C5 X7 V6 limuzina, 2008

Začel/a DejanO, Februar 16, 2023, 07:30:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Jaz sem že Guletu pred veliko leti tu gor napisal, da je plin samo za v kuhinjski štedilnik. In še vedno isto mislim.
In cenejši je samo zato, ker na prodajni ceni ni cestnih dajatev in trošarin, sicer bi bilo dražje na plin, kar je za moj pogled kraja ostalih, ki to plačujemo. Enako je z elektriko.

mirchi

Plin je pod pogojem,da je narejen in skalibriran kot se spodobi zakon. Pa ce ga majo eni za stedilnik al ne.
Xm 24v,Volvo 2.4 t,Mazda CX7, Mitsubishi 2.4. Vsi so delali kot je treba. Noben manj,kot 250tkm,tak da ,fajn je kafe skuhat na plinu,samo poceni vozit je pa še boljše!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Romzi

Kolega enako, prej imel nekega Hyundaija dokler ni zgnil, zdaj pa že dolga leta Mitsubishi 2.4. Popolnoma nobenih težav, predelavo so delali pri Prins-u. Drago ko pes, samo dela.

Veloce

Citat od: Citroenovc;283265Èemu plin?

Èisto vsi (OK, govorim o max 10 predelanih avtomobiliH), da jih poznam v živo osebno in so bili navdušeni predelovalci bencinarjev na plin - so danes zagovorniki da samo plina ne več. MOGOÈE, če bi bilo tovarniško narejeno - ma tudi v tem primeru ne za veliko km klepat ...

Ker čisto vsem so šli motorji rakom žvižgat slej ko prej ... Bojda zaradi plina ...

V glavnem govorim o PSA/PRV šestakih ali pa boxerjih (in to tistih, ki so drugače neuničljivi in naklofajo tudi po 1MIO km brez večjih posegov).

Jaz sem imel v BMW-ju 530i in Alfi 166 3.0 plin in ga ne morem prehvalit. Zadeva je delovala perfektno. Vgrajeval pa je Siniša iz Landola, ki je sedaj žal v Švici. Zato me zanima ali ta predelovalec v Kopru zaupanja vreden in kakšen sistem vgrajuje?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

pehorunkl

BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

mirchi

Kar se plina tiče,pol se bo vgradil CNG? Ker LPG nima tekoce faze
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

pecko01

Citat od: mirchi;283279Kar se plina tiče,pol se bo vgradil CNG? Ker LPG nima tekoce faze

Saj ti že ime pove, ravno LPG = UNP utekočinjen nafni plin je v tekoči fazi v rezervoarju ali jeklenki v kuhinji pod nadtlakom (mislim da 2-3 bar, ne veem točno). Običajno mešanica propana in butana, v različnih razmerjih. Pozimi za potrebe ogrevanja lahko samo propan, ker ima nižje vrelišče in se lažje upari.

CNG = komprimiran zemeljski plin (metan) pa je v plinastem stanju, stisnjen na tlak ca 200 bar.

V novejšem času se v prometu (v glavnem tovornjaki) uporablja tudi LNG = UZP - utekočinjen zemeljski plin (metan), ki je v rezervoerju na tlaku malo nad atmosferskim (2,5 bar), a ohlajen na ca -162stopinj.

Čojko

Kako je pa z položajem rezervoarja in koliko km lahko prevoziš z enim tankanjem?

Veloce

Italijani imajo kar nekaj vozil na metan, sam sem gledal cene metana in niso glih nizke.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

dvorjan

Citat od: Veloce;283282Italijani imajo kar nekaj vozil na metan, sam sem gledal cene metana in niso glih nizke.

Ja, samo moraš vedeti, da je šla lani v Italiji cena metana krepko navzgor (faktor 3-4x), zato se je skorajda čez noč pojavilo cel kup CNG vozil na oglasnikih.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!