Evropski avto leta in Slovenski avto leta

Začel/a garac, November 19, 2007, 08:13:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

?OJKO....se popolnoma strinjam z tvojim komenatarjem in videnjem glede AUDIJA....bravo. Po?teno in realno napisano.....:BigThumbs:.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyfan

Pokazale so se kar velike razlike v mnenjih o slovenskem avtu leta. Vsak ima prav, vendar zakaj so potem mnenja razli?Naš

Zato, ker gledamo iz dveh različnih izhodi??:
 - eni smatramo za slovenski avto leta takšnega, ki ustreza nazivu "Slovenski avto leta", to pomeni, da je primeren za povpre?en slovenski ?ep in ki za tak?no ceno nudi najve?,
 - drugi ocenjujejo pa le po kriteriju tehničnega in oblikovalskega napredka v avto industriji. Pri tej vrsti izbiranja bi se potem zmagovalec moral imenovati "Avto leta" (brez "slovenski"). V tem primeru bi bilo tudi Naše mnenje druga?no.

Kot sem ?e omenil, imamo vsak svoj prav. Vsekakor smo pa tudi vsi za to, da se avti razvijajo in posodabljajo (tudi Citroeni!). Poanta pri tem pa je, da so tehnične novosti vsem dostopne. Neka izboljšava, ki je nerazumno draga,  izgubi svoj smisel in tudi ne bi smela priNašati točk pri izboru avta leta.

LP
Lep pozdrav!

hadei

Ali pa bi "Slovenski avto leta" preimenovali v "Socialni avto leta".
[SIGPIC][/SIGPIC]

izi

Mene pa zanima kdaj je nazadnje bil kakšen citroen izbran za avto leta pri nas in kateri model.
Jaz te stvari spremljam komaj tri ali štiri leta nazaj.

izi

Xandrej

Citat od: ?ojko;27837Kup komentarjev nedoraslih in omejenih fantičev, ki ?e niso vozili novej?ega Audija (verjetno niti sedeli noter). Najprej probat pa potem dajat pametne izjave.

Zdaj ne vem kaj s tem misli? oz koga ampak ti povem, da sem vozil Audi A8 nov model preden si ga ti videl v živo (ima Stric 3.0 TDI) potem S klso (ne vprašaj kaj pri tistem avtu ni crknilo) pa A4 (brtranec ki misli, da ima najboljši avto na svetu) in A5 in A6 poleg vseh pasatov pa ?e ?esa... A4 ne more bit avto leta pa fertik. Kaj bi naj avto leta bil? Dostopen,praktičen itd itd... To pa A4 ni poleg tega A5 ni enak avto niti po zunanjosti in tudi imi? je drug... Avto pa za 30 000 ? pa nima serisko grete vzvratna ogledala... Naj ga kr majo. V ?em pa ima Audi zgodovino pa pojma nimam razen v Quatro pogonu.

Audi je odličen avto ampak moje mnenje je tako, da rad imam drugačne stvari in me zaradi nekaterih ljudi odvrača in od sivine na cesti od tega vsegaskup. Ker to vozijo direktorji baje pa vplivni ljudje imajo tudi rez. dele direktorske pa vplivne cene. Prvo ga prepla?a v osnovi potem ga drago vzdr?uje pol pa celi vasi pove koliko je dobil za 4 leta starega... :argue1:

Gox

@izi

Garač mi je povedal da je bil nazadnje Citroen avto leta, leta 1989 in to seveda XM.

LP
Goran

soncek

Citat od: hadei;27917Ali pa bi "Slovenski avto leta" preimenovali v "Socialni avto leta".

