Xsara Picasso-sistem za čiščenje stekla

Začel/a hadei, December 08, 2007, 12:55:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

....je mrknil.
Po vsej hvali ?e par dni nazaj, da ?e nič ni "crknilo" od kar sem kupil voz, je sedaj odpovedal sistem za brizganje čistilne tekočine na vetrobransko steklo.
Ne glede ali stisnem ročico za brizganje na zadnjo ali sprednjo steklo vedno prite?e tekočina samo na zadnje steklo. In to v obeh primerih....stisnem za vetrobransko steklo-te?e na zadnjem.....stisnem za zadnje-te?e na zadnjem. Ko bi vsaj bilo kontra....cccc.
Koliko je XANDREJ povedal kje se nahaja motorček, ni ravno poseg za na parkirišču....hmmm.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Da ni mogoče kaj narobe s kontakti v ro?ki? Pa da ti kak kontakt prebija in zato ?prica vedno na zadnjo šipo?

A ima avto dva motor?ka (pumpice) za prednjo šipo in za zadnjo posebej, ali en skupen?

LP
Goran

tomko030

Am močno je tudi, da je crknil majhen ventil, ki ti usmerja curek. Kje pa ima XP   sploh motorček (-ka) za pranje ?ip?

hadei

Jah, velika verjetnost je, da je ravno to crknilo. Sicer ne vem, ampak predvidevam, da tudi v tem primeru moram kupit nov motorček.
Motor?ek pa bi se naj nahajal pod desnim blatnikom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Haloo!

Mislim, da je motorček za vetrobransko in zadnjo steklo isti in ?e ti po zadnjem steklu ?prica, potem ti motorček ni crknil. Mislim, da bi nekje moral biti nek ventil, ki usmerja curek na predno in zadnjo šipo?!

hadei

Misliš, da je posebej?! Sicer pa tako ali tako grem na servis pa bom poročal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

Bi rekel, da ni okvara motor?ka. Prej bo, kot je rekel gox kaj z ro?ko. Bo potrebno snet plastiko koloteka in pregledat, ?e je napaka na motor?ku, ro?ke se res ne bi lotil sam razdirat.
mogoče bo res ?e najbolj na servis peljat
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Xandrej

načeloma kolikor je meni znano je en motorček za spredaj in zadaj se vrti naprej pa nazaj se pravi ?e hoče? spredaj se vrti naprej pa ?ene vodo ali pa nazaj za zadaj ... Ne vem bomo vidli... Samo mislim, da je motorček hin ali pa zadelana cev. Ko su?e naprej pa ne gre pa zadaj za?ne ?pricat... Ne vem bomo vidli so rekli.:emot113:

deyo

@Hadei, a ti ?e brizga spredaj? Je okvara ?e odpravljeNaš

hadei

Ne ?e. Rabim prost dan, ker drugače ne morem do slučbe. Ni drugega javnega prevoza. Ra?unam, da bom v naslednjem tednu uredil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

?e greš u3 s svojim avtom k binetu popračaj torota kaj je, ?e ima čas, naj ti takoj popravi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

urbanija

Jaz bi pa imel ?e eno vprašanje v zvezi s pranjem stekel, ?e mi bo znal kdo pomagati. Pred nekaj tedni sem menjal vetrobransko steklo in predno sem ga menjal, so mi ?obe za pranje stekla lepo enakomerno brizgale po celi šipi, po menjavi pa mi brizgajo nekam v spodnji del stekla. Malo sem gledal in se mi zdi da je novo steklo bolj izbošeno (prej se mi je zdelo zanimivo kako ravno vetrobransko steklo ima ta avto, sedaj pa tega ne opažam ve?). A kdo ve ali se da te ?obe za pranje stekla nastaviti da bi brizgale malo vi?je in kako se to narediš

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Pri starejših modelih se je ponavadi dalo z iglo nastavit. ?ivalno iglo vtakne? v lukno in premakne? ?obo. (ima vrtljiv notranji del v vse smeri)

Kakšne ?obe ima XP ne vem, ma verjetno je kaj podobnega.

LP
Goran