Pomoč pri nakupu Xantie

Začel/a tarantela, Januar 15, 2008, 08:41:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C16_Žaba

Zanima me kar nekaj stvari okoli Xantije.
Prebral sem ?e veliko na forumu,pa vseeno postavljam nova vprašanja. Kupujem Xantijo(letniki00/01),ki pa je ne poznam,razen zunanjost,ki pa mi je ?e dolgo všeč.
Kak?ni so v praksi motorji 2.0i16v?Npr:180.000km,?erejo olje,?e majo kompresijo,kolik?na je poraba Bencina.Ali po kilovatih spadajo v isti rang kot 1.8i16v-in kolko manj ta motor porabi od 2.0žali svetujete raje HDI?Pa ?e to:pri va?ih2.0 tudi en čas verglate ko stoji kakšen teden,da v?ge?

Zanima me ?e ostalo npr;kako se mora dvigovat(najprej spredaj...)po kolikem času in koliko mora bit oddaljena na normalnem nivoju od tal(zadaj ,spredaj)??e kdo ve ali se pri zadnjem most-rokah lahko tudi posebaj menjajo pu?e-ležaji-da ti gume ne ?re, tako kot se to,da lepo pri BX razstavit.(pri enih je treba celi most menjat)Kako ve?,da ?e Airbag ni bil spročen,dela?Kakšne skrite točke je treba gledat,da lahko ocenič avto(pri probni vožnji)?
Za na konec,?e kdo pozna te avte,naj mi prosim pove na kaj moram bit pazljiv,kje so tiste točke,rakrane Xantie, kaj rado crkne in moram pogledat?

Vsem skupaj hvala za trud,nasvete.Tako,da si pomagamo ostanejo Citroeni pri ?ivljenju,Lp.

p.s.Avto vedno kupujem za dalj?e življensko obdobje, mogoče bo enkrat oldi.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

C16_Žaba

Hvala vsem za odgovore,zdaj pa intenzivno in ?e en čas iščem dobro ohranjeno XANTIO(to bo te?ko najt sploh pa HDI)Lp.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

garac

@žaba, ne boš verjel ampak hvala bogu xantia ima zadaj  premo, kot BX tako, da boš lahko menjaval ležaje zadnjih rok, ?e le sed?i ležajev niso po?kodavani
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

@C16 žaba kako napreduje tvoje iskanje Xantije. Imaš ?e kaj v o?jem izboru? A je ?e parkirana doma?

psihopat100posto

ena črna iz Kranja je na avtonetu- z malo kilometri, po slikah fejn zgleda, poglej in se pozanimaj.
lp

Citroenovc

Iz praktično prve roke izkušnja z 1.8i 16V '00 - mislim da je moja naklepala od nakupa dalje (lani poleti) z njo okrog 27k km ...  V ponedeljek jo čaka strokovna roka dr. Tonija & CO., saj je na števsu magičnih 120k km in čas za veliki servis.

V iztekajočem se tednu sva jo popeljala na izlet v Ligurijo in nazaj (1500km) in je na tej poti popila 6,7l (vožnja po Garminu na zg meji omejitev).

Zadnjih nekaj 1000km pa ima povprečno porabo 7,4l (mešana vožnja po SLO) ...

Skratka - četudi sem osebno pristaš 2.0i 16V 97kW motorja - je Majina blondina s svojim 1.8 litrašom pravo pozitivno presenečnje zame ... Me je že zamikalo, da bi si poiskal kakega C5 s tovrstnim motorjem ...
OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: Citroenovc;34367Me je že zamikalo, da bi si poiskal kakega C5 s tovrstnim motorjem ...

V Nemciji jih imas kolikor hoces. Pa se po smesnih cenah ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Bom malo pofirbcal ... Verjetno da takle C5 ne popije kaj bistveno več kot v Xantii2. Saj neke divje razlike v masi ni.

Ampak spet se potem v meni začne lomit racio - da moram najprej amortizirati vložek v sedanji avto - kar pomeni, da ene 3 leta naj kar še vztraja z mano ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Sem malo pofirbcal ponudbo na mobile.
Za zelo OK denarje (ranga 4-5k Eur) je velika ponudba 3.0 V6 C5 mkI (en na prvi pogled zelo lep je tudi na avtonetu pri Rodexu - je pa višja cena).
Potem za malo več denarja se že pojavijo prvi primerki 2.0 bencinarjev.
1.8 16V je pa precej redka pa še dokaj draga (aja, pod iskanje sem imel odkljukano tempomat, ker to bi hotel imet) - pa še precej oskubljene so ...  Tak da nič od ideje ... zatrta v kali.
Verjetno da bom (ko se bova cenovno ujela, čeprav par zelo lepih sem že videl tudi na avto net za okrog 11-12k Eur pa delujejo celo slovenske - no čeprav treba je videt v živo in preverit administracijo) iskal eno C5 II s 100kW 2.0HDi motorjem in po možnosti Exclusive. Èe bi bil pa še avtomatik - je pa to to. Perfect combo.
Ampak to pomeni da tam nekje v 2010. Takrat se mogoče odločijo za prodajo kaki vrli slovenci, ki so jih kot prvi lastniki nabavljali med 2006/08.
OK