Vozim Citroena, ne šelim si Audija in NISEM socialni problem.

izi

Citroeni nikakor niso avtomobili za socialne probleme saj so Citroeni lepi udobni kvalitetni in tudi dovolj dragi ravno tako kot tudi Audiji vendar pa ima vsak svoj ukus.Pregovor pravi (vsake oči imajo svojga malarja).
Zato pa je tolk vrst in oblik avtomobilov.
Je pa zanimivo, da se na izboru pojavljajo vedno ene in iste znamke.
izi

Čojko

Ma ne vem. Kot da vam je dvojna stre?ica popolnoma sprala močgane in ne vidite ničesar drugega v ?ivljenju. Saj nimam nič proti, da je nekdo zaljubljen v določeno znamko, vendar bodi vsaj toliko normalen in reci bobu bob. Ko nekdo tu gor napiše da je zakon Audi, VW, BMW, Thule in ?e kaj je takoj vse narobe. Dajte bit vsaj po?teni do sebe in ne pljuvat po ne?em kar sploh ?e niste videli v živo ali se v njem vozili.

Samo poglejte koliko so japonci in razni korejci pred Citroenom - Celih 15 let. šele z novim Berlingom, ki bo letos prišel se Citroen upa dati garancijo 3 leta ali 100.000 km. Naprimer Hyundai je to imel ?e leta 1994!

Kaj je s največjo Citroenovo posebnostjo - hidravliko. Z Xantio in Activo je praktično crknil razvoj in je le ?e bleda senca. Nekatere ostale presti?ne znamke (med njimi tudi Audi) uporabljajo hidropneumatsko vzmetenje, ki je po pisanju novinarjev in ostalih avtomobilskih strokovnjakov na ?e vi?jem nivoju udobnosti. itd.

Kaj so novi Citroenič To so sence germanskih avtomobilov, ki imajo drugačen design in so po večini za nekoliko posebne ljudi. Trdi so ?e tako kot nemci! Me prav zanima kaj bo na tr?i??u dosegel novi C5 in na kakšnem vzmetenju ga bodo po večini kupovali. ?e ?e tu Citroen popu?i boste tisti tako zaverovani Citroenarji in pripadniki hidravlike prisiljeni kupovati hidropneumatsko vzmetene Audije in njemu podobne, ali pa se navaditi na drugorazredne trde avte (prvorazredni so ?e vedno nemci in japonci).

soncek

@?ojko, zakaj sploh prepri?uje? prepričane? Koga izziva??
Vsi mi, ki smo člani foruma CITROENAR.COM poznamo dobre in slabe plati Naših Citron?kov, kar je razvidno iz številnih prispevkov. Vse napake in pomanjkljivosti so nam jasne in o njih se tukaj veselo piše. Nih?e ne pravi, da je Citroen popoln in vsi vemo, zakaj ga vozimo.
Sploh pa so vozniki Citroenov v veliki večini ljudje z dobrim srcem in veselo du?o o čemer si se preprižal na Našem srečanju! In tudi zato ta forum živi!
šelim ti veliko prevoženih kilometrov s Partnerjem, ker te Berlingo ni preprižal!

bramar

Hej, citroenarji, ta forum je zanimiv tudi zato, ker se ?kre?ejo? razli?na mnenja. Samo, da ostane vse skupaj na nivoju in brez zamer. Včasih pa vse izveni bolj kot prepri?evanje ?e prepričanega. Vsaka debata o oblikah in drugih relativnih stvari  je včasih nesmiselna, saj kot je ?e nekdo dejal, vsake oči imajo svojega malarja. Toda tudi lepotice izbirajo, čeprav jih ni ?e nobeden preizkusil, he, he. Je pa izbira avtov leta prav gotovo eden izmed pokazateljev, ?e ne drugega, trenutnih modnih trendov in tehnologije v tej industriji. Da pa se nebi v celoti strinjal o ?naj? znamkah avtomobilov in naj kvaliteti, saj tudi ?naj? avtomobili marsikdaj zakuhajo in ?e kako zagrenijo ?ivljenje. ?e ve?, moje vodilo ni bilo nikdar prestičen avto. Preden sem kupil g. picoja, sem se usedel tudi v audija (A3). A glej ga vraga, audi se niti približno ne more primerjati s Pablotom, ki pa ni invalidski avto! V audija stola na kolesih sploh nisem spravil noter! Pa bo morda kdo rekel, ja, tvoja merila so drugačna. Figo! Bistvo avtomobila je ravno v tem, ne pa da kaže? v kakšni znamki se voziš, ki si jo morda poceni kupil kje na evropskem ?bolj?jem trgu?. Pa naj mi kdo re?e, kaj ima audi, ki ga ne morem uporabljati, ve? od Citroenovega Pablota? mogoče kaj najnovej?e tehnologije, a za moje oči je Pablo mnogo lepši! Pika!

bramar

Kar se pa tiče kvalitete je pa res, da Nemci, Japonci in Korejci znajo delati avtomobile. Toda tudi tu ni vse tako, kot se sliši. Zanimivo pri tem je, da niti vsemogo?ni audi, mercedes in bmw niso uspeli v segmentu malih avtomobilov, pa so ?e poizkusili in propadli. Torej le ni vse tako IN. Nekdo je omenjal ?socialni avto?. Takega preprosto ni. Z uvedbo tekočih trakov je Ford dosegel, da je avto prodrl med ?ir?e mnočice. Hitler je dal nalog za izdelavo ?ljudskega vozila?, kar je bil izziv za takratne strokovnjake. In VW se je ohranil prav do danes. Japonci in Korejci so uspeli prav zato, ker so vso tehnologijo in opremo ponudili ceneje prav širšim mnočicam. Ko sem kupil v prej?njem stoletju vw passat ? dvojnik audija, sem moral za brisalec zadnjega stekla ?e doplačati! Tu gre zahvala Japoncem. Izumijo tako in tako Evropejci, le da Japonci vse skupaj obdelajo, dodelajo, nau?ijo Korejce in prodajajo nazaj Evropi. Ja, ?e počevnooke oči (luči) so začeli menda pe?ojevci in naredili prodajni ?bum?. Torej se oblika, všečna širšim mnočicam, ?e kako prodaja in sedaj jih posnema vsa avtomobilska srenja.

bramar

Kar se tiče SLO ?avto leta? pa imam svoje mnenje, da majhna dešelica hoče biti velika in se včasih obNašamo kot klovni s preveliko obleko. Kako primerjati n.pr. twingoja z audijem, je samo Naša domena! Bom pa predlagal, da naj bo eden od kriterijev za točkovanje doda tudi ?avto prijazen invalidom?. Prav gotovo ne bo tu audijev, mercedesov, bmw-jev itd. Pa ne zaradi cen, ampak življenske uporabnosti. Nikdar si nisem mislil, da bom kdaj kupil francoski avto. Kot se spominjam se je včasih reklo, da rjavijo ?e v katalogu. Moj znanec ga je skrbno vzdr?eval (peugeota), a je imel luknje od rje ?e po dveh letih. Za citroena je pa tako in tako veljalo, da je imel trd in pretanek ?pleh?. In zdaj sem ga kupil, kar potrjuje, da ne kupujem znamke, temve? avto, ki mi bo dobro slučil. Kar sem ugotovil doslej je, da znajo avte delati tudi Francozi in da ne bodo dovolili, da n.pr. citroeni propadejo, saj navsezadnje je to znamka starej?a od audija in vredna zaupanja. No, upam, da bo tako in da se bomo vsi citroenarji ?e dolgo vozili sre?no tudi s citroenih.

Xandrej

Tukaj je samo razlika ali si kupiš avto za sebe ali za sosede in tukaj se konča. Nih?e ne pravi, da nebi imeli drugega avta kot citroena ampak mene privlačijo znamke kot so Volvo, saab, chrysler 300c, lexus, Jaguar, alfa romeo in to je to... nekaterih znamk ?e nebi imel samo zaradi razmi?ljanja ki ga imajo njegovi lastniki... ?e bi imel doj?e bi imel prvo mercedesa,potem BMW potem Opel pol pa smo tukaj končali. Aja pol pa mi bo dolg čas ker tukaj nič ne crkne pa ceno držijo. ?e verje?.

Jerry

Jaz bi se pa nekaj časa sigurno vozil z njim ?e bi mi ga zastonj dali :-)

Pol bi ga pa prodal pa novga Berlinga kupu:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?