Pomoč pri nakupu Xantie

Začel/a tarantela, Januar 15, 2008, 08:41:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tarantela

pri nas smo se odlocili za nakup xantie. odkrili smo cenovno ugodno varianto, vendar je avto stal 1leto in ne zastarta. 2x je skoraj ze uspelo vendar je hitro ugasnil.
kaj bi lahko bilo narobe,saj je avto preden so ga postavili stran(pred enim letom)deloval normalno.

zanima me tudi kje ima pumpo za bencin.
avto ima 260.000prevozenih km, motor je 2.0 ali se splaca nakup?

naj povem da je cena vozila 200e(potreben je barvanja,ter menjave zadnjih luci).
notranjost in vse ostalo je brezhibno.
PROSIM POMOC:funny34d:

Mike666

ko da? kontak se sliši pumpa?
Pa ?e sploh je kaj benza!

Gox

Kaj pa ?e poskusi? ?e s Starter sprejem? (dobiš na vsaki pumpi) mogoče bo prej vžgal.

Preverite tudi filter zraka, da ni slučajno kaj noter prišlo medtem ko je avto stal.

Pa mogoče ?e svečke ?e imajo iskro?

Pa kot je Mike ?e povedal preverite gorivo in bencinsko pumpo.

(kolegu je avto 1 teden stal v poljski garaži, pa so mu mi?i pregrizle glavni ?op kablovja, ki gre iz motorja v armaturko, avto seveda potem ni ve? vžgal :-))

Koliko krat pa ste poskušali v?gat? Lahko da ne povleče bencina. Pumpa je verjetno pod zadnjim sedežem v eni luknji.

LP
Goran

tarantela

pumpa se ob kontaktu ne slisi.
dolili smo 3litre benza,tak da za startat more bit,
poskus starta je bil tak dolg da se je ze kadilo iz zaganjaca(10-15poskusov)
v cev smo vbrizgali tudi bencin, ...
res je da je z vsakim poskusom vziga avto pokazal nekaj vec volje, jutri bomo poskusali dalje, ce se bo kaj dalo

kok pa zdrzi motoe 2.0 glede na to da je 260.000prevozenih km?

tarantela

avto je doma. vzgal na potisk,zdej normalno starta,
letnik 93, motor:2.0
oprema:centralno zaklepanje,alarm,elekrticni pomik,...
slabosti:unicena barva na zadnjem delu,blatniku,spotrto stransko ogledalo sovoznika.
(hvala bogu dobili za 100eur se eno enako xantio(barva,letnik,motor vse isto)za rezervne dele.
jaz upam da bo do naslednjega meseca lepoticka ze sijala na cesti.

zdaj pa naj mi samo nekdo pove: a se je splacala tale nalozba?

tarantela

na zalost je steklo lepljeno in menjava je ocitno rizicna. upam da se ne bo sesulo vse skupi.
verjetno bo potrebna menjava tesnila,zato me zanima ce pozna kdo kaksno stran oz cenik teh drobnarij, zelela bi malo preracunati izdatke itd.

hvala

gigo

Poi??i na internetu podjetja Herkules, Anet, Adriamerkur, Rade d.o.o., Eurotrade, Motomat, Avtokomerc,itd
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

tarantela

jaz upam da nebo prislo do kaksnih razburjanj oz nestrpnosti,
xantia je pr nas pac neki novga in lepilo za steklo(vetrobransko)je kupljeno, prodajalec je dal poleg se neko majhno kapsulo,ki menda more bit zraven lepila. kapsula je stala 5eur, zanima me ce kdo ve kaj je to in kaj naj s tem, kako se uporabiš
je pa cist majhna, zavita v trdo folijo belo,spodi pa blago

Mike666

to mislim da je trdilec saj nekje na embala?i bi moralo pisati Našin uporabe samo ti Priporočam da naj okno zalepi nekdo ki to zna ki je iz foha!

tarantela

sem probala dat slike gor, upam da bo slo, ker ni nobenih navodil na embalazi,...in ce je trdilec ne vem neka, mala rec je to. pa se lepilo je filano v flasi na zrak,za direkt nanos.

Mike666

na oni večji fla?i nič ne piše? Kaka navodila?
Saj pravim vprašaj raje prodajalca kaj in za kaj zo je ter naj ti to raje zalepi en strokovnmjak, ker lahko kaj hitro zaj... pol pa ti bo zatekalo.

garac

@tarantela a je v tisti mali fla?i ki ima zraven mre?ico slučajno lepilo za prilepiti vzratno ogledalo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tarantela

v tisti ampulici je bla tekocina s katero se ocisti rob stekla pred lepljenjem. se je pa stisnla ampulica,tekocina je navlazila blago(spodni del in s tistim se je slo prek robov.

no steklo je notri. trenutno je na vrsti menjava mansetne in roke(kakorkol se ze rece)

filter bo se treba menjat, ker je cist obglodan(verjetno kaksna sestradana miska, bog ji pozegnej).
no to bo to zaenkrat. morm povedat da je ta xantia taka lepoticka, da mislim da se mi ne bo tezko locit od vectre ko bo spedenana do konca

hvala vsem za odgovore in pomoc.

deyo

@tarantela, daj kakšno sliko v garažo od tvoje lepoti?ke

tarantela

sma poslikala,sam zej je blem ko jaz avta ne znam parkirat v garazo...
ne res a lahko gdo pomaga,kak se dajo slike not?