Ne paše nikamor - recimo Avtosaloni in prodajalci?

Začel/a frediz, Marec 08, 2023, 08:43:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: Romzi;283710Pa prejšnji lastnik me je prepričeval, da so ob vsakem rednem servisu razdirali zavore, jih očistili, namazali vodila in naležne površine in ji nazaj skupaj zložili :Hammer3:
Ni dvoma, da je Jerovšek dober serviser, samo pretiravat pa res ni treba no

To pa lahko potrdim na svojih Limoncah. Sem velikokrat kar tam počakal, kadar je bil reden servis, da sem lahko naprej šel ...
Tako da je bil standard - vedno ven ploščice, očistit, namazat, ... Še posebej zadnji par - ko se bolj malo nadela ...
OK

LP
Primož

CEPETKO

Èojko premalo si bil na servisu južno od zokigrada kjer vedno zmagajo. Vožnja ne pomeni nič od ničesa če nimaš znanja. In pri uničenih ležajih trdiš da nove  mišelinke pojejo kot sveže uničeni ležaji uuuuu v ovinek.:Hammer3:
Citroen - kreative tehnoloži.

Romzi

Citat od: Citroenovc;283717To pa lahko potrdim na svojih Limoncah. Sem velikokrat kar tam počakal, kadar je bil reden servis, da sem lahko naprej šel ...
Tako da je bil standard - vedno ven ploščice, očistit, namazat, ... Še posebej zadnji par - ko se bolj malo nadela ...
Meni se zdi to pretirano.
Pa navkljub napisanemu sem pri 75.000 menjal komplet zadnje zavore (diski, ploščice). Ne zaradi obrabe ampak ker je od diskov ostal skoraj samo še rjast rob.

Lovro

Citat od: garac;283712Servis ki npr ne pregleda koles, pritisk v rezervni gumi zame ni vreden pol *enisa

Prav res. Jaz sem imel prej navado na vsake nekaj časa preverjati stanje napolnjenosti rezervne gume, da kdaj ne bi bil neprijetno presenečen.
Dokler nisem slučajno videl, da je Merlak tudi to preverjal. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Citat od: Romzi;283710"Malo" pretiravate.
Trenutni C4GP do mojega nakupa (5 let in pol, dobrih 70.000 km) vestno in redno servisiran pri Jerovšku.
Možno da pogledajo in našpricajo in podmažejo vse živo - originalne Citroenove kljuke pa ni mogoče snet, ker je enostavno zapikal mehanizem.
Zdaj jo že kaka dva meseca občasno našpricam z WD-jem, pa malo računamo da bo na rednem servisu le nekako šla dol.
Pa prejšnji lastnik me je prepričeval, da so ob vsakem rednem servisu razdirali zavore, jih očistili, namazali vodila in naležne površine in ji nazaj skupaj zložili :Hammer3:
Ni dvoma, da je Jerovšek dober serviser, samo pretiravat pa res ni treba no

Sem delal tam. Vsak servis zavore pregledat, razsraufat celjust, ploscice ven, spucat vodila na novo namazat in nazaj. Brez izjeme. Pri c5, xantiah, bxih itd se je pri vsakem se dodatno zadnje celjusti narazen dalo in spucalo plato in celjust ter namazalo z mastjo da se je preprecila oksidacija, ki jim je hiba. Ce je avto bil prvic tam na servisu obvezno, drugace pa vsak drugi ali tretji servis. Pante vrat tudi vedno podmazat, pri 1.6 hdi sobe zategnit, vtreks dotocit do vrha. To zdaj iz glave. Take stvari na ogromno drugih servisih noben ne pogleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

Citat od: garac;283727romzi a imas eleketro ročno?
Ja - žal

sušo

Sej se jo da izklopit. Sam pol ti na armaturi skos sveti oranžna...

antasi

Sej se da še oranžno lučko prelepit z črnim trakom:Hammer3:

Ne vem, če je res, ampak meni so rekli, da je problem avtomatske ročne,ko avto stoji in se zapeče na disk i. Poteml pa kr spelješ.
Baje pomaga, da preden spelješ, ročno sam izklopiš.
Je to res?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sušo

Maš res. To s trakom...   he he
Uno drugo pa tud. Po moje. Sam navadit se morš, k ma šalter, vsaj C4, na sredini armature in ne hebla med zici.

DejanO

Citat od: garac;283680ce mehanik naredi servis v pol ure ga zamenjaj takoj, ker dela malomarno
Toplo olje se mora dobro odtečt. Filter, filter kabine, pregled podvozja, brisalcev, žarnic, hladilne tekočine, akumulatorja, tesnenja motorja in menjalnika, manšete, zavore...

pa probna vožnja vsaj 5 km.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

antasi

Tole tudi ne paše nikamor:

X1/9 je en hecen avto in je navdušil tudi novinarja g. Šterbenka, da je napisal članek na 5 ih straneh v zadnjo revijo Mehanik in voznik št.3
Prijetno poletno branje vam želim !

Lovro

Citat od: antasi;285009Tole tudi ne paše nikamor:

X1/9 je en hecen avto in je navdušil tudi novinarja g. Šterbenka, da je napisal članek na 5 ih straneh v zadnjo revijo Mehanik in voznik št.3
Prijetno poletno branje vam želim !

Hvala, luštno napisano, tako, doživeto, kot g. Šterbenk zna.
Njegovi videi o kamionih in busih na YT so mi itak med najljubšimi.

Avtoček je pa itak simpatičen, pravi cuker.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

A.T.K

Talbot matra aus osterajh bi komu sedla, kompletna za restavracijo---posredujem kontakt v primeru zanimanja..lp