C4 Picasso (Gox)

Začel/a Gox, Junij 01, 2022, 09:46:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Kot večletna zadovoljna stranka AH Jenko, sem jim v začetku tedna odpeljal domov njihovega Picassoja.

Letnik 2013, 239 tisoč km ... tehnični opravljen brez pripomb. Poravnal račune, natankal dizel in se zadovoljen odpeljal na obalo.

:BigThumbs:

Čojko

Èestitke. Naj ti dobro služi.

Bel pa zato, da bo lahko zunaj na soncu?

fifk

Naj ti dobro služi, zgleda lepo ohranjen. Srečno vožnjo.

Gox

Moj prvi dizel in nasplošno prvi dizel v naši družini. Pelje se odlično. 111 KM 1,6 eHdi lepo vleče. Prostora v avtu precej, preglednost ven super. Vesel sem 6-e prestave.

Ima nove zimske gume .. 215/55-16 (Barum Polaris), letno vinjeto, veliki servis narejen.

Oprema so parkirni senzorji zadaj, krom letvice, zložljiva ogledala in rezervno kolo. Radio je osnovni, nima USB luknje, pa niti BT ne. Cd predvaja Mp3...

Minimalno podrsan na zadnjih vratih, drugače pa lep avto , ohranjen :BigThumbs:

Lepa bela barva :take_picture:

Luči pa svetijo res dobro ... dolge so res dolge :) Prvi kilometri z njim, zelo zadovoljen.

GSclub

Kar hvaležna bitja so ti Picassi. Naj lepo služi.

Čojko

Èe smem povedat kaj bi še jaz.
Tablice, globinsko in letne gume.

dvorjan

Naj ti dobro služi. A pride še naraščaj? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sušo

Lep. Fajn ga vozi.  
Predlagam ti, da imaš klimo na auto celo leto, če jo seveda uporabljaš. Namreč iz izkušenj ti povem, da če vklapljaš in izklapljaš klimo potem spomladi ne hladi... če je na auto celo leto, dela kot mora. Hec je v tem, da je sistem cel čas pod pritiskom. Èe pritiska ni, gre plin u maloro in vsako pomlad filaš. Pri porabi nafte se ne pozna. No, vsaj jst nism opazu razlike.

Romzi

Čojko

Citat od: sušo;280160Predlagam ti, da imaš klimo na auto celo leto, če jo seveda uporabljaš. Namreč iz izkušenj ti povem, da če vklapljaš in izklapljaš klimo potem spomladi ne hladi... če je na auto celo leto, dela kot mora. Hec je v tem, da je sistem cel čas pod pritiskom. Èe pritiska ni, gre plin u maloro in vsako pomlad filaš. Pri porabi nafte se ne pozna. No, vsaj jst nism opazu razlike.

Ta je pa zelo lovska :Hammer3:

sušo

Jah, lovska gor lovska dol.
Sem napisal, da po lastnih izkušnjah. Od Evasiona smo bili navajen, da je klima pozimi ugasnjena, fizično na šalterju. In vsako leto je delala kot mora - osem let. Na C4 je bila uganjena samo prvo zimo. Potem nadaljne štiri ne. Rezultat sem napisal zgoraj. In nisem menjal kilerja. Samo filanje po prvi zimi. Enkrat.
Drgač bo pa Gox po svoje pedenal avto, valda.

Čojko

Ja, klima naj bi skozi delala, je najboljše. Èe jo imaš ugasnjeno izven vročinskih mesecev (je tudi za sušit, ne samo hladit, jeseni recimo - zunaj še vedno dokaj visoke temperature in visoka vlaga,...), je priporočilo oz. navodilo, da se jo vključi najmanj enkrat na mesec.

Gre se za kompresor, da se ne "zasuši" in posledično spušča plin. Ravno tako je smrt za kompresor laufanje klime brez plina (to sem verjetno bil jaz delno kriv na nedavni zamenjavi kompresorja na P807) saj se ravno tako "izsuši" in spusti - kar visok strošek.

Zdaj, da bi pa sistem spustil plin in pol bil sam od sebe "zaflikan" je pa malo bolj tako. Buuuu, vse je možno, 100 žena, dvesto sisa,...

sušo

Sej ne da se sam popravi. Plin ne uide, če je skoz pod pritiskom -> na auto.  

Ne vem. Nisem strokovnjak, jst samo pišem, kar sem preizkusil. Tko mi je bilo svetovano po prvi zimi in zadeva je delala. No, vsaj na našem C4 je delala. Sicer pa tko kt si napisu. Sto ljudi, sto čudi, sto žena, dvesta sisa.
Kukrkol. Nočem prodajat bučk. Samo za stvar za katero sem prepričan, da deluje, rade volje napišem nasvet.

alesz

Vsaka klima pušča,vsako spojno mesto z torzijskimi tesnili pušča cca 0,7-1,5%,vsak ventil pušča cca 3-lahko celo 10%,semering cca7-15%....na .letnem nivoju.Ko vse to sešteješ vidiš zakaj servis na dve leti.....Èe klima ne dela ni pretoka olja in tesnila se izsušijo in s tem se poveča puščanje.Večina novejših kompresorjev je trajno v pogonu.Tisto kar se vidi kot sklopka,je res sklopka samo je gumijasta,v primeru blokiranja kompresorja ta guma odleti in zaščiti jermen s tem pa je vozilo še sposobno voziti......................

Čojko

Evo, nas dve žene sva rabile enega moža aleša, da to razloži tako kot je treba. :BigThumbs: