Xsara Picasso-sistem za čiščenje stekla

Začel/a hadei, December 08, 2007, 12:55:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Jaz sem danes poizkusil to vendar žal neuspešno, ker so zaradi mraza plasti?ne cevi precej trde in mi ni bilo za reskirat, da bi snel cev z ?obe. Prav zaprav mi ni uspelo, ker nisem mogel sneto ?obo z cevjo "Našpanat" toliko, da bi snel cev. Tako, da bom to raje pustil strokovnjakom, preden naredim ?e večjo škodo.

Sicer ne vem natan?no sestavo hladilne tekočine vendar, čisto tako hipoteti?no......
Ali je močno, da zaradi gostote hladilne tekočine, ki ima razne substance motorček ne ustvari skozi svoje ?obe itd....toliko pritiska, da bi potisnilo tekočino na ?obež Verjetnost je res mala, vendar imamo kar trije podobne probleme sedaj, ko je hladno. čeprav prej?njo zimo nisem imel nobenih problemov.
Bah....nerodno je v tem času, da ne dela sistem. Zdaj se moram z fla?o vode vozit na okrog....bemti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Citat od: hadei;27466Jaz sem danes poizkusil to vendar žal neuspešno, ker so zaradi mraza plasti?ne cevi precej trde in mi ni bilo za reskirat, da bi snel cev z ?obe. Prav zaprav mi ni uspelo, ker nisem mogel sneto ?obo z cevjo "Našpanat" toliko, da bi snel cev. Tako, da bom to raje pustil strokovnjakom, preden naredim ?e večjo škodo.

Sicer ne vem natan?no sestavo hladilne tekočine vendar, čisto tako hipoteti?no......
Ali je močno, da zaradi gostote hladilne tekočine, ki ima razne substance motorček ne ustvari skozi svoje ?obe itd....toliko pritiska, da bi potisnilo tekočino na ?obež Verjetnost je res mala, vendar imamo kar trije podobne probleme sedaj, ko je hladno. čeprav prej?njo zimo nisem imel nobenih problemov.
Bah....nerodno je v tem času, da ne dela sistem. Zdaj se moram z fla?o vode vozit na okrog....bemti.

No upam da v sistemu za pranje ?ip nimaš noter hladilne tekočine :emot68:

hadei

Eh...sem umetnik....:emot5:. Ne nimam....hehe. No, ja saj veste kaj sem mislil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Pac motorcek crkne. Tudi meni je po slabih 4 letih odpovedal poslusnost (ocitno sem premalo sipe pral, pa je umrl od dolgcasa). Zamenjas, pa je. Saj stane 20-30€.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zmagovalec

Se opravičujem da se po napisanem vprašanju nisem nič oglasil - zaseden!

Jas sem snel cevko, in sem ugotovil naslednje:
- pritisk ni hvale vrede (nevem ?e je to nonormalno),se pa to zgodi ko je sistem prost (ni bremena )
- ko sem pa cevko obremenil , to pomeni da sem dal prst na luknjo pa je pritist in tlak narastel, takrat sem tudi lahko "?kropil).

Pri tem se mi poraja vprašanje ?e je mogoče da ?obe ki so namenjene za usmerjenje curka na vetrobransko steklo uničene. Nevem ali ta ?oba  spušča tekočino pri določenem pritisku (mogoče ima enostransko tesnilce ?).

Pa ?e to se da ta črpalka sčistit (nečistoče) saj na mojem avta ta črpalka da od sebe zvok in majhen pretok. Nevem kaj pa botruje k tako malemu pretoku.

Pa ?e to: Jas imam ustrezno tekočino!
LP

boga

In ?e dobro da imamo milo zimo. Zmagovalec, Hadei, kako je zdaj s tem ?pricanjem?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Bolj bogo....danes sem sicer probal z izpihovanjem kar direktno v ?obe in ni bilo nobebega efekta. Sicer je pri izpihovanju priteklo nekaj tekočine, kar pomeni, da so ?obe gut.
Zato sem se s tem istim majštrom zmenil, da bo naslednji teden vzel zadevo narazen, da se prepriža kaj je narobe (v glavnem predvideva volansko stikalo), potem pa bo naročil del in ga menjal.
Tako, da do nadaljnega fla?ka....
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ja, pa drzi pesti, da je fuc motorcek, ne pa obvolanska rocica. Prvi je namrec obcutno cenejsi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Na poobla??enem servisu so rekli, da je cena motor?ka 90? in cena stikala 110?. Bom videl kako bodo na tem nepoobla??enem rekli.
Je tudi varianta, da mi menjajo cevke tako, da potem dela odspredaj, odzadaj pa pa? ne. Sem sicer privr?enec tega, da vse dela, ?e je le močno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Ne vem, od kod ti te cene. Za motorček je 90 ? ob?utno preveč, za obvolansko stikalo pa 110 ? ob?utno premalo. Meni so v garanciji menjali obvolansko stikalo, ker je crknila tipka za board computer in mi je bilo reženo, da komplet stikala (menjajo se vse štiri ro?ke istočasno - tudi za radio in tempomat) stane dobrih starih 120.000 SIT (takrat).

Po moje imaš ti problem samo s tistim ventilom za spredaj/zadaj, katerega sliko sem ti nekoč pripel.

Ve? zakaj je crknil? Ker ne voziš na poobla?ženi servis!

:emot68:

Jerry

Ne vem zakaj bi moral menjati vse ro?ke hkrati, ker prodajajo samo po eno in cena je tolik?na (približno) kot jo navaja hadei in zakaj bi vse menjal ?e crknila samo ena. Kar pa se garancije tiče pa imajo oni sigurno računico da naredijo kar so naredili tebi picdriver.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Picdriver

:emot61:

To je zame popolnoma novo! V mojem primeru je crknil kontakt na tipki za board computer, ki bi ga izven garancije zagotovo sam popravil, ampak so mi menjali komplet vseh ro?k. Res pa je, da se vse štiri ro?ke (smerniki, tempomat, avtoradio in brisalci) držijo skupaj in so priključene na multipleks vezje, od koder gresta na skupno WAN ali CAN (kakorkoli ?e) vodilo avtomobila samo dve ?i?ki. Imate tudi vi multipleks ali imate po volanskem drogu ?op kablov?

hadei

Sicer ne vem od kod tebi tiste cene, ki si jih navedel, ker namreč cene, ki sem jih jaz navedel so mi povedali na AVTOCITY pred cca. 3emi tedni. Pa glede na to, da tam servisirač avto bi verjel, da imaš ve? zaupanja v njih...ccc. Uro? SLAK bi vprašal: "Ali morda la?ete?!"

Sicer pa bom videl, ko bo tako dale?, da se bo stvar popravla.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Moja cena je iz istega vira, s tem da je bilo to pred skoraj štirimi leti in da je bila cena "informativne narave". Poleg tega pa sploh ne vem, ?e govoriva o istih ro?kah, ker se pri mojih skoraj zagotovo ne da menjati ena sama, saj bi mi jo potem takem tudi zamenjali, saj mi je crknila ista, kot bi naj tebi. Tipka za računalnik je namreč na ro?ki za brisalce?!

hadei

Saj vem, da je iz istega vira. Zato pa me ravno zanima kdo koga nateguje?!
[SIGPIC][/SIGPIC]