Xsara Picasso na plin

Začel/a tihi, April 24, 2008, 10:35:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tihi

zanima me če se splača predelava xsare picasso 1,6 bencinc na avto plin če delaš nekje 15-20000 km/leto koliko to stane in kašna je cena pol plina in poraba
nekje sem prebral da se ti ob prevoženih 20000 letno povrne že v enem letu?!
lp
tihi:Hammer3:

Gox

Ne verjamem, da se splača.

Saj 1.6 bencinc, ni toliko požrešen :-)

Poglej v tej temi je dosti povedanega o avtoplinu http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=290&page=9&highlight=avtoplin

Lp
Goran

gigo

Pozdravljen.

Tisto o 20.000 km pravilo ki je veljalo včasih. Ob veliki štartni investiciji in vedno večjim podražitvam - tudi plina se je št. povzpela na 30 čez.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Citat od: tihi;33996kašna je cena pol plina in poraba

Od 10.4.2008 je cena avtoplina 0,681 EUR / L .

(cene plina se ne spreminjajo v enakih intrevalih kot ostala goriva)

Lp
Goran

boga

ne vem, če ima to smisel predelovat. Kolko kuri bencinski pic? To imaš še star 90KM motor?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

tihi

ne 110 km so zdaj novi motori.
lp
tihi

michoBX

Na plin*ksu so xsaro picasso malo poslikali... Slike niso nevem kaj, morda ti pride prav. Je pa isto 1.6 16v 110KM motor...

http://www.plineks.si/Reference/index.php?pa=192&id=804
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

@michoBX:
Kako pa kaj prosti tek? Kolikor sem jaz slisal ima ta motor po predelavi na plin nekaj tezav pri prostem teku in zato minimum nastavljajo visje (s tem pa imas tudi malce visjo porabo).

Bi bil tako dober in nekaj preizkusil. Poskusi pri masini ko laufa na bencin in potem se na plin v prostem teku obrniti kolesa v eno in drugo skrajnost, pa sporoci, ce ti motor dvigne obrate (mogoce ga bos moral poslusati, ce nimas obratomera).

Hvala.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

michoBX

Naj takoj povem da sem tele slikce samo z njihove strani prenesel na našo, avto pa ni v moji lasti, tak da škoda, ker ti nemorm kaj več pomagat.

Mogoče bi prek pli*eksa lahko dobil kakšno informacijo več - če bi dovolj vztrajal tudi povprašajo lastnika, če bi bil pripravljen izdati kakšno informacijo... nevem, poizkusi!?
Hja, dougcajt mi je ja...

soop

Citat od: michoBX;34632Mogoče bi prek pli*eksa lahko dobil kakšno informacijo več - če bi dovolj vztrajal tudi povprašajo lastnika, če bi bil pripravljen izdati kakšno informacijo... nevem, poizkusi!?

Plineks? Samo pojdi stran. Preberi si mal na forumu //www.mojpes.com.
Ti modeli prodajajo tud pse. KD Mislinja - Plineks: Jurij Koprivnikar, Tadej Tasič. Tam je cela tema odprta z naslovom KD Mislinja.
Ta dva se pojavljata vsepovsod. Skratka, en sam nateg.

Citroenovc

@tihi - a sem jaz prav nekje zasledil, da si ti na sveže kupil tole bencinarko (oz da jo celo še čakaš)?

Ker potem, moram priznat, da ne razumem čisto - vgradil bi plin - po drugi strani potem za tak skupni znesek zagotovo dobiš že 92KM HDi ... sicer sem sam načeloma tudi bolj pristaš bencincev - ampak v tem primeru je dizel vseeno bolj suveren in za cca 3 litre manj požrešen.
OK

LP
Primož

tihi

pa ne zdaj takoj bom videl kako bo kaj z porabo trenutno pa nisem imel dovolj za dizla.
lp

Slavko

Citat od: soop;34648Plineks? Samo pojdi stran. Preberi si mal na forumu //www.mojpes.com.
Ti modeli prodajajo tud pse. KD Mislinja - Plineks: Jurij Koprivnikar, Tadej Tasič. Tam je cela tema odprta z naslovom KD Mislinja.
Ta dva se pojavljata vsepovsod. Skratka, en sam nateg.

Soop se vidi, da res nimaš pojma, kaj pomeni dobra vgradnja. Jaz sem montiral plin pri eni drugi firmi (imena ne bom izdal, ker ne želim delat antireklame), pa sem imel skoz probleme z delovanjem sistema. Obiskal sem vse možne vgrajevalce, ki sem jih uspel najdit. Potem sem zvedel za plin*ks. Tam so mi fantje zadevo poštimal v 15 minutah, pa še danes dela perfektno, tako kot bi mogla že po sami vgradnji. Skratka dečki so super, imajo fenomenalno znanje na tem področju in se profesionalno posvetijo stranki. Koliko sedaj spremljam to sceno so tudi vodilni na področju vgradenj avtoplina v Sloveniji.

Kar pa vsak posameznik dela v svojem prostem času, je pa njegova stvar. Zato je moje mnenje, da ne moreš mešati jabolk in hrušk!!!

noxes

Se kr strinjam z tabo Slavko.
Pred tremi tedni sem končno tud sam pri Trilerju v Kranju ugradil plinski sistem v svojo Xaro VTSko. Triler dela za podjetje Plineks. Avto vsaj za enkrat :) prfektno dela! Sem se pa v izogib problemov, ki jih imajo nekateri prej mal pozanimal. In če že sam na LPP povprašaš, kdo ugradi največ oziroma ma največ izkušen pol ti je hitr jasn.
Sicer pa nevem kaj naj bi pomenil nek pasji forum sej tu ne govorimo o nekih ðukelah. Zgleda, da je spet en na forumu, ki ne more spat pa cele dneve pluva po forumih. Kreten, lih zarad takih so forumi adijo, ker namest, da poveš svoje izkušnje in kej pametnega nabijaš o nevem sploh čem.
A maš tud kak forum o kravah???
Drugač pa za tiste ta resne:)...plin je res kr kul, čeprav sam se dolgo obotaval se mi zdaj, kr smeji ko grem na bencinsko.
Pazte pa, da mate bencinsko oz. plinsko kje v bližini, ker Petrolovi kurci ful štekajo z plinskimi črpalkami, ker majo zgleda ful manj profita. :Red-Irate::Red-Irate:

Citroenovc

Neverjetno naključje, ko se 2 sveža spravita v manj kot uri komentirat isto temo ....

Samo misel, ki me je malo spreletela ...

;-)

//da ne bo pomote - za konkretno firmo sem popolnoma neopredeljen niti me ne zanima vgradnja plina ...
ampak naključja so me pa vedno fascinirala ;-)
OK

LP
Primož