Okvara motorja 2.0 hdi 150hp

Začel/a alan30, December 29, 2022, 07:31:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Nabavi drugega škoda čakanja, in živcev. Èakal boš več kot mesec dni ali dva. Sploh ti ki se imajo za velike serviserje boš pri njih čakal ker si nepomembna stranka brez prioritete torej izven garancijskega roka. Računaj da so najpomembnejši tisti z garancijskimi rednimi servisi olje filtri ipd. Ostale stranke  če so so ko so. Èe jih pa ni pa še toliko bolje.
Citroen - kreative tehnoloži.

gs nautica

Nevem, vendar tukaj bi rekel da ima pooblasceni servis prednost ker so verjetno ze obravnavali tak primer in lahko bolj tocno ocenijo kaj in kako.

alan30

Zadeva je sledeča Jerovsek čez prst cirka 1500 do 2300 notri ni vstetega kompresorja klime plina, ki jenprinteh novih avtih drag, ko žafran. Avtohiša moste niti priblizne stevilke koliko bi nanselo. So pa povedali, da se dobi nov tovarnisko obnovljen motor za polno ceno 3500€ 30% skonto 2450€. Ker pa dejansko tudi kolega ni razdiral glave je zgolj okvirno s se nekaj rezerve povedal okvirni znesek. S tem, da pri kolegu se bo menjalo še olje v avtomatskem menjalniku komplet zadnje zavore obe sprednji roko gumice so že lepo napokane. To je skrajni znesek, ko bo motor dejansko narazen pa se bo videlo kaj je poskodovano in kaj je ostalo celo in se bo sproti racunalo koliko € bom lažji. Tudi pri kolegu imam garancijo in mu zaupam ima znanje in izkušnje. Bom pa sproti posodabljal temo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Pri tovarniško obnovljenenem motorju ne veš kaj je bilo v osnovi z njim in potrebno je prišteti še cca. jurja za zamenjavo + ne vem kako je z jermeni ipd. kar je pri tebi novo.

Jaz bi definitivno šel v popravilo obstoječega in to pri Jerovšku, če ti je povedal tako ceno. Tisto olje v menjalniku, zadnje zavore in gumice so od 100€ do max. 200€ z delom. Kompresor klime se da popravit, dobit obnovljenega, plin pa spet ni taka reč,... vprašaj za novega s popustom pri Jerovšku,... definitivno boš ugodneje in sigurneje prišel skozi.

alan30

Evo da malo osvežim temo. Motor je razkopan deli so naročeni. Je pa zanimivo, da ni polomilo klackalic, kot jih ponavadi. Vsaj na dveh cilindrih so ventili fasali bližnje srečanje z batom, v glavi sta obe odmični zamaknjeni. Je bilo pa čisto po naključju ugotovljeno, da je tesniko gleve bilo prav tako fuč in je že lepo kapljala hladilna tekočina v en cilinder. Nadaljevanje sledi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Evo malo osvežitve teme. Končno v petek pridejo še zadnji kosi in sicer izpušni ventili, ki jih nihče nima na zalogi zgolj naročilo i čakanje do meseca dni. Se jih sicer dobi na uradnem servisu po ceni 48 eur za komad minus 30% popust cirka 33 eur kar je še vedno mnogo preveč. Èe bo vse po sreči končno zopet v svoji gajbici z delno obnovljenim srcem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Veš razlog zakaj se je to zgodilo? Zakaj se je "razletel" motor.
Ko se je meni  podrl motor pri 275000 km, sem zvedel, da se to pri RHR motorjih ne dogaja in da je to izjema. Se pravi smola. Je pri tebi ista zgodba?

alan30

Na sumu imam da je bil avto pri prvem lastniku poškodovan po spodnjem delu karter, poškodovana je bila tudi jermenica klime, ki je bila pri meni menjana z novo a mi ni na kraj pameti padlo da bo zadeva zablokirala pa še to brez vsakršnih simptomov, kot je cvileč jermen ali kaj podobnega nič zgolj ugasnil je. Kaj čem sedaj je kar je zadeva bo popravljena in avto bo pri meni še lep čas. Ko je takole razdrt se menjjo še roke ker se že vidi da je guma počasi napokana zadnje zavore, ki so na koncu menjalnik olje v glavnem vse kar je vidno obrabljeno in je za zamenjati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Citat od: andraž;282970Veš razlog zakaj se je to zgodilo? Zakaj se je "razletel" motor.
Ko se je meni  podrl motor pri 275000 km, sem zvedel, da se to pri RHR motorjih ne dogaja in da je to izjema. Se pravi smola. Je pri tebi ista zgodba?

Nevem če je glih izjema... Kolegu se je ista stvar zgodila pri manj kot 200k...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

alesz

CitatVeš razlog zakaj se je to zgodilo? Zakaj se je "razletel" motor.

....kaj,ni v prvem postu dovolj v detajle to razloženo...!?

alan30

Končno so pispeli še izpušni ventili, tako da gre avto v ponedeljek končno v sestavljanje skupaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Končno gre projekt popravila te moje nesrečne nepremičnine proti koncu. Nabava novih delov je pa tak projekt da se zjokaš. Nadomestni deli so nabrani po celi evropi malo tu malo tam. V večini primerov zalog ni in se jih čaka in čaka narediti pa nimaš kaj. V glavnem v nedeljo je motor zopet oživel in lepo prede kot je pred nesrečnim dogodkom.:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Čojko

Lepo! :BigThumbs:
Kako si šel pa finančno skozi?

alan30

Finančno še nismo prišli do tega dela.
[SIGPIC][/SIGPIC]