Poškodba vozila - kaj bi storili vi?

Začel/a cayzi, Marec 05, 2008, 06:29:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cayzi

v zadnji del avtomobila se mi je zaletela vozinca, ko sem imel avto na parkiri?ču.

poškodovan je del odbijača (samo barva) in pa zadnja vrata prtlja?nega prostora - udrtina na med lučjo in tablico.

opcija sta:
-popravilo / klepanje vrat + barvanje
-zamenjava vrat+barvanje in barvanje (prelivi) na vsako stran od vrat (baje potrebno da se barve ujameta zaradni smeri nanosa).

raje bi imel nova vrata samo s tem izgubim saj je potrebno avto barvati tudi tam , kjer dejansko ni potrebno. pri klepanju pa je manj barvanja vendar bodo vrata poklepana verjetno tudi kitana kar lahko privede do pokanja kita čez čas in s tem luččenje barve? je res?

prosim za nasvete in pomoč. udrtina nima ostrih robov in je dejansko samo pritisnjeno v notrranjost. vrata niso ukrivljena in delujejo ok pri odpiranju.

lp

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

cayzi

Citat od: garac;30768kdo pla?a? a bo kupon ali gotoviNaš

plača zavarovalnica.

aja btw avto je 5 mesecev star, če to kaj pove.

lp

garac

potem pa vse dele nove, nič klepanja ipd
Kako pa kaže pod odbijačem, ker se lahko po?kdba tudi skrije
[SIGPIC][/SIGPIC]  

deyo

To?no tako kot pravi Garač. Jaz sem zdaj naredil enako. Zahteval vse nove dele in ni bilo nobenega problema pri zavarovalnici.

cayzi

Citat od: garac;30774potem pa vse dele nove, nič klepanja ipd
Kako pa kaže pod odbijačem, ker se lahko po?kdba tudi skrije

to ne vem se...

moti me pri novi stvari to da je potrebno delati prelive (barvati) tam kjer ni potrebno.

nekateri kleparji so rekli da bi menjali glede na starost avta druga pa da raje popraviti.

cayzi

Citat od: deyo;30796To?no tako kot pravi Garač. Jaz sem zdaj naredil enako. Zahteval vse nove dele in ni bilo nobenega problema pri zavarovalnici.

kaj pa si menjal?

so ti delali prelive na staro barvo tako da se ne opazi na soncu ko se lomi svetloba. no baje se to dela zato...

to pomeni da bi v mojem primeru morali strihati 10cm na vsako stran in sicer streho, levi in desni bok, ter odbijač...

hmmm res ne vem kaj je za naredit...

lp

cayzi

Citat od: garac;30774potem pa vse dele nove, nič klepanja ipd

ja ne vem res ne vem...nekateri pravijo brez veze menjat nova vrata ker bos imel se vec barvanja. tudi nobene udrtine ni v pleh da bi blo treba kaj veliko kitat-tako so mi rekli.

slisal sem pa tudi ze da je folku zacela barva pokat in luscit se...

po drugi strani pa kot sem rekel, je treba sipo dol dat in vse prestavit na nova vrata prtla?nika. hmmmm

garac

?e je dobro narejeno nima kaj pokat kit, ali barva se luč?it, danes bi ?e fušar moral naredit ok.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

cayzi

Citat od: garac;30807?e je dobro narejeno nima kaj pokat kit, ali barva se luč?it, danes bi ?e fušar moral naredit ok.

mi lahko kdo razloži , ki se spozna na barvanje ali je poterbno pri menjavi recimo vrat vedno delati prelive na vsak bok avtomobila - v mojem primeru?

nekateri kleparji/ličarji so mi rekli da preliva ni potrebno delati, če? da oni znajo me?ati barve, nekateri pa da je zaradi nanosa kristalov potrebno delati 10-15cm preliva na vsako stran, da se ne opazi barvani del - to je predvsem tam, ko je med plehom luft oziroma mejna ?pranja, ki loči npr. vrata ipd.

HVALA!

Čojko

Pelji avtomobil k dobremu privat kleparju/li?arju (ne k poobla??encu, vendar takemu, ki ima resno firmo), ter se zmeni z njim, da hoče? tako narejeno, da ne bo nih?e opazil in da bo trajalo "ve?no". Drugo pa te itak ne zanima.

?e ne bi bilo zavarovalnice bi sam definitivno dal poklepat (veliko ceneje), tako pa naj se strokovnjak odoloči kaj je boljše zate in za njega. Morač tudi vedet, da klepar/li?ar živi od svojih prodanih ur in ne od materiala.

Lovro

Jaz bi se pozanimal, pri katerem li?arju/kleparju na tvojem koncu so ljudje najbolj zadovoljni in peljal tja. Tako je verjetno najve? močnosti, da boš zadovoljen s popravilom.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

cayzi

Citat od: ?ojko;30845Pelji avtomobil k dobremu privat kleparju/li?arju (ne k poobla??encu, vendar takemu, ki ima resno firmo), ter se zmeni z njim, da hoče? tako narejeno, da ne bo nih?e opazil in da bo trajalo "ve?no". Drugo pa te itak ne zanima.

avto je bil na posvetu pri samih takih kot si napisal. vsak pravi drugače. komu sedaj verjetni na besedo???

cayzi

Citat od: Lovro;30846Jaz bi se pozanimal, pri katerem li?arju/kleparju na tvojem koncu so ljudje najbolj zadovoljni in peljal tja. Tako je verjetno najve? močnosti, da boš zadovoljen s popravilom.

vsak svojega konja hvali. nekdo je zadovoljen, drugi ni...to je te?ko ker ponavadi imajo kleparji zaposlenih več ljudi. pa je spet odvisno na koga naleti?...če bo delal kakšen nov vajenec verjetno ne bo ok...al kako?

sem dobil nekaj delavnic vendar kot sem rekel vsak drugače pravi. nekdo bi menjal, drugi klepal, nekdo dela prelive ob menjavi vrat, kar pomeni da bo "pol" avtomobila barvanega, drugi pravi da zna barvo name?ati in da ni potrebno prelivov...

kaj je sedaj res??!?!?

lp

Gox

Jaz sem pred leti (cca 8let nazaj) menjaval vrata na AX-u.

Na parkingu nas je starejši (upokojen policaj) z Viso ruknil v predjna in zadnja leva vrata. Zaradi čudnih "vez in prijateljstva" so policisti na kraju nesreče določili da sva kriva oba. (vsak dobil kazen za nevarno vožnjo rikverc in krije svojo škodo)

Ker je bil AX ?e kasko zavarovan ni bilo problema, smo koristili pa? kasko in avto dali popravljat na Citroen KP.

Zahtevali smo nova vrata, nič klepanja. Vrata so zamenjali in na novo pobarvali. Nobenih prelivan, nič. Samo ?e danes se pozna da so oboja vrata malenkost bolj temna.

Pelji avto k kleparju (za katerega se okoli govori da je dober) in mu re?i da hoče? da bo "kot nov". Pa na zavarovalnici mislim da lahko potem poda? zahtevek za "manjvrednost vozila", ker je bilo ?e poškodovano. (leta in leta nazaj, vem da so vražali nekaj denarja, ?e je sedaj ?e tako pa ne vem)

LP
Goran