Avtoplus Koper

Začel/a docker, Junij 09, 2022, 01:10:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

docker

Pozdravljeni,

Zanimajo me vaše izkušnje z servisiranjem vozil v Avtoplus Koper.

Hvala

Čojko

Jaz nimam izkušenj z njimi in si jih niti ne želim.

docker

aha, vprašam ker ima za narediti redni servis in imam še garancijo. Med znanci sem slišal kar nekaj izkušenj..pa meje zanimalo če kdo ve iz prve roke.

Čojko

Meni ni bilo nikoli bilo problem vzet tudi dan dopusta, da sem zapeljal k takem, kjer so strokovnjaki in delajo servise strogo po servisnem protokolu.

AP se mi zdi da ima servis za 7 znamk, ena delavnica, kjer se te avte non stop poriva ven in not glede na prioriteto popravila. Vsaj tako je bilo pred leti. Pa za kupit liter olja moraš prometno prinest, ni dovolj da poveš za kateri avto in motor se gre.

Gox

Draga ura servisnega dela ... ogromno znamk na kupu.

Jaz sem raje šel na izlet in se zmenil za servis v Cerkljah popoldan.

gigo

Glede odnosov na podnu od podna. Ne vem kdo jih je učil komunikacije s strankami ampak po moje še urnika za predavanje za slednje niso videli, kaj šele se kaj naučili.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

odsvetujem. Cena in odnos obup. Nekaj strank je iz Kp hodilo tja, kot gox.
Èojko je nekoč če se prav spomnim vozil k Merlaku, a so tam tudi malo popustili zadnje čase
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frediz

Citat od: garac;280336Èojko je nekoč če se prav spomnim vozil k Merlaku, a so tam tudi malo popustili zadnje čase

Ojej, kaj se je pa zgodilo?

gero

Situacija na Avtoplus Koper ni najboljša. V delavnici imajo sicer enega  dobrega mehanika ki se spozna na Citroene, tako novejše kot tudi starejše. Vendar je vprašanje ali bi vaš prišel prav v njegove roke. To je namreč odvisno od sprejemnika ki razporeja plan dela. Sprejem je postal porazen. V sprejemu je namreč ''gospa'' (ki misli da je gospa ), prišla je iz Istra Avto (Opel) v katerem je povzročala sitnosti, težave, učila je mehanike kako se dela, skratka najbolj pametna ženska na svetu. Sedaj pa teži ostalim sprejemnikom , povzroča zmedo, slabo voljo. Fantje so bili prej v redu sedaj pa so ''na hitro posiveli''....Vulkanizerstvo je pa njihova šibka točka. Nimajo namreč pravega mojstra za zamenjavo pnevmatik, kolesa centrirajo brez preveriti ali so platišča zvita , stolčena...skratka same reklamacije..prav tako imajo na tehničnih pregledih nekaj ''bistrih glav''. Odvisno na koga naletiš...V salonu vozil Citroen pa imajo prodajalca vozil ki je pravtako prišel iz Istra Avto Koper. Citroene je včasih šimfal, sedaj pa jih prodaja. Sluzast , malo te tudi nategne.....

Čojko

Prodajalec je prodajalec. Èe ne veš kaj bi (in takih je zelo veliko) pol rabiš dobrega prodajalca oz. bolje rečeno ga rabi lastnik avtohiše.

Citroen v KP ni bil nikoli več kot dober (obstaja še zelo dober, odličen in vrhunski) kjub temu, da je bil prej Cimos, nato Citroen Slovenija, distributer/skladišče za SLO in HR itd. Ne s prodajo, mogoče na trenutke in na koga si naletel, s servisom nikoli. Se spomnim očeta, ko je že težko šel v Xsaro in je hotel nekaj drugega, višjega. najprej se je ustavil ravno v Istraavtu in so ga navdušili z prodajnim odnosom, nato še v Citroen Slovenija gledat C3. Takoj se je vrnil in naročil rdečega Aveota,...  
Tega prodajalca o katerem praviš je lastnik AP kot najboljšega prodajalca na Istraavtu povlekel na AP, da mu zrihta prodajo Citroenov in mu jo je. Kasneje ko je pridobil še Opla ga je dal nazaj tja, da mu bodo zadeve štimale na Oplu, Citroene pa zdaj prodaja njegov sin in še en fantina. Prodaja nad plani, brez da bi se trudili, saj se Citroeni na obali še vedno prodajajo kar sami od sebe. (vsaj pred to situacijo je bilo tako)

