XM elektrika

Začel/a Mike666, November 24, 2007, 07:06:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Probaj narediti razvod iz glavnega voda na dva konektorja se pravi ''vejo'', da bo imel boljšo maso, mogoče takrat nebo več izpisoval.

Prvo pa preveri, če imaš vse iste žarnice, se pravi od istega proizvajalca, če imaš not različne žarnice, bi znalo tudi to nagajat.

superca13

Ima mogoče kdo shemo/sezmam/sliko relejev za V6?
Iščem namreč ABS rele in ga ne najdem :( Naj bi bil pri zračnem filtru nekje, pa ga tam žal ni videt.

Hvala.
LP
Superca13

vsx

Kolikor se spomnim, je na samem ABS bloku.

LP

alesz

Glavni rele ,ki ti ga diagnostika prepozna kot "moč varnostni rele "je na glavi ABS-a.Èe je res napaka na njem,potem ga s tanko žagico odpreš po lepljenem spoju.Notri vidiš spajkane povezave med pini in polščico......dobro poglej na nekaterih mestih izglada kot da je nekaj požrlo spajko,očisti in zaspajkaj.......če je to to....?

superca13

Ja, diagnostika mi pokaže napako 22=elektrovalve relay.
Ko napako zbrišem iz računalnika, je več ni vse dokler se naslednjič ne prižge ABS lučka v armaturki. To se sicer zelo redko zgodi ampak se zgodi ;)
Nato računalnik spet kaže isto napako.

Hvala za info, bom preveril ta rele.

LP
Superca13

superca13

Sem odprl, preveril, premeril. Tudi rele je prispajkan na ploščo.
Rele sem odspajkal in ga zamenjal z drugim...v upanju na boljši rezultat.
Največja veselica pa je to plastično ohišje nazaj zalepit ;)
Zaenkrat deluje brez napak ;)

LP
Superca13

mirchi

Ej a si se ti v soboto peljal čez tepanje?Sem srečal enga lepega belega XM-a.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Bil sem jaz ja ;) Letel sem v okolico Žalca do mojstra za Xantie, terenska vozila itd....Gregorja :)
Kje si pa ti bil? Tudi z XM na cesti?
Jaz žal pogosto koga spregledam. Drugič mi vrži kamen v šipo, da te vidim :) :) :)

Lp
Superca13

Tiki

Fantje mi lahko kdo pove kje se nahaja rele pozicijskih luči? Kratke, zavorne in zadnje meglenke delajo normalno, pozicijske in dolge pa ne. Varovalke so pa vse cele.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Xandrej

ja Superca13 je res naredil novega XM-a. Lep je! Moj pa spomladi in the road pa gassa...

mirchi

Citat od: Tiki;86123Fantje mi lahko kdo pove kje se nahaja rele pozicijskih luči? Kratke, zavorne in zadnje meglenke delajo normalno, pozicijske in dolge pa ne. Varovalke so pa vse cele.

Mislim,da so na vezni,ne vem pa točno,če nad levo al desno lučjo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gigo

Na desni strani vozila prvi rele. Tu poglej točneje http://www.citroenar.com/showthread.php?t=342
pod številko 54.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

psihopat100posto

Kaj pol spomladi XM piknik na Pohorju al kak? hehe
lp

Xandrej

Èisto možno. Èe nas bo več kot 5... :BigThumbs:

zlikovski