« zgolj za velikimi zaslužki, manjši so pa bolj nebodigatreba. Sam pri Košaku nisem imel problemov. Tudi pri zamenjavi žarnice ne. Celo zelo prijazni so bili. Je pa res, da sem avto kupil pri njih. Se pa seveda bojim, če mi bo crknila žarnica drugje? Mislim, da bi moral vsak servis prijazno opraviti manjše popravilo, ne glede na znamko avta, če jo seveda lahko. Zato so običajni avtomehaniki še vedno prijaznejši od visoko specializiranih. Ampak, sončku, kljub žalostni izkušnji, ni zmanjkalo nasmeha in naš g. Picasso dobil čokoladne brisalce ... :emot133:

soncek

Bramar, to, da sem srečala tebe in tvojo družinico med paničnim iskanjem bankomata, me je pravzaprav pomirilo. Prijazni obrazi, tople besede in potem še vse prav z denarjem in karticami, res ste mi polepšali dan! :emot52:

In moj Picasso je bil tako vesel, da je dal tvojemu čokolado! Prehitro ste prišli do avta, da je ni mogel  sam v miru pojest....  :emot77:
Upam, da se še kdaj srečamo!

O Košaku pa ne razmišljam več. Vesela sem, da si z njimi zadovoljen. In prav je tako. Saj k "mojemu" Jenkotu ne moremo vsi vozit avtomobilov... Le kam bi nas dal....:emot61::emot66:

amaskembla

Kako je v praksi s temi vpoklici? Vpokličejo samo vozila v garanciji ali tudi izven nje?

lp

garac

tudi izven nje, samo problem je, če kupiš avto iz druge roke. Sicer ponavadi piše, v primeru, da ste vozilo prodali, prosimo o nadgradnji obvestite novega lastnika.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Sončkov srebrni C4 picasso je bil na servisu 60.000km. Glede na to, da še niti eno leto ni na cesti, sonček kar pridno nabira kilometre.
Pri 57 300km je sicer avto začel pokašljevat, pri nizkih obratih se je upiral vožnji, na displayu se je pojavil znameniti "antipolution" iz izpuha se je bruhal črn dim.
Serviser, seveda Tadej Jenko, kot vedno, je zadevo rešil hitro in uspešno. Pomagala je menjava zračnega filtra v katerem se je pojavila voda.

Na rednem servisu, ki se mi sicer osebno ne zdi drag, so zamenjali tudi sprednje zavorne ploščice, ki so bile povsem obrabljene. Zanimivo, da novejši avti nimajo več indikatorjev izrabljenosti. Tako vas na izrabljene zavore ne opozori niti lučka, niti kak napis na displayu
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dugi

Sem dobil obvestilo od Avtomerkurja,da se moram oglasiti pri njih,ker da mi morajo pregledati delovanje el.ročne zavore,ker naj bi bila serijska napaka.
Pridem ob naročeni uri tja (ob 9.00).Na obvestilu piše,da je dela za 2 uri.Sprejemnik pravi,da traja nalaganje novega programa 1 uro,da naj pridem po avto okrog 12.00.Zmenim se z njim,da me naj rajši pokličejo,ko bo končano delo,da ne hodim nazaj brezveze.
Ob 12.30 me obvestijo,da avta sploh še niso vzeli v delo in da me bodo do konca dneva obvestili,ko bo končano.
Ob 14.40 me pokličejo,da so končali in naj pridem po avto.
Na servisu so me ekspresno obdelali,kaj,da so naredili in da bo vse normalno funkcioniralo.:argue1:
Nobenega najmanjšega opravičila nisem bil deležen zaradi zamude.
To me je dokončno pogrelo,da sem sklenil,da avto servisiram samo še pri Merlaku.:BigThumbs:
Da pa jih malo pohvalim,naj povem,da so mi plačali taxi prevoz do doma (zjutraj,ko sem jim avto pustil).
P.S. kratka zgodbica.Pride stranka za menoj,da bi ji zamenjali žarnico na xsari.Vprašajo stranko,katere žarnice pa ima v avtu.Stranka seveda nima pojma.Ko končno ugotovijo,da ima H7 jo mora najprej plačati,da jo potem zamenjajo.Kot da se ne da  drugače.:Red-Irate:

Avto imam C4 picasso 1.6 HDI 03/07:funny34d:

garac

@dugi, a slučajno veš, koliko je moral plačati menjavo žarnice?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dugi

Nažalost ne,ker se mi je v želodcu obračalo od njihove poslovnosti in sem rajši odšel.