C5 X7 V6 limuzina, 2008

Začel/a DejanO, Februar 16, 2023, 07:30:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Pripeljal znanec iz Nemčije, bencin V6, l. 2008, ekskluziva, bele navadne barve, polno bež usnje, šibedah, 19" adriatic, navi, afil, hifi system, vlečna kljuka,.. 152.000 km.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

Pripeljal zase al iščeta kupca? :)
OK

LP
Primož

premza

Daj še kako sliko.
Te zgledajo kot reklama za kuplo :)

mirchi

Parrot? A nima ta avto prostoročnega telefoniranja?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Kar peljita se skupaj s tvojim in njegovim po AC do MB po prehitevalnem malo bolj dinamično na prehitevalnem(do 150km/h). Ti v eno smer, on v drugo in na koncu primerjata še razliko v porabi pa vam bo vse jasno o čemu jaz pišem. Se mu boš samo smejal.

DejanO

za sebe,

poraba iz Nemčije do doma pod 9l na AC. Zdaj lokalno vidite po BC, zanimiva mi je  je bila tovarniška kljuka, ki se skrije pod odbijač. Videl prvič na C5.
Avto gre v KP na predelavo na plin, poraba bo nekje ista, pa gorivo 0,84€ liter. Z avtom sem se peljal iz Hoč na Pohorje, gre presenetljivo dobro, moči ne zmanka v breg, zvok primeren šestaku, tišina v avtu. Po drugi strani pa je brez turba, brez EGR, brez FAP filtra, dela v centru MB. Lahko kaj crkne?

Avto je ta pravi, koliko € bo na koncu dal javim, še je na nemških probnih tablah in čaka dajatve.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Čojko

Ne govorim o temu, xa nima moči, saj ima preko 200KM, la v breg po lokalni. Pojdi na AC v harmoniko na prehitevalni med 110 in 150kmh pa boš videl kako je njegov in tvoj z precej manj konjev. Fu ni navora pri nizkih obratih. Èe se bosta peljala 170-200 kmh pa ti ne boš imel za burek. Vendar tako nikoli ne voziš.
Razlika v porabi pa je vedno nekje 3-4 litre, pa naj si bo koprskih 8/12 ali prekmurskih 5/9.
Ja, lahko se kaj pokvari. Al pa samo za servis vprašaj na 60tkm kjer je treba svečke zamenjat koliko to stane, da ne govorimo o velikem. Pa zavarovanje, CT,... precej dražje se bo vozil od tebe, pa nič hitreje ali udobneje. Edino tišina in zvok šestaka,...

Xandrej

Ja sveče stanejo 60€ qurba celo premoženje... Pa ta motor še nisem slišal, da bi zružil da imaš potem stroškov miljon za popravilo... Pa kot je omenil ni nobene navlake v avtu... Vse ostalo bo crkovalo prej kot pa motor pa vse okoli njega...

Čojko

Ni problem v ceni svečke. Zamenjaj jih vseh 6, gre za dostopnost,... recimo. Dal sem samo za primerjavo eno banalno stvar. Vendar dokler nimaš izkušenj s tem ne veš. Primerjamo eksotičnega šestaka z enim zelo pogostim štirivaljnim turbodizlom in cenami, ter dobavljivostjo kosov okoli njega, da ne govorimo o konkurenčnih kosih.
In če pregreješ mašino zaradi tega ker ti je spustil hladilni sitem, ki nima enega senzorja količine vode pol je vseeno kaj imaš oz. boš nadomestnega šestaka veliko težje in dražje dobil od enega custom turbodizla.

DejanO

veliki servis narejen pri 133.000 km 10/2021, svečke bo itak dal not plinske, pa tuljavo bo menjal prilagojeno za plin, pa da vidimo.

Njegova žena ima tudi C5 X7 2.0 16V exclusive, 30.000 km že na plinu, brez ene težave, naredi pa 640 km z 53l tankom plina. LJ - Hoče, 2x tedensko.

antasi

Citat od: Èojko;283238Ni problem v ceni svečke. Zamenjaj jih vseh 6, gre za dostopnost,... recimo. Dal sem samo za primerjavo eno banalno stvar. Vendar dokler nimaš izkušenj s tem ne veš. Primerjamo eksotičnega šestaka z enim zelo pogostim štirivaljnim turbodizlom in cenami, ter dobavljivostjo kosov okoli njega, da ne govorimo o konkurenčnih kosih.
In če pregreješ mašino zaradi tega ker ti je spustil hladilni sitem, ki nima enega senzorja količine vode pol je vseeno kaj imaš oz. boš nadomestnega šestaka veliko težje in dražje dobil od enega custom turbodizla.

A nima nek čojko neke neracionalne projekte, tukaj pa pametuje o racionalnosti:Hammer3:
 Pravi Citroenar in racionalnost ne gre skupaj:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Jaz imam neracionalne projekte, ki se jih zavedam. So pa ljudje, ki bi imeli avte za 50 jurjev pa da ne trošijo nič.

Tu govorim o mrtvaku z ne vem koliko konji in ekskluzivnostjo, ki še veliko pije (meni to ne predstavlja problema).

Je danes hudič kje izbrskat kakšen pameten podatek ko tej novinarji ne znajo ničesar več kot le prepisovat iz reklamnih prospektov in nekaj bluzit kakor piha trenutni veter in da se komu ne zamerijo, saj jim ne bodo več posodili avta za en dan,...

No pa dajmo, podatki iz AM. Sem iskal prožnosti 100-150kmh, kar je vožnja po AC, pa tega ne dobiš nikjer.

C5 MK2 V6 Automatik 211KM, kot sem ga imel jaz in isti motor in menjalnik v tem omenjanem X7.

Prožnost 80-120kmh v 6 prestavi 17,6s, v 5.12,3s, poraba na testu 11 litrov.

C5 2.2 HDI biturbo s 170KM (podobno oz. malo boljše kot Dejanov) 11,7s, v 6. prestavi, poraba 9 litrov

Še ta mali C5 X7 136KM, 13,7s, poraba 7,2 litra.

Iz tega sledi, da še ta mali C5 na AC ščije tega šestaka oz. moraš imeti na šestaku v 5. prestavi, da boš konkurenčen tem malim mlinčkom, sicer jih ne moraš metati dol iz prehitevalnega pasu, ko se harmonika širi.

Tako, da ja. Èe se voziš iz MB v LJ na voznem s kamioni, ali pa na prehitevalnem za Avstrijcem pol so tej atmosferski bencinci ok in praktično nobene razlike med 2.0 in 3.0. Ko ga predelaš na plin morda celo nekoliko ceneje voziš od dizla.

Totalno brez veze. Jaz v avtih in v vožnji uživam.

dvorjan

Pa saj je 3.0 V6 sparjen z avtomatikom, ki sam vrže dol prestavo ali dve, če želiš od njega kar največ moči in odzivnosti. Ne vidim scenarija, kako bi ga 2.2 HDI pihnil na AC.

Pač porabi več goriva, cestnina in zavarovanje sta dražja, je pa res, da je dolgoročno lahko celo cenejši za servisiranje (čim pri dizlu odleti kaj dragega). Èe pa bo še na plin, pa stroškovno skorajda ne bo razlike ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Èojko,saj vemo. 2.7 v6 hadei je pravi motor.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Jaz sem ga vozil v C5 MKII in vem kaj pišem. Vem tudi kaj je 2.0 HDI 163 KM, ki ga vozim v P807, ter vem kaj je 2.7 HDI V6, ki ga vozim v C6, vse z enakim avtomatskim menjalnikom.

2.7 V6 HDI pri C6 je kar je iz uporabnega vidika. Pri lažjem C5 boljše. Želel bi si več, vendar tudi to ni tako slabo. Prava stvar je verjetno 3.0 V6 HDI, kar sem bral in analiziral pri njem. Konstanten navor skozi celotno območje vrtljajev, prožnosti, tehnološka zasnova,...