Ne paše nikamor - recimo Avtosaloni in prodajalci?

Začel/a frediz, Marec 08, 2023, 08:43:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frediz

tole sem dobil:

Spoštovani,
sporočamo vam, da s 1. 3. 2023 podjetje Avtohiša Seliškar d.o.o., IOC Zapolje I 2a, 1370 Logatec ni več pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Citroën.

se hitro obrne ...

andraž

fifk

Ima samo še servis za različna vozila. Naj bi mu očitali malverzacije.

Zeko124

Seliškar je bil pri prodajni ceni vsakega novega Citroena konkretno cenejši od vseh drugih ponudnikov v Sloveniji. Nikoli mi ni bilo jasno kako.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

saj se še spominjate zgodbe s Peugeot in istim lastnikom? Hvala bogu pri Merlaku se še naprej trudijo...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

JA Merlak je zakon, tudi svojega necitroena vozim tja.
Sem kar presenečen kako lahko 9 let star avto zrihta tako kot da je nov.
Nobenega ropotanja iz podvozja več ni, in šibedah dela kot nov. Ko pa je namazal še vrata pa sploh nisem vedel da se lahko tako nežno odpirajo.... Skratka Merlak je zakon.

Kar pa se prodaje tiče pa ima stelamaris idejo direktne prodaje tako da bo cena pri vseh ista v kolikor bodo ti tamali sploh še prodajali ...
______/\\______
______/\\______

Lovro

Citat od: visar;283603JA Merlak je zakon, tudi svojega necitroena vozim tja.

Novega Citroena bi definitivno vozil le k Merlaku.

A bo Merlak sedaj spet začel avte prodajat (če ne bo Stelamaris direktno prodajal)?

Malce me zanima novi C4X, da bi si ga šel ogledat.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Ja, Merlak je bil vedno zelo kvaliteten serviser. Vse je vedno delal po PS-u.
Žal pa ni videl toliko širine, kot kdo drug, pešala je prodaja, ki je bistvena, da ljudje hodijo k tebi z novimi vozili na servis in tudi kasneje ko so večje okvare. Najlepše se služi ravno na rednih servisih, "novih" vozilih. Upam, da se sedaj Seliškarjevi kupci preusmerijo k njemu v servis.

Ločena skupna prodaja sploh ni tako napačna ideja. In Citroen serviserji bi lahko komot še Peugeot servisirali npr.

Romzi

Citat od: Èojko;283610In Citroen serviserji bi lahko komot še Peugeot servisirali npr.
To lahko že sedaj.

garac

Saj seliškar je že prej pošiljal k merlaku stranke. Oni so najraje šraufal nove avte, če pa je bil starejsi ali napaka ki bi jim delala probleme, so se izgovarjali čes, da majo gužvo in je bolje, da greste k merlak
za olje menjat je res vsak kozolčar dober
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Ja, Seliškar je bil pameten.

Najboljše je nove avte prodajat z najnižjo ceno, dobiš malo manj marže, imaš pa visoko prodajo in nekaj let garantirane male servise mase avtov, kjer vemo, da so okoli 200-250€ materiala je za 60 €, tisto kar je normirano 2 uri dela pa se naredi v max. pol ure.

Mehanike imaš lahko najcenejše, brez nekega poglobljenega znanja, jih menjuješ, ko je kaj večjega na avtu stranki poveš, da je že star in da je prišel nov model,...

Merlak je zaj*** na prodaji in pol šraufaš samo šrot jadnikom,... Smetano pobere drugi. Upam, da se bo zdaj kaj spremenilo.

gero

Zanimivo branje :,,nekaj let garantirane male servise mase avtov, kjer vemo, da so okoli 200-250€ materiala je za 60 €, tisto kar je normirano 2 uri dela pa se naredi v max. pol ure"...               V svetu avtomobilizma sem že kar nekaj let in nisem še spoznal ali slišal za mehanika ki redni servis avtomobila naredi v pol ure. Niti na Spačku ne.. pa prijeten dan želim.

dvorjan

Jaz sem lahko zraven na servisu, pa za redne zadeve (olje, filtri, pregled avtomobila) res ne traja več kot pol ure.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

ce mehanik naredi servis v pol ure ga zamenjaj takoj, ker dela malomarno
Toplo olje se mora dobro odtečt. Filter, filter kabine, pregled podvozja, brisalcev, žarnic, hladilne tekočine, akumulatorja, tesnenja motorja in menjalnika, manšete, zavore...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Kaj pa ima na novemu avtu za delat? Olje ven pa not. Zakaj toplega, saj steče. Itak ni karter najnižji pri čepu in not še ostane olje oz. usedline. Vmes ko teče ven še zamenjaš kabinski in zračni, malo pogledaš če kje kaj ne visi, potolčeš in to je to za 250€. Pol ure je vrh glave,... drugo pa je če delaš po manualu od Citroena. Tam pa je normiran čas in moraš bit priden, da vse tisto narediš. Nima vsaka delavanica valjev,... npr.