Xsara Picasso na plin

Začel/a tihi, April 24, 2008, 10:35:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

soop

Ah, itak, kako naključje. Ostajam pri svojem. Baraba ostane baraba, ne glede na to, kaj dela.
Za osvežitev spomina:

http://www.dnevnik.si/video/1725

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/329424

Jure Koprivnikar in KD Mislinja.

koshi

Ta tip je res prava svinja! Tudi sam sem eden izmed mnogih ki je nasedel in pri njih vzel psa ampak sem lahko srečen ker je moj pes vredu, veliko pa jih nima te sreče in jim psi po nekaj dneh poginejo! O tem se piše v zelo velikih forumih in po mnogih časopisih! Koprivnikar in Tasič sta stara znanca policije, inšpekcije in znana po tem da sta soudeležena v mnogih pretepih! Ljudje ne nasedajte tem barabam!!!

boga

Nič mi ni jasno čemu so namenjeni te posti
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

postopac

Prosil bi za mnenje glede predelave avtomobila,na plin,cena,moč motorja,varnost,ima mogoče kdo predelan avto..........

michoBX

Hja, dougcajt mi je ja...

postopac

Hvala,precej stvari sem prebral na netu,a je kdo letos predelal avto na plin???
Èe je tak na forumu bi ga prosil za mnenje,kje,kako,koliko.......

admiral28h

:BigThumbs:lep pozdrav. imam xp 16 16v na plin , domet na plin z 55l tankom
500 km,relacije (žena) 12km v eno stran v službo in domov.Včeraj na tempomat
131 trenutna poraba čez barje med 8,3 in 8,9 l/100km.Sem zelo zadovoljen , tudi na črpalki!Èe te zanima še kaj, se lahko tudi vidiva za kakšno poskusno vožnjo, da si boš ustvaril lasten vtis!lp

postopac

zadeva me zelo zanima,kje,kdo,homologacija......seveda pa tudi sama vožnja na plin,koga bi priporočal za vgradnjo itd..

admiral28h

Èas vgradnje približno dva dni, homologacija bp.Kar se tiče same vožnje je pa takole(z malo heca):
-tankaš plin
-vžgeš motor(aha,prej moraš plin še plačati! NOVA CENA AVTOPLINA 0,497e/l !)
-slopka,1.prestava ,spelješ in voziš isto kot na bencin(smerniki,brisalci itd.)
-plinski servis na 25.000 km (ni časovne omejitve )
-zamenjava posodice tekočine za dodatno mazanje ventilov na 5-7000 km
Za vse ostalo prosim če me kontaktiraš na pm(tudi kdo drug,če ga zanima še kaj več).   Lepo pozdravljam še vse plinaše in jim želim še veliko zadovoljnih kilometrov!!!:emot26:

psihopat100posto

Admiral cene mu nisi povedal ne!:) drugače glede tega mazanja ventilov so mnenja različna, osebno menim da pri citroenovih mašinah to ni potrebno. No vsaj jaz nimam tega dodatno vgrajenega, je pa 24v mašin,ki že tretje leto dela na plin brez problemov,montaža pri Markoviču(prej Divača-zdaj okolica Postojne). Tam je montaža za 4 cilindre mašino ca.1200 EUR, pol pa še homologacija okol 80-100EUR. Èe bo keri rabil kontakt pa naj pove.
lp, Vlado

admiral28h

Cena z dodatnim mazanjem ventilov je 1800e in ja, delno imaš prav.Tudi c5 3,0 v6 ne rabi dodatnega mazanja, vendar je le to priporočljivo za vse motorje, ki
vozijo na lpg.Pri motorjih, ki morajo obvezno imeti  mazanje ventilov, pa le tega
stranka ne bi bila pripravljena plačati, sam monter v ta avto naprave ne bo zmontiral.Dodatna obrazložitev: s sistemom za dodatno mazanje ventilov
je zavarovana morebitna škoda na ventilih in sedežih ventilov- popravilo gre na stroške proizvajalca naprave!Med drugim je to mazanje potrebno za vse 16 16v
motorje PSA!V to ceno je všteta tudi homologacija, ki jo lastnik avta dobi po pošti priporočeno na domač naslov(brez 2x nepotrebnega sprehajanja na lpp ).  
Jaz imam danes s 55l tankom prevoženih že 528 km in to s serijskim plovcem na
80 % skupnega volumna tanka.Lep pozdrav Tebi in ostalim citroenarjem !

psihopat100posto

a imaš mogoče navoljo adapterje za tankanje? rad bi kupil adapter za tankanje na nemških črpalkah, zanima me cena? hvala za odgovor.
lp

CitroX

Kje na XP namestijo rezervarje? Tioroidne običajno dajejo v prostor namesto rezervnega kolesa. Ali ima XP kolo pod avtomobilom?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

psihopat100posto

namesto rezervne gume(se mi zdi, da je max55l), ali v prtljažnik(velikost rezervarja odvisna od mer prtljažnika). Odločitev je na lastniku vozila.
lp

postopac

Vsem skupaj hvala za dodatne info...
Ali mogoče kdo ve zakaj država ne sofinancira vgradnje plina???????
Lep pozdrav.