Servis je zgodba zase. Kot si napisal. Imajo samo enega in ki je samo dober.
A veste kako se delajo hitri redni servisi v garanciji?
Oooo, dober dan gospod. Lepo da ste pripeljali avto. Na koliko kilometrov bova servisirala? Aha. Pa je morda kaj narobe? Nič? Pol pa le redni servis. Ja, super. A pridete popoldan po službi, ponj. Ja, lep dan vam želim.

Pol ta avto cel dan leži nekje na dvorišču in ko je 20 minut fore, se iz hladnega na hitro izlije olje, med tem časom zamenja oljni, zračni in klima filter, malo pogleda spodaj če ravno kaj ne visi ali močno kaplja. Vlije noter tiste 4 litre olja po dvojni ceni, pa še vitrex do vrha in to je to.

Prideš po službi po avto. Ja, vse v redu z avtom. Imate zelo dober avto. Vse smo temeljito pregledali. Do naslednjega servisa bi moralo biti vse vredu. Èe pa ne bo, nas pokličite. Tu je račun, material 120€, dve uri dela 80€, vse skupaj je 200€, boste s kartico ali gotovino,...

Približno tako. Pa ne pravim za AP, ali samo za njih.

Zato imam jaz za servisiranje raje manjše družinske pooblaščene garaže z enim odličnim mehanikom, ter večimi zelo dobrimi in dobrimi in kjer se en mehanik posveča tvojemu avtu od a-ž. Servisira se strogo po servisnem protokolu in se gre skozi vse kar je predpisano.
Alternativa k temu se za navaden avto izven garancije gre k enemu dobremu ali zelo dobremu mehaniku, ki to kar sem zgoraj napisal veliko bolje naredi (ni protokol, je pa pregledano) za pol cene. To prakticiram s P807.

Kako je z Merlakom danes ne vem. Pred enimi petimi leti mu je še komaj ostal tisti ta odličen, vse ostalo, dobro, zelo dobro, uigrano mu je šlo, ker ne znajo širše poslovno razmišljat. Prodaja je šla komplet k Seliškarju v Logatec pri katerem bi se lahko vsi učili kako se prodaja in kaj se dala za to (od marketinga dalje, samo Avtonet odpreš pa ti bo jasno), Seliškar valda servisira tudi vse tisto kar je prodal, redni in enostavni servisi - easy money, to kar ni znal pa je prišlo k Merlaku (te info sem dobil pri Merlaku takrat).

docker

Servis opravljen, seveda ne pri AP.

Redni letni servis (olje + vsi filtri) in plus sprednje ploščice.
:funny34d:

Čojko

Nam zaupaš kje in kako si zadovoljen s storitvijo in ceno?

Bo pa AP širil delavnico skodaj za še enkrat v sprejemni del.

docker

Ac vidic nm, kjer sem avto tudi kupil.

Sama storitev ok, mogoče pa malo zmotilo dejstvo, da prednje ploščice še niso bile za stran a so jih vseeno menjali.
Za kontrolnem listu so zapisali, da so zadnje ploščice za menjat naslednje leto, a so oznacili, da jih je še 60%. Kar pa dvomim, da se bodo zrabile v 18.000km, kolikor jih letno delam

Servis je obsegal:
- menjava olja + filter
- menjava še ostalih 3 filtrov
-dotankanje adblue
- menjava prednjih ploščic

Cena: 540e

Čojko

frediz

ok, hb, da nisem edini, ki se mu to zdi ogromno.
Kaj pa so napisali na racun, da se je toliko nabralo?