C5 X7 V6 limuzina, 2008

Začel/a DejanO, Februar 16, 2023, 07:30:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Citat od: dvorjan;283244Pa saj je 3.0 V6 sparjen z avtomatikom, ki sam vrže dol prestavo ali dve, če želiš od njega kar največ moči in odzivnosti.

Ja, ravno to moraš delat na AC, če si hočeš čistit pred seboj. Kick down ali vsaj delni, mašino na obrate in na njega, da se ti skine ker vidi da ti uspeš hitreje pospeševat od njega. In kaj to boš delal vsakič na AC in še vznemirjal potnike? Hvala lepa za tak avto.

Romzi

Jaz mislim da vseeno malo pretiravaš, 75% max navora ima že pri 1500-1600 obratih, kar sploh ni slabo. Preveril sem tudi, kako bi se tak avto obnesel pri vleki (kamp) prikolice in so podatki več kot dobri. Ni pa raketa.

CitatKick down ali vsaj delni, mašino na obrate in na njega, da se ti skine ker vidi da ti uspeš hitreje pospeševat od njega.

ne odobravam ...

Čojko

Citat od: Romzi;283248Jaz mislim da vseeno malo pretiravaš, 75% max navora ima že pri 1500-1600 obratih, kar sploh ni slabo.

In koliko je to navora v številkah?

Ne rabiš tega vedet - samo tiste prožnosti od do hitrosti v sekundah si poglej in ne rabiš vedet o nobenem avtu nič, ne konjev, ne navora, ne teže,... samo kaj ko jih noben ne meri in napiše. Sem zdaj iskal za 3.0 V6 HDI 240KM pa ne dobim nikjer za noben avto in ko to primerjaš z navadno bencinsko V6 ali 2.7 vidiš kakšna je razlika.

Jaz se nikoli ne dajam od 0 do 100, da bi me to zanimalo, se pa rad dinamično in hkrati varno vozim in ko gledam to mrtvo navlako na prehitevalnem z kratkimi lulčki kako ovirajo promet s tem, da bi se lahko normalno umikali na voznega pač gaziš na primeren način, da se onemu spredaj ne zameriš oz. da dosežeš svoje. In samo zato rabiš moč/navor/prožnost, večji avto. Sicer mi je čisto dovolj tudi Clio 1.2 z 60KM

DejanO

Èojko, ko bo avto na plinski predelavi v KP, ti bom dal telefonsko številko lastnika, pa se ita pelat, potem pa boš ocenil in napisal kako gre.

Ta lastnik ni divjak, vozi umirjeno, rad ima bencinarje - jih predela na plin, V6 je bila edina varianta - trenutno na razpolaga, malo prej je nabavil 2.0 16V.
Xantio na plin pa bo prodal.

Ženi C5 na kratke in mestne relacije tudi žere 8 litrov dizla, njegovih 11 l bencina niti ni tako hudo. Ko bo na plinu, bo itak denarna zmaga.
Na dolge je razlika manjša naših 6,5 in njegovih 9, pri recimo 130-150 km/h.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Veloce

Je pa zelo redek tale C5 3.0 V6.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

garac

da ti pa C5 HDI pije 8 po mestu pa najbrz nekaj ni vredu z enim od obeh
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Veloce

H komu pa pelje v Koper predelat na plin? Je to kakšen dober predelovalec?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Zeko124

Citat od: Veloce;283251Je pa zelo redek tale C5 3.0 V6.

Tako redek da je po pol leta prodaje odšel za 800€ v Makedonijo kot darovalec avtomatskega menjalnika.

Èojko mislim da ti potrebuješ nekaj športnega, morda kak DS3 Racing? :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

DejanO

Citat od: Veloce;283255H komu pa pelje v Koper predelat na plin? Je to kakšen dober predelovalec?

edini, ki vgrajuje naprave brez uparjalnika
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Čojko

Citat od: Zeko124;283258Tako redek da je po pol leta prodaje odšel za 800€ v Makedonijo kot darovalec avtomatskega menjalnika.

Èojko mislim da ti potrebuješ nekaj športnega, morda kak DS3 Racing? :BigThumbs:

To je ta moj bivši, a ne?
Takrat mi je nekdo napisal, da naj ga ne prodam za 2 jurja, ampak parkiram za kasneje. Mi je danes žal. Kljub tej mrtvohodosti na AC. Bi ruknil gor še jurja, dva in bi bil vrhunski. Tale fantina pa ni imel pol za popravit starter, al kaj je že bilo, pa odrsal ga je...

Saj ko voziš med 160 in 200 km/h je čudovit tale bencinski šestak. Samo to se je nehalo ene 20 let nazaj po naših cestah.

Drugače pa z C6 na dvopasovni zaviti šmarski zrinem vse te racinge na desni pas. Tako, da hvala. Pa v letih sem že in skrbim za hrbet.

Veloce

Citat od: DejanO;283259edini, ki vgrajuje naprave brez uparjalnika

Kako brez uparjalnika? A ni to bistveni del sistema? Kakšen plinski sistem pa vgrajuje?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Èemu plin?

Èisto vsi (OK, govorim o max 10 predelanih avtomobiliH), da jih poznam v živo osebno in so bili navdušeni predelovalci bencinarjev na plin - so danes zagovorniki da samo plina ne več. MOGOÈE, če bi bilo tovarniško narejeno - ma tudi v tem primeru ne za veliko km klepat ...

Ker čisto vsem so šli motorji rakom žvižgat slej ko prej ... Bojda zaradi plina ...

V glavnem govorim o PSA/PRV šestakih ali pa boxerjih (in to tistih, ki so drugače neuničljivi in naklofajo tudi po 1MIO km brez večjih posegov).
OK

LP
Primož

tomaz555

Plin je super, če je dobo narejeno. Imel 2 nikoli težav. Danes prisegam na dizel, ker bencinarjev ni bilo za dobiti.

gregor

Citat od: Veloce;283263Kako brez uparjalnika? A ni to bistveni del sistema? Kakšen plinski sistem pa vgrajuje?

Vbrizg tekoče faze.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio