XM elektrika

Začel/a Mike666, November 24, 2007, 07:06:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sixeyes

Mike666; XM-a ni več treba naterat na 4000rpm ampak lepo polni akumolator takoj ob zagonu kot mora problem pa je tičal v armaturi...

Me pa zanima kako dobim ven prikazovalnik obratov, hitrosti itd...
Bolj natančno; ne znam odklopit zaile za števec

Mike666

Probaj doli pri getribihče se da ven zmaknit te pa tak celo gor potegneš te pa mislin ka jo odšpičiš pri števci. sen že pozabo kak je nareto
ka pa je blo za feler na elektriki?

sixeyes

Zmešnjava v armaturki. Nekaj konektorjev sploh ni blo priklopljenih, nekaj kabilov je nekdo, ki je podiral amaturko preščipnil pa tak naprej. V glavnem malomarnost...

Mike666

Ja to sem opazil že ko sem prvič menjaval lučke. tisto ki bi mogla ura delat pa termometer.

sixeyes

Ja tam pri uri je itak nekdo toplo vodo odkrival pa saj tisto ni samo ura ampak je potovalni, ki ga je nekdo naknadno montiral in se je zaštrikal z kabli. Nekako na pol sem ga že usposobil ampak je itak display razlit tk da nimam sile...

Bi pa skoraj rabil to prednjo plastiko armature, če bi jo bilo možno dobit kje bolj tukaj v naših krajih...

Mike666

pozovi če še ma kaj: 041-625-986 Mirko Kos

fizika

Lepo pozdravljeni: imam en problemček z lučmi: ko štartam avto, se mi luči kdaj pa kdaj sploh nočejo prižgati, potem pa za trenutek ugasnem motor, še enkrat prižgem luči, potem šele avto vžgem in se luči lepo prižgejo, ampak tud ne vsakič, dolge delajo brez problema, težava je v navadnih žarometih...kaj kej menite stručkoti, nekej sem slišal da bi bil to mogoče rele, tam ko je ročna???
lepo prosim za kakšen utemeljen nasvet,imam pa XM-a, l.93, 2.0 TURBOCT

HVALA, LP

gigo

Citat od: fizika;62486Lepo pozdravljeni: imam en problemček z lučmi: ko štartam avto, se mi luči kdaj pa kdaj sploh nočejo prižgati, potem pa za trenutek ugasnem motor, še enkrat prižgem luči, potem šele avto vžgem in se luči lepo prižgejo, ampak tud ne vsakič, dolge delajo brez problema, težava je v navadnih žarometih...kaj kej menite stručkoti, nekej sem slišal da bi bil to mogoče rele, tam ko je ročna???
lepo prosim za kakšen utemeljen nasvet,imam pa XM-a, l.93, 2.0 TURBOCT

HVALA, LP

Isti problem sem imel jaz na Beštji. Problem je v releju kratkih luči. Pri V6-kah je rele na desni strani (če si v vozilu) mislim da drugi z leve. Bom pogledal shemo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

alesz

CitatIsti problem sem imel jaz na Beštji. Problem je v releju kratkih luči. Pri V6-kah je rele na desni strani (če si v vozilu) mislim da drugi z leve. Bom pogledal shemo.

pod haubo na desni strani.........Rele kratkih luči je napajan preko ključavnice,rele dolgih pa je na stalnem "plusu".

gigo

Evo releja. Lokacije na V6, za tvojo boš pa ti vedel. Shema napeljave pa je za tvojega.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

fizika

Lep pozdravček ponovno: ja nekaj sem pogledal, zamenjal rele, za nekaj časa je bilo mir, potem pa spet včasih ugasnejo ali pa se ne prižgo, (kot bi tile naši XM-i čutili kdaj potrebujejo absolutno nego...hehehe, dosti heca), mmm opažam pa zadnje čase da je nekej v stiku oz. se nekaj težko obrača ključavnica za vžgat avto, namreč ko ga vžgem se včasih luči ne prižgejo, ko pa majčkeno poprimem za mm gor-dol s ključem pa se prižgejo, tako da bi rekel da je morda nek  stik v ključavnici, kaj vi porečete??? hvala, LP

Xandrej

Obvolanska klučavnica je hin...

zlikovski

Da nebom odpiral nove teme.
Par dni me je zajebaval levi smerokaz, ko sem pohodil zavoro, je začel čudno delat varianta slow motion, no danes se malo zajebavam z zadnjimi lučmi in probam preklopiti napajanje na drug konektor, na sliki je označeno z rdečo, tako sem imel priklopljeno dozdaj, ko sem pa konektor priklopil na ta višji priključek, pa mi zdaj dela vse vredu, in na armaturi mi več nesvetijo lučke kot dozdaj, kajti na armaturi so mi lučke svetile že ene par let, zdaj pa dela vse kot mora, še slike.

zlikovski

Vezje je klasično štancano pritrjeno v plastični okvir ter konektorja, da bi bila med konektorjema kakšnakoli razlika primer vezan kakšen upor,... samo klasično vezje, izgleda da je na masi imel slab stik, kajti XM ima to rešeno prek mas, in takrat ko ni prave mase ti začne javljati napako.
Baje so to v drugi seriji odpravili.

Tiki

Tudi pri meni stalno izpisuje: side lamp defective, left stop lamp defective, itd... Pa sem že čistil kontakte, pa nič ne pomaga. Ni mi pa jasno zakaj sta dva konektorja na zadnji luči...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005