Pomoč pri nakupu Xantie

Začel/a tarantela, Januar 15, 2008, 08:41:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tarantela

mi je ratalo. no neki slik je v citroenarjevi garazi...

sam velikoooo premalo prostora:breaking_pc:

tarantela

pojavil se je se en problemcek. sprednje desno kolo blokira kar pri abs ne bi smelo. prav tako gori tud lucka za abs. kak bi se dalo ugotovit kaj je narobež

garac

ce gori lucka? ABS ne dela. najbrž senzor
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tarantela

a to je tist senzor na kolesu ki blokira verjetno,ne?

tarantela

kak nej previrim kateri senzor je fu?? menda obstaja neka napravica prav za to? kje bi se dalo toke zadevo dobit in kaksna je ceNaš

no na sprednjem desnem kolesu sma menjala senzor,pa se vedno gori lucka,tak da  me zanima sam se to: je velik dela z menjavo abs racunalnika?

deyo

Tarantela, morda ti bo tole kaj pomagalo.

tarantela

hvala za tole datoteko,res.

sam sma ugotovila da je na oblogah strgan kabel(indikator al kakorkol ?e),ki sporoca da so bremzobloge obrabljene.a je mozno da ma to kaj veze z abs lucko, ker sma menjala senzorje,pa vsi kazejo napetost,poleg tega sma menjala tudi racunalnik,pa se vedno gori lucka.
drgac pa ne vem kaj bi loh se imelo veze z abs-om? a mozno da je lucka fu??

do marca bi rada xantio registrirala, to pomeni odpravla vse napake,nanovo prebarvala, sam s to lucko je kriz in tezava.

servis je pa zadnja postaja,ko res ne preostane kaj drugega.

sam ne zivcev zgubit:bombs:

tarantela

xantia si je se pred marcem ucakala registracijo. kdo bi si mislil da je registracija tak podvig(beri.strosek)...
precej vec kot vectra 1.6,ki je svoje odsluzila in si prisluzila svoj pocitek na odpadu(prodali jo bojo za dele,kolikor jih je se sploh uporabnih).

tehnicni bp.
abs lucka sicer gori, samo nihce ni vprasal ali omenil kot pomemben opozorilni znak...tak da pozor smo na cesti.:funny34d:

upam da bo vstrajala vsaj se 2leti:AngelPray:

Gox

No kako gre tale Xantia?

Ste ugotovili ?e kakšno pomankljivost?

Deluje ok?

LP
Goran

tarantela

morem povedat da se je nakup splacal. gre super.
edina novo odkrita pomanjkljivost je pri menjalniku,pri menjavi v tretjo prestavo zahrusci.

upam da ni kaj hujsega.
zdej pride se ena sprememba. nova izpusna cev,ker tale original je tak grda...
tak da pride gor sportna,znamke bossi,siroka,ovalne oblike...
edino za homoligacijo se se treba pozanimat,ko bo gor pa itak dam nove slikce

C16_Žaba

Lepo pozdravljeni.

Ker sem nov na forumu bi bil zelo vesel in hvale?en, ?e bi mi odgovorili na nekaj vprašanj.

Odlo?am se za nakup Xantie l. 2000 2.0 16v Bencin ali Dizl(HDI)ki ima vso opremo razen usnja.
Ogledoval sem si in nekaj imam ?e nagledano(bencinara),ampak ko se spomnim(registacija,2.0bencin me mine koliko bo to po?rlo).In zanima me koliko z normalno vožnjo to po?re?
Pa ?e to, kupil bi HDI pa jih NI.In ?e bi mogoče kdo vedel,?e so obstajale v SLO.Xantie HDI(PLASIR-leseni dodatki,spojler,4xAIR)
Vem, da takšni bencinarji so ker sem jih gledal.HDIji pa so vedno brez teh dodatkov?
Pa ?e to obstajajo letniki 2002 ali samo 01?

Hvala za nasvete in mnenja in vsem en lep CITROENOV pozdrav!

p.s.Se vprašate zakaj jo kopujem, ker si jo ?e dolgo šelim:)
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Xandrej

2.0 ti bo pila okoli 9 litrov povprečno. Registracija pa dizl benciner ni neke razlike tak da nevem kako si prišel do tega.

gigo

Pozdravljen.

?koda, da nisi prej sporočil ker se je prodajala ne dolgo od tega ena na mojem koncu. Srebrne barve z malo kilometri in od prvega lastnika. Nisem imel nikoli v lasti xsantije sem se pa peljal kar nekajkrat na dolgo vožnjo po avtocesti in je poraba bila natanko 9.3l/100 km. Vo?na 140-160 km/h. Kako pa je z mestno vožnjo pa ti ne znam povedat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Naša 20i16v pije od 9-10l... Se pravi, da z enim tankom delamo povprečno 600-700km (66l). uspešno nabavo!!
Hja, dougcajt mi je ja...

Klemzy

Moja 2,0 16V pije odvisno od te?e noge. Med 8,5 in 9,5 odvisno od klime in mesta. Samo čez 10l je ?e nisem spravil. Tako da jaz nebi šel iz 2,0 kvečjem na 3,0 malo ?e za du?o :emot68: