Evropski avto leta in Slovenski avto leta

Začel/a garac, November 19, 2007, 08:13:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Ni mi povsem jasno, po kakšnih kriterijih narod izbira.
Vtis imam, da je važno samo to, da ima čim ve? koristne in nekoristne elektronske "navlake", da je čim dražji in da je po močnosti nemec.
Bognedaj pa da bi bil praktičen in ekonomi?en (poceni nakup in vzdrževanje)!
Lep pozdrav!

Gox

Se povsem strinjam z obema ...

Za moje pojme bi mogu bit Avto leta en bolj ljudem dostopen avtomobil, ekonomi?en, praktičen, ugoden, tak povpre?ne? :-)

hadei

?e najbolj bi bilo realno, da bi jih izbirali po cenovnem razredu. Tako bi tudi segment vozil bil nekako enak.
Ljudje pa tako ali tako težimo, da bi avto imel čim ve?. Nam je v krvi. Vsaj večini. ?e bi bilo drugače bi se ?e vedno vsi z katrcami, jugoti, spački, fi?oti, pejeki in podobnimi vozili naokrog. Tako pa? je....čas gre naprej in s tem tudi tehnologija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

kako srečen človek sem, ne spadam me tiste, ki bi radi imeli čim ve?...
mora bit verjetno hudo povpre?en sloven?ek
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

marjank

jaz pa mislim, da je tud to ena kuhna  kot euro song itd ....po mojem nebi od teh  noben bil slo avto leta , saj ni skoraj nobene razike od prej?nih modelov

mirchi

Sloven?ki smo zasanjan narod.Ker vsi sanjajo o AudijuA4,A5 je pa? avto leta ,neglede koliko stane ,kdo si ga bo lahko kupil,da se ne pogovarjamo o funkcionalnosti,prostornosti,udobju,folk si izbere sanjski avo,pa sploh ne ve kak zgleda,kaj sele kak se vozi-no comment...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

soncek

Moje mnenje pa je, da je izbor Audi A4 samo znak nerazgledanosti glasovalcev. Ta model je eden največkrat videnih na cestah, z muziko na glas in zatemnjenimi šipami. A4 pa res lahko ?e vozi vsak! Celo tisti, ki se "zapufajo" za naslednjih 10 let, da ga imajo.
?e si res kaj posebnega, ?e želiš nemca, da se dokaže?, potem vsaj kupiš A8, da se vidi, da si mali bog.
Jaz pa sanjam o C4 Picasso... O ta velikem, ker ima lepe zadnje lučke...

deyo

Po vsem prebranem v tej temi se popolnoma strinjam z @marjank, @mirchi in pa seveda z @son?kom.

In kaj sem ?e ugotovil...

Avto leta je zame moja XANTIA :emot134:.

Čojko

Kup komentarjev nedoraslih in omejenih fantičev, ki ?e niso vozili novej?ega Audija (verjetno niti sedeli noter). Najprej probat pa potem dajat pametne izjave.

hadei

?ojko malo preveč nepotrebno "ostro" nastopa?. Vsak ima svoj pogled na določeno stvar. Sicer je res tako, da jih kar nekaj ni sprobalo določena vozila, imajo pa najve? za povedat o tem vozilu. In kot je v navadi Slovencev je treba vse popluvat kar je dobro in uspešno....?e posebej, ?e tega nima v lasti ali pa ima sosed.
Je pa res, da komentiramo o AUDIju na forumu o Citroenih, kjer ve? ali manj vsi obošujejo Citroene.
Razumljivo je, da Hidravličarji ne vidijo neke lepote v drugem avtu, ne glede ali je to Renault, BMW, Audi, Lada, ker je ?ar v hidrauliki in seveda posebnega udobja in ?ustvene navezanosti do takega vozila.
Bile so tudi ?e izjave, da, ?e ukinejo hidrauliko, da je potem vseeno kateri avto voziš....ali je to Citroen ali kaj drugega. In tako je tudi res. Navsezadnje, kaj je navaden Citroen toliko bolj poseben od ostalih vozil?
Udobje, dobri materiali, natan?nost izdelave, zanesljivost, Ekonomičnost, servisne storitve? Dejansko ni nič posebnega, razen Citroenov hidrauli?arjev. To pa. In za moj okus, ki sem bolj na sodobna vozila, da izdelujejo trenutno oblikovno najlepše avte. Vendar to ne pomeni, da drugi avti niso lepi in...... O dostopnosti glede cen pa je brezveze razgljabljat, ker so si nekatere znamke pa? z svojim managementom ustavrile tak?nen renome in na račun tega tudi ceno. In kljub temu se veliko, prav teh dragih avtov vozi naokrog. Tako pa? je...naj se vozijo.
Eni so tako kot je SON?EK povedala....zapufani samo za to, da vozijo AUDI A4/A5, VW PASSAT...ITD.....zapufani pa, da glava pe?e.....samo, da se kur?ijo. No, to pa je ?e drugi nesmisel, katerega tudi jaz ne razumem oz. bolje reženo kot je ?OJKO rekel sanje "nedoraslih in omejenih fantičev", da so s temi avti kaj ve?.....pfff.....pa ja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@?ojko se povsem strinjam s teboj, najbrž večina ljudi, ki je glasovala za audi ni niti sedela v njem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

To?no tako @garač :BigThumbs:. To so "mokre sanje" - vidijo ga na sliki, potem pa...oooo audi najboljši, die beste

Čojko

Tudi sam verjetno ne bom nikoli imel Audija (ali pa?), ker mi bo najbrž ?koda tolik?ne koli?ine denarja za tak avto. Je pa Audi v marsi?em ali celo v večini stvareh odličen, kar se skozi dolgo zgodovino izkazuje ne nazadnje tudi z visoko nakupno ceno avtomobila. Za razliko od nekaterih drugih znamk, kot je naprimer tudi Citroen, ki stagnirajo in so sposobni proizvajat in prodajat zgolj ?e avtomobile za ničji sloj prebivalstva. DS, CX, celo XM je ?e šel za med. Kaj je danes s C6 - totalni polom!. Pa tudi tako priljubljena Xantia. C5 ni niti senca po prodajnih številkah. itd.

Zame je Audi znamka z ve? superlativi in visoko tehnologijo, ter in?inirstvom, ter ne nazadnje z zelo dolgo in uspešno zgodovino. V mojih očeh je to spoštovana znamka in tudi z novim A5/5 je Audi prinesel v avtomobilski svet marsikakšno novost in inovacijo. Da ne govorimo o novih lučeh in dizajnu. Zame osebno je ve? kot zaslučeno na prvem mestu.  

In z razliko od ve?ine tu gor s tem nimam nobenih težav in kompleksov, da javno priznam, da je Audi carska znamka, zaslučeno na prvem mestu za Slovenski avto leta, imajo trenutno enega najlepših dizajnov, v njih vrhunec tehnologije, avtomobili so prepoznavni, itd.  

Imejte se!

deyo

Citat od: ?ojko;27869Imejte se!

tnx, imamo se in prav citroeni so vzrok za to.

jernejv

Ta tema je tudi mene vzpodbudila, da napišem par besed o tem ?udu "Avto leta". Za g.?ojkota sem verjetno res ?e nedorasel fanti?, saj jih ?e nisem napolnil 40 (čeprav sem nevarno blizu), pa vseeno delim mnenje ve?ine, da je Audi blagovna znamka določene populacije. Ve?krat vozim A6, ker je to moje slučbeno vozilo, vendar se vsej tehnologiji, lepoti designa in znanosti navkljub veliko raje peljem v svojem mehkem Francozu. Res je blagovna znamka Citroen namenjena širši mnočici, kar pa sploh ni slabo, saj je zato članov foruma toliko, da je vsak dan veliko novega branja. Vsekakor pa dam g.?ojku prav, da je bil Audi cenjen ?e v času njegove mladosti. In spoštovanje do ne?esa, kar mlad nisi mogel imeti, ostane. Zato nikar ne obupajte: nikoli ni prepozno za avto, ki ga šelite!