Xsara Picasso na plin

Začel/a tihi, April 24, 2008, 10:35:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

postopac

Hvala vsem za izčrpne informacije,kontaktiral sem podjetje g-1,edini v sloveniji,imajo 7 letno garancijo,ter nov patent-tudi cena se mi zdi ugodna cca.1280E,

admiral28h

postopac

GSclub

zanima me, ali je vgradnja plinske naprave možna tudi pri turbo bencinskih motorjih.

admiral28h

Seveda! Pa ne samo na turbo ampak na VSEH prisilno polnjenih bencinskih motorjih(procharger,eaton,G-lader,blower in vsi ostali stiskači zraka), ki imajo indirektni vbriz goriva (z bencinskimi injektorji v sesalnem kolektorju ali v sesalnem kanalu PRED sesalnimi ventili).Je pa cena naprave višja za cca.100-150e glede na atmosferske motorje.
Za motorje z direktnim vbrizgom goriva v zgorevalni prostor(FSI,TFSI,JTS,IDE,GDI,...) pa tudi že obstajajo naprave,vendar ene delajo samo v ozkem območju vrtljajev(cca.1600-3000)in hkrati porabijo še dodatno 25-35%bencina,malo boljše pa naj bi že delale ?  čez celo območje vrtljajev, poraba bencina(ta bo zmeraj prisotna , ker so vbrizgalne šobe za gorivo direktno v zgorevalnem prostoru ter so termično obremenjene, bencin pa jih ohlaja!!)je cca.20%, do konca leta pa naj bi prišla naprava(baje v fazi zaključnih testiranj - že delujoča na vw golf 20 fsi) ki deluje 100% v celem območju vrtljajev , poraba bencina pa je 10%,v roku leta do dveh pa naj bi jim uspelo to porabo znižati celo na 5-7%.
Lp

admiral28h

C3ja imam

Citat od: koshi;43867Ta tip je res prava svinja! Tudi sam sem eden izmed mnogih ki je nasedel in pri njih vzel psa ampak sem lahko srečen ker je moj pes vredu, veliko pa jih nima te sreče in jim psi po nekaj dneh poginejo! O tem se piše v zelo velikih forumih in po mnogih časopisih! Koprivnikar in Tasič sta stara znanca policije, inšpekcije in znana po tem da sta soudeležena v mnogih pretepih! Ljudje ne nasedajte tem barabam!!!

Nikoli še nisem slišal, da bi bil kdo tepen, če je tam montiral plin, prav nasprotno, fantje so super korektni. Veliko strank gre od Plineksa zelo zelo zadovoljnih. Kar pa kdo počne, ko ni v službi, je pa njegova stvar.. tukaj pa mislim, da govorimo o vgradnji avtoplina in ta je na Plineksu garant No1 v Sloveniji!
:emot112: PLINEKS!!!

grozny

Citat od: soop;37828Ah, itak, kako naključje. Ostajam pri svojem. Baraba ostane baraba, ne glede na to, kaj dela...Jure Koprivnikar in KD Mislinja.

Citat od: koshi;43867Ta tip je res prava svinja! Tudi sam sem eden izmed mnogih ki je nasedel in pri njih vzel psa....

pa vi2 sta na pasjem al CITROENARJEVEM forumu?
che cazz... delasta tu?
tu je debata o vgrajevalcih plina v avto ne pa o rejcih psov!!!
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

admiral28h

prav danes sm videl xp (nova 1700km)v delavnici,pa mi je kolega rekel,da so barve kablov po motorju čist drugačnih barv kot pri moji (razlike cca14 mesecev).
  to jih pa čist nič ne razumem, a je treba res čist vse tolk zakomplicirat,da tud dva letnika avtov(oba avta sta identična,tud barva je ista ista!!)nista enako narejena !!??????? pol nej pa človek z dobrim namenom kej svetuje drugmu citroenarju , v resnici ga bo pa totalno zaj...l , predstavljajte si, da jaz v moji xp pogledam kakšne barve je kabel za signal injektorja, na njegovi pa je ista barva za plus!!! pa sej me človek ne pogleda več dokler sem živ! Mislm čist mimo!!!!
  tko da pazimo,kaj pišemo o pomembnih detajlih - je treba zraven še vse drugo povedat-kako kakšen kabel izmeriti in kakšno vrednost naj bi odčitali pri meritvi,saj same pozicije kablov po moje tudi niso več merodajne.
  zgleda da bo treba res nabavt avtodato pa vse originalne podatke za skor vsak teden proizvodnje posebej al kaj!!! se ne mormo na čist nič več zanest!
   V dobrih starih časih sm mel pa 10-11, 12-13, 17 in 19 ključ pa kombinirke in izvijač pa sm skor tamalo generalko lohk naredu sred ceste.
  na žalost se je cena avtopina na petrolu zvišala na 0.52e,čeprav so kompetentni ljudje še kakšen mesec nazaj na veliko zatrjevali,da bo cena 0.497e ostala nespremenjena do jeseni! toliko o lažnjivcih na položajih!!!!!!!
    kljub vsemu pa en lep pozdrav!!

alesz

Citatprav danes sm videl xp (nova 1700km)v delavnici,pa mi je kolega rekel,da so barve kablov po motorju čist drugačnih barv kot pri moji (razlike cca14 mesecev).
Saj nikoli pri citroenu niso bili kabli po barvah....na vsakem kablu imaš stevilko in tudi sheme so vezane na te številke....?
ps govorim za to tisočletje,da me ne bo spet kdo lovil za besede.....

admiral28h

Citat od: alesz;53614Saj nikoli pri citroenu niso bili kabli po barvah....na vsakem kablu imaš stevilko in tudi sheme so vezane na te številke....?
ps govorim za to tisočletje,da me ne bo spet kdo lovil za besede.....

alesz hvala! smo prišli tudi mi do tega rezultata.samo tiste številke na kablih so natiskane kot s starim 9 igličnim tiskalnikom na fi 1mm, tako da jih na licu mesta težko razbereš.kabel je bil izmerjen na zvočni signal na multimetru, priklop izveden v bližini bencinskega računalnika(napetost v razdalji cca 40-50cm 13,6-13,8V ista!), vse ostalo je delalo, ko pa smo priklopili pumpico za dodatno mazanje ventilov, pa je motor delal po 3 cilindrih.kabel odklopili in ponovno priklopili v bližini motorja(tistih 50cm bolj stran od računalnika), vse dela o.k.,tipi topi super in sploh in oh! tudi to ima svoj čar,saj vsakič zveš nekaj novega ha,ha! lp

admiral28h

ta teden ponovno tankal bencin : za 4560 km porabil 44l bencina za ogrevanje pri hladnem zagonu = 0,965 l/100km= 1,167e/100km, tankal tudi plin 47,225l za 504km = 9,37l/100km x 0,552 = 5,172e/100km , tako da je skupni strošek na 100km poleti   6,339e/100km. madonca ,se je podražalo! na bencinu pri porabi 8,0l/100km bi bil ta strošek 9,768e/100km. razlika 3,429e/100km! tud uredu.lp

admiral28h

Citat od: grozny;50447pa vi2 sta na pasjem al CITROENARJEVEM forumu?
che cazz... delasta tu?
tu je debata o vgrajevalcih plina v avto ne pa o rejcih psov!!!

po eni strani je to res. če pa drugače pogledam pa se mi zdi, da je zgodovina poštenosti neke firme in njenih lastnikov ter vodilnih kljub vsemu neka dobra orientacija za sedanjo korektnost in kvaliteto storitev ,ki jih ponujajo sedaj in moje osebno mnenje je, da volk dlako menja, čudi pa nikdar.
   za primer ti dam garancijski rok: kako bi ti gledal na to, da bi imel nov citroen
tovarniško evropsko garancijo 2leti ali 80000km, prodajalec pa bi ti dajal na svojo roko 5let ali 150000km (pa nedogovorjeno s proizvajalcem !!!!)  ???
  sedaj v času recesije pa se dogaja še to, da iste naprave prodajajo kao akcijsko 20% in več ceneje! ne mi govorit, da nima še ene 20% fore !
  temu se lahko tudi reče odiranje strank, kajti plinska naprava naj bi stala približno : nabavna cena + zaslužek 50% od nabavne (kajti v to je vštet tudi prevoz od proizvajalca in manipulativni stroški)+ montaža 50%-60% od nabavne(odvisno od zahtevnosti in porabljenega časa,ki se lahko razlikuje od avta do avta tudi min- max 15 delovnih ur!!)+ ddv 20%. in to je to ! lp

admiral28h

samo plinska poraba : 56l , 570km do konca prazen tank! poraba 9,825l/100km X
0,552e = 5,423 e / 100km . lp

tilen84

Mam pa Berlingota 2001 letnik pa ma tud 1.6 16v mašino (a je kej podobna kot XP) pa mi porabi od 7,3-8l na plin sevede. Odkar mam plin notr sem naredu okrog 7000km, pa mi je šel kazalec za bencin od takrat za slabo četrtino dol, kestl za bencin je pa malo nad 40litrov.