LP
Primož

pubi2cv

Ne vem, zakaj bi moral nabavljat ravno po izvoru "slovenski" avto. Ponavadi je vozilo z 200.000 km, narejenimi po avtocesti nekje v Nemčiji ali Franciji bolj ohranjeno od njemu primerljivega brata, ki se je 200.000 km matral po slovenskih kolovozih.....je pa vsekakor dobro, da lahko nekdo potrdi zgodovino vozila, ne glede na to od kod pač že prihaja....

Aja sicer pa....že dobri dve leti oz. skoraj 100.000 km je za mano z mojo Xantio 1.8 16v. Ko sem vozil še na bencin, sem povprečno porabil pod 7l/100 km. Zadnjih 45.000 že vozim na LPG, poraba je slabih 8l/100, če ga tiščim po avtocesti, potem seveda spije kak liter več. Za moje potrebe je 1.8 16v motorček super, res pa ni dirkač. Težav nobenih, priporočam nakup.

dobek

Citat od: Citroenovc;34439Sem malo pofirbcal ponudbo na mobile.
Verjetno da bom (ko se bova cenovno ujela, čeprav par zelo lepih sem že videl tudi na avto net za okrog 11-12k Eur pa delujejo celo slovenske - no čeprav treba je videt v živo in preverit administracijo) iskal eno C5 II s 100kW 2.0HDi motorjem in po možnosti Exclusive. Èe bi bil pa še avtomatik - je pa to to. Perfect combo.

verjames ali ne, vceraj sem se tudi jaz malo slinil tam...ker pa nisem fan dizla, mi je v oci padel ta lepotec :AngelPray:
:burn:

Citroenovc

@pubi - "neslovenski" me moti samo zato, ker je večja verjetnost, da ima pošteno zavrten števec. Simpl. Naj mi prodajalec potrdi, da je recimo na avtu prevoženih v 3 letih 250k km - pa ne bo težav - če bo lepo ohranjen in vzdrževan - nimam predsotkov. Navsezadnje imam 3 avtomobile pri hiši s prek 200k km pa delajo OK.
ne pa da se prodajajo 2.2HDi automatic Exclusive '05 "z garantiranimi" 35k km ... pa potem ima še več enakih primerkov v ponudbi. japajade ...

Tak da ja - se strinjava oba - predvsem da ima preverljivo zgodovino.  
To mi je pa lažje pri znanem slovenskemu lastniku, ko imam vseeno priliko, da se zapeljem recimo do dr. Tonija in preverim kako je skrbel za avto, ipd ...

@dobek - enkraten lepotec. edino iz prve roke - po par letih ti gre že pošteno na nekaj, da plačuješ zaradi onih 3kW konkretno višje zavarovanje :(
OK

LP
Primož

gregor

Citat od: pubi2cv;34454Ponavadi je vozilo z 200.000 km, narejenimi po avtocesti nekje v Nemčiji ali Franciji bolj ohranjeno od njemu primerljivega brata, ki se je 200.000 km matral po slovenskih kolovozih

V Nemčiji, kjer načeloma ni omejitev na avtocesti, ni nujno, da je tak avto dober nakup. Sicer je to verjetno bolj problem pri kakih golfih ali bmw, ker citroena običajno ne kupi mladi dirkač.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Citat od: Citroenovc;34439Sem malo pofirbcal ponudbo na mobile.
Za zelo OK denarje (ranga 4-5k Eur) je velika ponudba 3.0 V6 C5 mkI (en na prvi pogled zelo lep je tudi na avtonetu pri Rodexu - je pa višja cena).

Ja ta se je prodajal oz se še ene 3 leta... mogoče bi bilo sranje tako prestan avto nabavit... Prej je stal pri Mazda avtohiši sedaj pa tukaj... Ne vem no... Jaz bi rekel, da vsak avto ki je ohranjen pa znana zgodovina se proda... En gospod je prodal C5 3.0V6 za beri: 56 000 kilometri takoj v sekundi... Za skoraj 8000 letnik 2001. Ni neka bajna cena pa ni pa mala...

dobek

Citat od: Citroenovc;34469@dobek - enkraten lepotec. edino iz prve roke - po par letih ti gre že pošteno na nekaj, da plačuješ zaradi onih 3kW konkretno višje zavarovanje :(

sem imel xsaro z istim motorjem, kot pravis, da ima tvoja zenka xantio...81kw, remember? :Hammer3:
:burn: