Ne paše nikamor - recimo Avtosaloni in prodajalci?

Začel/a frediz, Marec 08, 2023, 08:43:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: garac;283680ce mehanik naredi servis v pol ure ga zamenjaj takoj, ker dela malomarno
Toplo olje se mora dobro odtečt. Filter, filter kabine, pregled podvozja, brisalcev, žarnic, hladilne tekočine, akumulatorja, tesnenja motorja in menjalnika, manšete, zavore...

Ja, pa še vedno se to naredi v pol ure. Ajde, edino akumulatorja mi, dokler sam nisem pojamral čezenj, sami od sebe niso pomerili.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

cojko a ko je na dvigalu menjaš kabinski filter?
ne samo če delaš po normativu, podmažejo se ključavnice, zapirala, vodila...
Najprej se odstrani listje in nesnaga iz odtokov

dvorjan sem mislil da je bil tist clio res dobro vzdrzevan,.zdaj pa mocno dvomim. No saj ce se samo spomnim kako si spačka vzdrŸeval, od tebe ni za kupit avta
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Saj ravno to sem hotel povedat, da pri novem avtu ne rabiš nič gledat, delat,.. saj gre. Olje pa še kaj zamenjaš in to je to. Po drugi strani se pa predpisuje marsikaj in zato sem 20 let nazaj hodil s Xsaro iz KP na Vrhniko, sedaj pa v Lj ali Grosuplje. Hočem imet, kar pomeni da moram plačat in ker kljub poštenemu plačilu ne dobiš povsod pelješ tja kjer to dobiš. Tudi za ceno dneva dopusta včasih, ali koriščenja nekaj viška ur.

garac

cojko se strinjam z nastetim, razen s tem, da pri novem ni kaj delat. Bedasto je ze to, da so ukinili tisti kontrolni servis, ce se spomnis na xsari si ga verjetno imel
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Pred mnogo leti so pri Quttroruote naredili test in novemu ZX-u prišvasali pokrov motorja. Pri 100.000km pa odprli in pogledali kako in kaj. Do tja je pripeljal s tovarniškim oljem, ni zaribal,... in še vse ostalo kar se bi mu lahko zgodilo. Pol so vse odprli in delali meritve obrabe itd. Samo takrat so avte delali strojni inžinirji, danes pa ekonomisti in ekologi,...

dvorjan

Citat od: garac;283684dvorjan sem mislil da je bil tist clio res dobro vzdrzevan,.zdaj pa mocno dvomim. No saj ce se samo spomnim kako si spačka vzdrŸeval, od tebe ni za kupit avta

A spet malo pavšalno serješ? Rabiš pozornost?

Spačka sem od začetka do Janeza v Sl. Konjice vozil, pač do človeka, ki ga ti ne maraš, je pa vrhunski mojster za 2CV serijo.

Nazadnje pa je na njem opravil servis Vojko, v ekipni akciji članov sekcije Vrhnika. Mar tudi on ne ve, kako se servisira avto?

Za DS5 pa sta skrbela izključno Avtoservis Merlak (ki ga na forumu pohvalite) in soforumaš Vlado (ki ga pohvalite še bolj).

Lahko pa narediš anketo med ljudmi, ki so od mene kupili avto, kako so zadovoljni. Mogoče kaj novega izveš.

Do takrat pa pometaj pred svojim pragom.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

ma koliko si vložil vanj? si kupil nove puše brisalcev, al še zamaka?

olje menjat je najmaj. A veš kako izgleda 11 ključ?

oçitno sem se prenaglil z merlakom, če ti servis v pol ure naredijo, moram Jureta vprašat
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

in ne vem od kje ideja, da ne maram Janeza? Vedno ga pustim, da napise svoje, dokler ne pride v konflikt

Tudi zdaj pise pod imenom Bakar
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gero

Citat od: garac;283680ce mehanik naredi servis v pol ure ga zamenjaj takoj, ker dela malomarno
Toplo olje se mora dobro odtečt. Filter, filter kabine, pregled podvozja, brisalcev, žarnic, hladilne tekočine, akumulatorja, tesnenja motorja in menjalnika, manšete, zavore...
Pa kolesa je treba zamenjat po sistemu nazaj - naprej, da se gume enakomerno obrabljajo, pante vrat podmazat, pri nekaterih avtih podmazat ročico menjalnika, preverit tesnenje izpušnega sistema, preverit zavore.... Ja , dela je veliko, vendar le tako vozilo je prav vdrževano.  Eni pravijo da pri novem vozilu ni drugega kot olje za zamenjat. Pri novemu se pač olje ne menjava, naredi pa se nulti servis.

gregor

Dostikrat slišimo "kaj češ na novem avtu gledat? Èe je nov, no."
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Tukaj je tista razlika med dobrimi servisi in servisi.

Romzi

"Malo" pretiravate.
Trenutni C4GP do mojega nakupa (5 let in pol, dobrih 70.000 km) vestno in redno servisiran pri Jerovšku.
Možno da pogledajo in našpricajo in podmažejo vse živo - originalne Citroenove kljuke pa ni mogoče snet, ker je enostavno zapikal mehanizem.
Zdaj jo že kaka dva meseca občasno našpricam z WD-jem, pa malo računamo da bo na rednem servisu le nekako šla dol.
Pa prejšnji lastnik me je prepričeval, da so ob vsakem rednem servisu razdirali zavore, jih očistili, namazali vodila in naležne površine in ji nazaj skupaj zložili :Hammer3:
Ni dvoma, da je Jerovšek dober serviser, samo pretiravat pa res ni treba no

garac

zavore se pregleda stanje oblog, morebitno odlepljenost in debelino le teh. Saj ni govora o Jerovšku ampak o tem, da kvaliteten servis v pol ure ni narejen.
 Servis ki npr ne pregleda koles, pritisk v rezervni gumi zame ni vreden pol *enisa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Sem videl, kako Jerovšek pri rednem servisu razdre zavore, jih očisti in namaže z bakreno mastjo. Pa niso menjali ploščic.

Čojko

Jerovšek se tudi z vsakim avtom in stranko v njem zapelje en krog preden ga preda po servisu. Me ne čudi, da ima mesec dni čakalno dobo in vse skupaj ene 20 ljudi v servisu vključno z kleparijo in ličarijo.