Avtoplus Koper

Začel/a docker, Junij 09, 2022, 01:10:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

docker

Torej, prepis iz računa:
-olje total quartz ineo first 0w30 5,2l 103,60 eur
-filter goriva 52 eur
-zračni filter goriva 30,73 eur
- mikrofikter 39,60 eur
- ad blue 16,47 eur
- čistilo za razmaščevanje 3,64 eur
- tesnilo čepa olja 7,38 eur
- zavorne ploščice spredaj 159, 50 eur
- 2,8 ure dela (ura je 49,90 eur)

frediz

docker

Ta iz linka je še drago. Osebno dobim za 27 eur.
Ampak ker imam garancijo je treba peljat na uradni servis.

frediz

Citat od: docker;280494Ta iz linka je še drago. Osebno dobim za 27 eur.
Ampak ker imam garancijo je treba peljat na uradni servis.

caki, kaksna garancija pa je to, da moras za olje doplacati 70€?

to verjetno poznas ...
https://www.amzs.si/storitve/servis-vozil/ohranitev-garancije-avtomobila

nocem biti nic pameten, servisiraj tam, kjer ves, da je prav.
Je pa nenavadno. Kar se mene tice, je ta servis dobil zelo posebno oznako ...

... a imate drugi tudi take izkusnje? Saj razumem, da je nekaj drazje (ceprav nelogicno) ampak placam drazje dobrega mehanika in znanje, ne 70€ dodatka na marzo pri olju ....  
To je v bistvu odiranje / kriminal .... (ne morem verjet, da so pri zdravi pameti prisli na to ceno)

A ostali rez. deli se Ti cene zdijo v redu? Si kaj primerjal?

Čojko

Èe se ne bi peljal tako daleč bi bilo ceneje.
Olje? Kaj je v teh pakungah je veliko vprašanje, po drugi strani pa sem pri uradnem videl sod od Eurorepar olja karakferistik od INEO. Mi je zadnjič zastopnik od Synteco malo razlagal kaj je danes okoli teh olj. Katastrofa. Komur se da naj malo pogoogla po tej znamki.
Garancija? Koliko? Dve leti? Kaj pa ti lahko gre v garanciji? Samo za v razmislek, da ni ravno mus pooblaščenec.

garac

npr ti lahko crkne motor v garanciji čojko. sploh te pogruntavscine  z jermenom v oljni kopeli so super. Ce prineses olje s seboj se to na delovni nalog zabelezi...in garancija? Problem bo, problem

po drugi strani so bili na pooblascem servisu se po vec ko 10 letih nadrgrajeni modeli C1 npr. Ce ne gres na uradni servis za vpoklice pac  ne ves
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Kakšen motor? Še pri 15 let staremu ne crkne motor.

Nulti brezplačen je pri 1500 km, da ti velja garancija, pol pa je itak 30.000km ali 2 leti do prvega servisa v tej garanciji.

Vedno sem podpiral dobro in redno vzdrževanje, vendad pri takih, ki delo opravijo strokovno po protokolu in po normalnih cenah. Ura 50 je zame pretirana. Èe si dober pooblaščenec je 40€ realna. Olje, da ne bi izgubljamo besed. Pol ni čudno da folk nosi svojega. Jaz bi tako stranko odklonil,.imel pa realno ceno. Plošcice so za ene 100€ predrage,,... filtre nisem gledal.

Pol ni čudno da 90% folka po garanciji servisira vsepovsod, pooblaščenci pa.se menjujejo kot gobe po dežju. Kje je stokovnost, znanje,...? Nikjer. Oz pri redkih družinskih seviserjih iz roda v rod. Èe bi bila strokovnost in poštena cena ne bi nihče iskal nepooblaščencev.

docker

Dobro si povedal Èojko.

Garancijo imam 4 leta oz. do 150.000km.

Npr. v kp bi bilo to še dražje za cca. 80eur, saj so mi naredili predračun...

gregor

Očetu je na 1.4 peugeotu v času podaljšane garancije utrgalo/preskočil jermen. Menjali komplet goli motor. Èe se že glih menimo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

touster

Ad blue pumpo ti menjajo, če si bil skos na pooblaščenem, zadnji most na c4 grand picasoju, če imaš karoserijski pregled narejen ti menjajo, če je prerjavelo kaj (meni vsa vrata in havbo).
Očitno neki je... To so vsi moji primeri oz., za katere vem od kolegov.

garac

Èojko ti si en Vosu z vsem spoštovanjem do te lepe in pametne živali
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Ja Garač, lahko pa bi ti kaj pametnega napisal iz prve roke ko si tak prasec pri koritu. Naj mi pujski oprostijo.

Ja, v praksi kdaj rabiš bolj garancijo? Od 0-3 leta ali od 6-9 let? Za 0-3 tiščiš k pooblaščencu ne glede koliko stane, pri 6-9 pa iščeš najcenejši kozolec. A ni to malo skregano? Z novim avtom se ne upaš hitro po makedamu, s starim pa lahko greš,... kateri se bo prej razpadel, se pokvaril,...? Razmišljaj malo.

Še enkrat za tiste, ki ne znajo dobro brat. Izberi dobrega strokovnjaka, ki obvlada delo na tvojem avtu, izvede postopke pravilno, vgradi ustrezen material po tržni ceni, ravno tako naj bo ura dela, kolikor jih pač je potrebnih po normativu oz. dejanskem delu. Največ znanja ima nedvomno kvaliteten in šolan uraden serviser. Ni pa edini in ni nujno, da kakšen drugi, cenejši, poštenejši ni dovolj dober.

Sicer pa naj vsak po svoje.

garac

servisa na 1500km že približno 10 let ni več

vsak pameten lastnik ve, da se servisiranje na dobrem pooblaščenem servisu na dolgi rok sigurno izplača.

Ti delaj kalkulacije kolkor češ, da boš tudi ostal premožnež  ne samo postal.

Osebno priporočam servisiranje v Bosni na servisu kjer je delal znani žar mojster.

Si že naročil predelavo C6 na klasične vzmeti

avto+ to pač ni
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Eeeee, bore malo pametnih na tem svetu. Ja, prašiči veljajo za bolj pametne.

Vosu je pač vosu. Trmast, ima svoj prav, nihče ga ne jaha, če on noče in ne gre v pečico. Hahaha.

antasi

Jaz imam dva avta 2018 in sem se odločil enega servisirat pri uradnemu serviserju Kos Polzela in sem doplačal tudi podaljšano garancijo, drugega pa pri neuradnem servisu Kos Polzela. Pri uradnem sem nekaj malega garancije celo izkoristil, ko se mi je zlomilo naslonjalo za roke, pri tadrugem 2018 berlingotu combo je pa itak garancija že potekla, ko sem ga kupil in pač olje menjujem neuradno pri istem serviserju.
Pri starih avtih pa ne kompliciram.
Vaju dva imam pa tud rad. Eden je v živo čist normalen in ne provocira s servisi in 20 let starimi uležanimo gumami, drugi je pa šef in je že zato tečn, ampak zrihtal mi je pa predstavite berlingota in aem potem ga kar kupil.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB