Avtoplus Koper

Začel/a docker, Junij 09, 2022, 01:10:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

No, in kako stojiš finančno z enim in drugim?

antasi

Jaz imam dva avta 2018 in sem se odločil enega servisirat pri uradnemu serviserju Kos Polzela in sem doplačal tudi podaljšano garancijo, drugega pa pri neuradnem servisu Kos Polzela. Pri uradnem sem nekaj malega garancije celo izkoristil, ko se mi je zlomilo naslonjalo za roke, pri tadrugem 2018 berlingotu combo je pa itak garancija že potekla, ko sem ga kupil in pač olje menjujem neuradno pri istem serviserju.
Pri starih avtih pa ne kompliciram.
Vaju dva imam pa tud rad. Eden je v živo čist normalen in ne provocira s servisi in 20 let starimi uležanimi gumami, drugi je pa šef in je že zato tečn, ampak zrihtal mi je pa predstavitve berlingota in sem ga potem kar kupil. Mojega 14 in 15 bingota.:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

cojko a C6 je tako, kot z barko

privez, vzdrzevanje, malo se vozis, dosti stane

Touster ima prav. AD Blue, most, fedri na starih C3 pa se marsikaj. Pososobitve programske opreme itd. Vpoklici ki večinoma niso izvedeni, sploh na vozilih iz uvoza.

V Kopru žal nimate solidnega servisa.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Mamin C4 pravkar prišel od Jerovška z novo sklopko in vstrajnikom. Poleg omenjenega je bilo menjano še nekaj potrošnih delov ki jih ne znam imenovati in čeprav so nam stare dali na vpogled pošteno povedano ne vem niti kam pašejo.

Strokovno, zanesljivo, naročen na datum in pripravljen na prevzem še isti dan. Vrata ne pokajo ker so vedno podmazana, pa še cel kup detajlov za katere se mi žal zdi da jih razni hobi doktorji znanosti sploh ne opazijo.

Ekonomisti so itak že zdavnaj izračunali da se ne splača živet, jaz bom ta avto še vedno peljal na isti naslov četudi bi bila ura 60 ali več EUR. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Citat od: garac;280528cojko a C6 je tako, kot z barko

privez, vzdrzevanje, malo se vozis, dosti stane
.

Ti kar nekj bliziš. No povej kaj je bilo treba servisirat do zdaj na moji C6ki, ki ima 16 let in skoraj 230tkm? Pa avto, ki je stal 60k€, ne ko ona tvoja kišta od Berlinga za 12k€.
Se spodobi da so tudi stroški za C6 6x večlji od Berlinga pa v praksi niso niti za enkrat. A maš sploh klimo? A, to verjetno že ima. A ti dela? Si imel za plin? Jah, temperature se pa verjetno še ne da nastavit,...važno da ima Contonentalke, ni važna nosilnost, pa koliko držijo, tudi če so že malo stare, važno, da so prave pasme. Jah, za Michelinke mi pa žal ne znese, se je nafta podražila,... važno, da servisiram pri pooblašcencu pri katerem sem zaposlen, če si še.

garac

Haha imam za plin pa za pivo a s pederajsi tvoje sorte se mi ne da več ukvarjat.

pojdi na vrt komandirat tvoja 2 delavca drugega kot pametovat itak ne znas

a bo treba spet na servis? Imas prevec casa? Saj ves kaj mislim, ne tvoj C6 ampak...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Saj drugega ne znaš napisat kot take komentarje. To je tvoje ogledalo gospod hudi Citroenar, sprejemnik v Citroen servis, ki obenem pljuva po admiralskem avtu, avtu zadnjih 4 francoskih predsednikov, po drugi strani pa ima recimo toliko za povedat čez Guleta in še koga, ki ne poje eneke pesmice kot on.

Res si bednk.

garac

Prijatelj poslusaj. Tema je servis na obali.

Mislim da si kupil C6 iz napacnih razlogov. Ker si želiš nekaj bit, ne pa da bi užival z njim.

Organiziraš neka srečanja višje klase, a se ne zavedaš da imajo ti fantje svoje avte za uživat, ne za nastopat

Dokler si bil porocen je bil kvazi Berlingo povsem zadosten avto zate a ne? Zdaj pa rabis neko samopotrditev. Smiliš se mi

C6 je samo avto, kot vsi ostali. Klošarji moje sorte pač uživamo v avtu, ki si ga lahko privišcimo, ne pa onaniramo  ob kosu zloščene pločevine.

Èe imaš še kak argumet mi ga pošlji na zs, ne rabiš me javno žalit. Za svoj denar delam pošteno, trd je naš in čisto suh, da komaj je še kruh...tak je naš mornaski kruh.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Nisem tvoj prijatelj, ti si zgrešil temo in ti žališ. Ne mislim ti bit več tiiho. Èe znaš drkat pol se tudi navadi jest svoj drek.

garac

Pojdi z menoj u toplice...

Bogastvo v dusi je tisto pravo prijatelj moj
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Aaaaa, zdaj je pa slika bistveno bolj ostra...

antasi

Sem vaju ravno hotel poslat v toplice v hladno vodo in toplo pivo da se malo ohladite, pa ste kar sami šli..
Res je vladimir-ti zadnje cajte pišeš kar naprej tako, kot da je samo tvoja resnica prava. In to v temah od gum pa do avijonov..pa saj veš, da ima vsak svoj pogled in ga moramo tudi upoštevat in ne imet za bedaka, če ne misli tako kot mi.
Pa saj tudi aleš ne misli slabo, samo na živce mu gre diametealni pogled kot je njegov in to napiše.
In tukaj smo zaradi citroenov, zato prosim malo olike.

tomaz555

Pooblačæen ali ne. meni je važno da mu zaupam najprej kot človeku. 2 avta gresta k pooblaščencu eden pa ne . vsi pa imajo odlične mehanike.

gero

No, pa dodajmo kakšen komentar. Glede servisa (Docker ) in cene bi komentiral takole : v kolikor so zavorne ploščice keramične,  cena ni pretirana (glede na pooblaščeni servis ). Navadne so pa dosti cenejše. Tesnilo čepa karterja je tudi pretirano. V kolikor pa so menjali čep karterja  je cena normalna (pri nekaterih vozilih je namreč ob menjavi olja potrebno zamenjati čep karterja-vijak ) Olje je predrago. Ostale cene se mi ne zdijo pretirane. Seveda je to približna ocena saj nimam točnih podatkov o avtomobilu , tipu motorja... V kolikor prineseš material s sabo je verjetno da izgubiš garancijo , pravtako je delo dražje (nekvaliteten material , netočne dimenzije , slabše delovanje vozila, hitrejša obraba motorja..). Seveda bi pri mojstru ''pod kozolcem'' pustil manj denarja vendar pa servis ne bi bil (v celoti ) opravljen pa tudi garancijo bi izgubil. Kateri ''mojster'' preveri svetlobna telesa , delovanje brisalcev , izpušni sistem , zavore , podvozje , podmazovanje,...itd.. ??  
Neki poznavalec je tudi omenil nulti servis na 1500 km. Nulti servis se opravlja pri novih vozilih predno vozilo prevzame novi lastnik Zato se reče nulti servis , servis na nič kilometrov , čeprav imajo vozila prevoženih tudi 5 kilometrov (testna vožnja, iz tovarne na transport , iz kamiona k prodajalcu ...)
Nekdo je tudi omenil 20 let stare uležane gume. Nihče normalen jih ne montira na avto. Pa tudi 10 let starih ne..
Govora je bilo tudi o rednem vzdrževanju in popravilih. Najbolj glasni so prav tisti ki še žarnice ne znajo zamenjati ( če sploh imajo rezervno )..
Dejstvo je da večina vozil v naši deželici ni preimerno vzdrževana , predvsem pri tistih  ki imajo  vozila predvsem za kazat naokoli in se hvalit z njimi ..
Pa naj se debata razvije naprej... Pričakujem kometarje za in proti , seveda podkrepljene z dejstvi.
Srečno vožnjo vsem , hladno kri in tople gate..:Hammer3:

antasi

Reden servis je najbolj pomemben, zato da se lahko varno vozimo po cesti, rekah, zraku, morju itd