Okvara motorja 2.0 hdi 150hp

Začel/a alan30, December 29, 2022, 07:31:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frediz

ma kaj ...

"ko priznaje, pola se mu oprašta" (ali kako že rečejo naši nekdanji bratje?)
upam, da fejst porihtaš, pa da bo potem več sreče z motorjem.

Je pa tudi mene presenetilo - sem pred časom govoril s svojim mehanikom, ki je imel odprt motor od nekega avta na servisu, pa sem firbcal in ga gnjavil, pa sva prišla do resnih popravil in me je malo iznenadil, ko je rekel, da tega niti ne dela več, ker je drug motor cenejši. In mi je potem opisal to zgodbo z menjavami motorjev - se je pač pojavil dobavitelj, ki to lahko zagotavlja za normalen denar, tega pa še pred nekaj leti ni bilo in nekako nisi imel možnosti da se tako rešiš ...

... saj se je tudi marsikaj drugega spremenilo v zadnjih letih.

alan30

Cene motorjev so poletele v nebo tako, da je včasih sploh vpršanje, če je ekonomska računica menjati cel motor ali je bolje popravljati obstoječega.. No pri meni je itak ta računica že mimo tako karkoli bom naredil bo tale voz pri meni do bridkega konca, ker se mi ga ne splača prodajati. Se pa tolažim, da prvič dobro, da smo sneli glavo ker je dihtunga glave že bila načeta in je lepo hladilna tekla v en cilinder. Jerovšek pravi da cca 14 dni in bo avto fertik, že odštevam dneve. 
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Jaz bom temu Jerovšku spomenik postavil, zdej pa res ne vem a oni tam čarajo ali avte šraufajo. V ponedeljek so zaceli danes ravnokar me klicejo avto je fertik plus se dodatno sem narocil, da radio ne lovi dobro. Vse so uredili živi norci so res v pozitivnem smislu. Cena po vsem sranju, ki sem ga imel normalna celo zelo nizka za pooblaščenca 1650€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

GSclub

Veliko avtov prešraufajo zato bolj rutinsko najdejo napake in jih tudi bolj rutinsko odpravljajo.
Nekajkrat se mi je zgodilo, da je avto sporocal vse mogoče napake, tudi nehal delovati. Vzrok je bil v malih napakah (odpoved senzorja, skurjeno ohišje varovalke ipd.), kar so takoj ugotovili in uredili. Brez ugibanja ali nepotrebnega menjavanja delujočih komponent.

alan30

V glavnem vzrok je bil da sta obe odmične v glavi štekali oziroma nista se vrteli kot bi se morali, na moje vprašanje če je kriv mehanik, ki je prejšnjo rundo zadevo zložil skupaj so mi odgovorili, da ne. Je pa povedal, da če sem prav razumel, da imajo neke parametre kako in kaj morajo imeti odmične odstopanaj v ležišču in pri meni dejansko niso bili parametri v mejah normale, se pa to težko vidi na občutek, vsaj tako sem jaz razumel kar mi je razložil. Dejansko je pokrivilo klackalice tako da se tudi odmični nista zavrteli in je večino motorja tokratni preskok jermena preživelo brez posledic. Sedaj pa upam, da je ta kalvarija za menoj in da bova s picassotom še dolgo nabirala kilometre.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Če je zložil tako, da ni bilo v parametrih je že vsaj delno kriv.

alan30

Bova že skompenzirala z mehanikom glavno, da sedaj zadeva deluje tako kot mora.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Pa imamo spet novo težavico, ko avto vžgem se začne motor zaletavati dokler mu rahlo ne dodam gasa. Pri menjavi naftnega filtra so bili v ohišju opaženi opilki in takoj je padel na sum okvare ali pumpe v rezervarju goriva, visokotlačne pumpe in posledično zabasanih šob z opilki. Avto je pri mehaniku, da se opravi dokončna diagnoza in seveda popravilo. Kako lepo tale moj vozek skrbi, da nimam preveč denarja na zalogi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

frediz

o sranje - upam, da hitro in ugodno poštmaš.
Poročaj kaj bo ...

Čojko

Ne vem zakaj se ne držiš Jerovška.

alan30

Citat od: Čojko dne Maj 06, 2025, 09:01:02 DOPOLDNENe vem zakaj se ne držiš Jerovška.

Ker dvomim, da Jerovšek sam obnavlja šobe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ErazemP5

Alan30 zadnjič pa si mu hotel spomenik postavit, :)

Čojko

1. ne veš od kod opilki
2. original filter oz. enakovreden nadomestek ti opilkov ne bi spustil skozi. Zato je tam.
3. Jerovšek zrihta vse. Če ne sam, pa z zunanjimi preverjenimi sodelavci.
4. Na delo in material ti da garancijo
5. Definitivno bi imel več denarja če bi hodil zgolj in samo k Jerovšku npr. za vsako malenkost, ne pa da razmišljaš, se jebeš in iščeš ugodne rešitve kdo ve kje.

Ali nimaš že dovolj izkušenj/šole s tem?

V razmislek.

Dobro zrihtaj.

alan30

Še noben filter ni zadržal tako majhnih delcev. V glavnem zadeva je urejena in motor spet lepo mirno teče. Imam pa eno zanimivo težavo in sicer zadnjih stekel se ne da odpreti niti zapreti na obeh stikalih na zadnjih vratih. Na voznikovem stikalu dluje vse normalno. Tipka za zakle zadnjih stekel tudi ni vklopljena. Priklop na računalnik ne pokaže nobene napake. Kaj za vraga bi lahko bilo narobe.
[SIGPIC][/SIGPIC]